prosim vas aky mate nazor na obchodnu akademiu, uz za 2 dni tam nastupujem a dost sa toho bojim v osmičke a deviatke som mal z matematiky štvorku takže to pre mna bude asi dosť ťažke.
Aky mate nazor na Obchodnu akademiu?
Neodoslalo mi cely prispevok... v sucasnosti je to o tom, ako sa dokazes predat,ake mas skusenosti a akych mas znamych... nech mas akukolvek skolu... a dolezite su jazyky!!! A tie sa naucis najma mimo skoly, alebo na vymennych pobytoch atd... mne dala ta skola vela, boli predmety o nicom, ale na co niektore boli, mi doslo az neskor... matika je tam lahka, toho sa neboj..u nas to zvladal kazdy... od kazdeho jednotlivca zalezi, ale skola bola pre mna osobne dobrou volbou... a na odlahcenie, budes tam mat kopec dievcat :D to ber ako vtip a maly bonus...
Nina: Len na okraj, na matike u nas na vyske musel zamakat kazdy, aj co prisiel z gympla, ziadna stredna nepripravi na vysku komplet ;) je to o tebe ako to dokazes zvladnut....
Straka:Z ucnovky lepsie uplatnenie??? Mozno v tvojom okoli mas tu skusenost, pretoze manualna praca (co vacsine pripadov robia taku)sa hlada lahsie... :)
Ja som chodila na OA a mne napr dala dost vela... skoncila som pred rokom ekonomicku vysku a nastupujem druhy rok na doktorandske... tym som chcela pocedat, ze je to o jedincovi a len z casti o skole
sponka: otazka je ze ci mal 4 aj ked sa ju ucil a snazi sa, alebo je skratka lenivy a preto mal znamku aku mal, myslim ze skor ta druha moznost..ja som tiez mala ucenie na zakladnej na haku a take som mala aj znamky, na strednej som sa az zacala ucit.
Ja som mala možnosť na tú školu ísť a vdaka pánu Bohu že som nešla, výjdeš zo školy a máš hovno, na nejaké dobré vysoké školy z tejto školy zabudni takže zle celé zlé
a este nieco..viac ako matiky by som sa na tvojom mieste bala uctovnictva. Mozno ho v prvaku este mat nebudete, ale to byva castokrat narocnejsie na pochopenie a vsetko v nom na seba nadvazuje. Nan musis mat logicke myslenie, u nas vela ludi s nim malo velky problem, zazrak ze vobec zmaturovali. Niektori preto lebo boli lenivi, ini sa ho aj ucili, ale aj tak mali problemy, ale to uz boli ludia, ktori boli pomali a neschopni naozaj vo vsetkom, take vynimky skor. Takze samozrejme, ze to zase nie je nic strasne, lebo ked ho raz pochopis, tak dalej nemas problem, na vela veci v nom sa da prist logicky, ked trochu pohnes rozumom.
inac ja som na zs mala tiez raz 4 z matiky, na oa som mavala z matiky 1,2 sice som sa uz zacala ucit ale nieco to predsa o niecom vypoveda, kedze ja som na matiku bola vzdy uplne duta :D fakt matiky sa tam bat nemusis, aj ked dost zavisi od skoly, od ucitelov..no aj tak, podla mna plati - ludia co vychodia ucnovku maju lepsie uplatnenie ako ti z oa.
Keby som mohla vratit cas, idem na inu skolu, co ma aj nieco konkretne nauci, remeslo alebo potom gympel kvoli vyske. OA mi naozaj nic nedala, teraz idem rok sediet doma, pripravujem sa na uplne iny smer na vs, vdaka obchodnej som tam nemohla ist tento rok lebo som nic z daneho odboru nevedela.. a uctovnictvo? v zivote s nim nechcem mat nic spolocne. Keby chcem robit uctovnicku, tak ci tak by som si musela zaplatit kurz, kedze to co nas tam naucili su chabe zaklady a nic z toho..prax 0 bodov. Polka predmetov uplne zbytocnosti, strasne vela teorie a k nicomu, matika velmi slaba a este k tomu velmi malo hodin, v 4 rocniku matematika ani NIE JE, jedine ak volitelna, co je podla mna na ekonomickej skole dost dobry fail.
Nechcem Ťa odradiť, ale OA je dnes asi tá najblbšia škola, ktorá existuje.
Ja som tiež maturovala na OA, ale nepripravila ma ani na VŠ a ani som si nevedela nájsť prácu. Rok som bola doma a až potom som sa dostala na VŠ.
To, že máš z matematiky 4 ešte nič neznamená, hoci neviem ako si sa tam potom dostal?!
Je otázne či Ti chýbajú základy a MAT nerozumieš, alebo si lenivý?! Na túto otázku si musíš zodpovedať sám. Dôležité je učiť sa od samého začiatku a snáď to pôjde.
Mala som spolužiačku, ktorá bola na ZŠ výborná - čistá jednotkárka a na OA mala z MAT
ze radsej hoc co ine ako OA. Najlepsia volba strednej je vybrat si uciliste s nejakym zameranim.