Preco muz uraza a pohrda zenou

Príspevok v téme: Preco muz uraza a pohrda zenou
Natalia787

Poprosim o nazor, hlavne muzsku populaciu. Zoznamila som sa s jednym sympatickym muzom. Mala som sice partnera, aj som mu o tom hned povedala a na zaciatku sa zdalo,ze mu to ani neprekaza. Po urcitej dobe sa ale zmenil a zacal sa spravat dost pohrdavo, akoze som "zabezpecena slecinka" a vsetko v zivote mam a nemusim pracovat...pritom som sa vzdy spravala ku vsetkym slusne a vobec nie nafukane. Uvedomujem si,ze som mala v zivote viac stastia ako ostatni a mam partnera, ktory mi materialne sice da vsetko,ale citovo nie...a prave preto som si tak zvykla na tohto muza, s ktorym som sa zoznamila. Bola to moja jedina bokovka po dlhych rokoch a nastojil na tom on, tyzden som sa rozhodovala, ci to vobec zacat,ale hrozne ma pritahoval a vsetko bolo prvy mesiac uzasne... no po mesiaci sa zacal spravat tak, akoze no slecna ma vsetko,ale mna mat nebudes. Zacal sa hrat na pana nedosiahnutelneho a zacal so mnou uplne cvicit, urazat a ponizovat ma za to, aka som, ze mam partnera a stretavam sa s nim. Vzdy som mu vravela ze peniaze nie su vsetko a naozaj ma robil viac stastnou a uz som rozmyslala, ze odidem aj od svojho partnera a budem s nim, aj ked by to predstavovalo pre mna uplnu zmenu zivota a stylu ..ale naozaj som s nim bola spontanne stastna- alebo zamilovana. Az kym som neprisal na to, ze aj on ma partnerku,o ktorej mi "zabudol" povedat. Citila som sa ako najvacsia krava, nemal ani tolko ucty, aby mi povedal pravdu a na moje otazky, preco sa mu niekedy nemozem dovolat odpovedal vzdy, ze nech si nemyslim, ze ked ja zavolam on bude skakat ako na gumicke. Teraz viem preco niekedy nedvihal a fakt ze ma takto vodil za nos ma pekne urazil, no bola som zamilovana....namiesto sceny som to chcela zobrat s nadhladom, ze za co ma mal a trochu som sa do nho pustila za to vsetko, ako sa so mnou bavil,ze ja podvadzam a aka som a pritom on nemal ani tolko guraze, aby mi povedal, ze je zenaty. Prestali sme sa stretavat a ked sa nahodne stretneme tak sa sprava ako najvacis chrapun, zakazdu cenu sa ma snazi ponizit, na pozdrav a zdvorilu otazku reaguje vulgarne a pohrdavo. Uz som sa nejako vyrovnala s tym ,ze som sa zamilovala do muza, ktory asi ani neexistoval, takto ako sa sprava by som ho uz ani nechcela...ale stale mi chyba ten, do kotreho som sa zamilovala a nedokazem si vysvetlit, preco ma teraz uraza slovami, ze no co slecna si narazi zase niekoho noveho? Dava mi najako akoze ja som lahka zena, co si pocas parnerovej nepritomnosti vodi domov hadam kazdy den ineho milenca, nenavidi ma za to, co mam a ze nemusim pracovat. Pritom bol moj jediny vztah pomimo mojho a chcela som sa vzdat vsetkeho a byt s nim...po tom vsetkom som ja ta lahka zena, uraza ma sprava sa pohrdavo. A sama sa cudujem, ze ma to trapi...neviem ale pochopit preco to robi???

kafe

"preco muz uraza a pohrda zenou" hm, preto lebo MOZE. Lebo je rovnaky ako ty, ale to nedokaze vidiet na svojom spravani ani na sebe, ale iba na tebe. A tiez preto, lebo strasne ziarli a zavidi co vsetko tebe doprial priatel a on to svojej zene zabezpecit nedokazal. Vidi aky je neschopny v porovnani s tebou a tym ako pohodlne si zijes. A svoju frustraciu, komplexi, zavist si vybija tak ako si vybija. Koles mu oci, vadis mu.. na jednej strane si chcel dokazat, ze vie dostat zensku, co ma vsetko. Ze je proste taky dobry samec, ze mu neodolas. A ked to dokazal, pohladkal svoje ego, utvrdil sa v tom aky je skvely a neodolatelny.. zacala si mu vadit, ukazujes mu co vsetko on svojej zene dat nedokaze.
Nemedituj nad tym, preco robi veci niekto druhy. Zamysli sa radsej, preco zijes TY tak nemastno neslano a CO s tym urobis. A ujasni si, co chces, ako lepsie by mohol tvoj vztah vyzerat, aby si v nom bola stastna dlho, stale...

Agnes989

V kazdom vztahu raz pride zvyk, vy nemate nijake nezhody, rozumiete si, ja neviem, co chces viac. Ak chces stale bezhlavu zamilovanost, tak to nie si stavana na dlhsie vztahy. K svojmu priatelovi sa chovas hnusne, on ti dava vsetko a ty ho podvadzas, este k tomu s takym hotentotom. Niektore zeny to asi potrebuju a nebudu spokojne, kym nebudu mat doma vzruso v podobe priatelovych mileniek ci ponizovania a faciek. Ak s priatelom nie si stastna, tak sa s nim rozid, ale to by si ho uz nemohla vyuzivat.

MultiLevel

Natalia, dufam, ze ti nevadi, ze aj napriek tomu, ze si uvedomela a schopna si uznat svoju chybu, ze som poukazala na to, aby si sa v tomto probleme pozrela aj na seba :)
Ono totizto nic v nasom zivote nie je len biele, alebo len cierne. Nie je to tak, ze niekto je trpitel a je bez viny a ten, kto ublizuje, je ten zly...Vsetko ma dve strany. To co sa ti deje, sa deje kvoli niecomu, a ked neodstranis pricinu, tak zazijes este vela podobnych vztahov. Nie len co sa tyka toho mileneckeho vztahu, ale tak isto s tym partnerom, ktoreho mas....
Sama pises, ze si dost neista, ci si najdes este niekoho normalneho. Skus zmenit seba, svoje spravanie, svoje chyby a nebudes mat problem najst normalneho partnera. Mozno, ze si prejdes este kadecim, ale ver, ze ak zmenis nieco, v com si urobila teraz chybu, tak uz ta nikdy ziaden idiot nebude urazat a robit si z teba handru....On to ma v sebe, bude takto urazat este vela zien, takze si zas nemysli, ze to bolo len kvoli tebe samotnej. Ber toho chlapa tak, ze zrejme nikdy doma nevidel zeby sa jeho otec slusne spraval k jeho matke, preto si dovolil k tebe to, co si dovolil...
Naber odvahu na vsetko, po com tuzis! A aj ked sa zda nieco tazke a komplikovane, urcite sa mnohe veci vyriesia i same ;) Drzim palce :)

Maoam

Natalia, ja si myslim, ze v tomto celom je spojenych viacero faktorov naraz.
Nie si stastna v zabezpecenom vztahu, uprimne si sa zalubila do milenca - nevycitam ti to, chapem ta, chybalo ti nieco a u neho si si myslela, ze si to nasla. Vlastne si 'riesila' svoj problem, sice nespravnym sposobom, ale robi to tak väcsina ludi a ak si este mlada...netrap sa uz pre to, ze si to urobila.

O co primarne vlastne ide, je to, co urobis dalej - vlastne si skrz ten zly vztah s milencom prisla na to, ze ti nefunguje oficialny vztah, ze si nevyrovnana, nespokojna a nie si stastna. Nebola si stastna vlastne ani s jednym z nich.

Vyvstava pre teba otazka - co dalej.
Neponahlaj sa, zisti, co skutocne chces a potom sa podla toho zariad.

Co sa ex-milenca tyka, ja si myslim, ze je to primitivny clovek, ktory si na tebe ventiluje svoje komplexy, takeho cloveka, ktory robi tieto veci - nemozes brat vazne, aj ked ta to velmi boli, co chapem.
On ta sudi PODLA SEBA - na to nikdy nezabudaj. Tento typ ludi sudi VZDY podla seba.

Jeho zamerom je zrejme dat ta dolu, co sa mu zadarilo a aj dari, on si na tom dviha vlastne sebavedomie a ego.

Neries ho uz. Vypni ho, uplne prerus akykolvek kontakt, blokni ho, zmen si pripadne cislo, vyhybaj sa mu ak mozes, co sa miest tyka, kde ho mozes stretnut.

No a co dalej - tak uvidis, ako sa zariadis, odist od oficialneho partnera nemusis hned, aj tak sa najprv musis dat psychicky dokopy, ujasnit si, co vlastne od zivota chces a ako postupovat.
Ci si najprv najst pracu, potom riesit byvanie, potom mu to povedat - rozist sa/rozviest sa a mozno nejaky cas ostat sama.

Partner, ktoreho skutocne potrebujes a hladas, pride az po tom.

Vtedy, ked ty budes vnutorne vyrovnana a uzrozumena sama so sebou a budes vediet, co chces a budes poznat svoju cenu.

Ja ti nevycitam, ze si bola v tomto vztahu. Prechadzame roznymi fazami zivota a menime sa, vyvijame sa.

Natalia 787

Maoam, Multilevel a Vebe

dakujem...takych ludi ako vy by som teraz okolo seba potrebovala..lebo som uz stracala triezvy pohlad na vec a stracala sa v tom chaose citov a reakcii....dakujem !!!

Natalia787

Dakujem za nazory,

RNG-ja nie som vydata, ziaden manzelsky slub som nedavala, ale akokolvek, viem ze som porusila moralne zasady...no stalo sa...

Milan - ja som ho nebalila, on nedal pokoj mne a neskocila som na jeho vyzor, na to co ma uz vobec nie...praveze som ho tyzden presviedcala, ze to nema vyznam ani nieco zacinat, lebo mam partnera...oslovila ma az jeho spontannost k zivotu, pozitivita a to, ze bol vtipny a tak intenzivne o mna prejavoval zaujem ...

Zuzova- moj partner mi povedal, najdi si niekoho, lebo vidim,ze nie si stastna....takze to je jeho riesenie na to, ked poviem, ze v nasom vztahu uz necitim lasku...takze...ja strach nemam,ze by som ho mohla stratit...to ma skor on...ja len nemam odvahu odist a byt sama

Maoam, Mulitilevel a Vebe

dakujem ...ano, nie som stastna v mojom vztahu a uz som si to dlhsie podvedome uvedomovala a utvrdila som sa v tom az po tom, co som si zacala s tymto muzom. Teraz to uz viem a snazim sa to riesit, lebo vidim, ze nema cenu zit takto, som mlada a chyba mi laska...a radsej by som zila s niekym skromnejsie ale mala ho ako "partnera" a mozno si zalozila aj rodinu, lebo tu moj terajsi nechcel.
S mojim partnerom to vyriesim, ibaze budem musiet nazbierat sebavedomie a odvahu ....ale uz som rozhodnuta nezit tak ako som zila...ibaze to je trochu viac komplikovane a bude sa to musiet riesit dlhsie...chcem sa rozist slusne a s uctou..co emocionalne nie je problem uz dnes, len mame voci sebe ine zavazky a tie budu potrebovat cas na vyriesenie....
Po tomto "milencovi" som ale dost zneistena, ci vobec niekoho normalneho najdem. A samozrejme nemam asi taku velku odvahu zbalit sa a odist zo dna na den...bojim sa samoty a bojim sa, ze by to vyzeralo tak, ze sme sa rozisli koli tomuto chlapovi a ja som ostala sama, prisla som o pohodlie, pretoze by som sa musela niekde zamestnat ( co nemam problem ) ale ze budem sama a tento chlap sa bude niekde na tom velmi bavit, ako ma znicil...
A okrem toho mi dost znicil moje sebavedomie, citim sa hlupo a naivne a tymi recami ( ze som rozmaznana slecinka, co klame ludi a vyuziva ich, ze mam mozno vsetko, ale jeho mat nebudem ) ja neverim, ze tomu aj sam veri, co hovori ...ak tak len preto, ze ma fakt nepozna a v tom pripade som mu chcela este dokazovat opak, ze ho mam rada a zamilovala som sa do neho, nie jeho tela,alebo toho co ma ( nie je chudak, ale zase materialne som daleko za vodou ja, takze na toto sa ja nepozeram, co ma, mna naozaj zaujal tym humorom a radostou zo zivota) a snazila som sa mu to vysvetlit, ze nie som taka....ale on ma nadalej len uraza, ze si narazim dalsieho milenca, ze ho budem vyvazat v mojom luxusnom aute a robit z mojho partnera totalneho idiota- jezis aka som len moralne skazena!!! No tak sa vysvetlujte niekomu takemuto, ze ho naozaj milujete....
Ako neviem ci to hovori z pychy, urazeneho ega,z jesitnosti alebo preco?? Ved on je zenaty??!Ked ma tak nenavidi ako hovori, za to aka som moralne skazena, preco sa vobec vyjadruje na moj ucet a vedome chce aby som vedela, co si o mne mysli?
A ano- nici ma to ...a dokazovat sa z mojich citov takemuto cloveku nema vyznam...len ma trapi, ci vobec vie, aka v skutocnosti som,ze som ho naozaj milovala

alebo ci si to, co o mne hovori aj naozaj mysli a veri tomu?

Uz len to, ze ma to trapi asi dokazuje to, ze mi na nom velmi zalezalo...a asi ho po tom vsetkom stale mam rada, ked ma trapi, ci naozaj veri tomu, co o mne hovori...alebo ci to hovori preto, ze ma komplex z toho, ze som mlada, krasna, zabezpecena a mozem si naozaj najst dalsieho taketo milenca ( mozno ktory nebude zenaty ) a uzivat si aj zabezpeceneho partnera aj dalsie bokovky - co ja samozrejme ja nechcem a ide mi o ozajsny vztah. Proste neviem ci to hovori z jesitnosti, ze s nim som po tom, co som prisla na to, ze je zenaty uz byt nechcela a teraz mi to vracia...alebo ci som bola pre nho len trofej...ale potom, by asi toto uz neriesil...

Kazdopadne....mam z jeho reakcie strasny zmatok...este raz, dakujem za nazory...

daniuska

Ako pisal RNG, ten manzelsky slub sa nam akosi uz vytraca zo zivotov. Kazdy jeden vztah po case ochladne a zmeni sa na rutinu,stereotyp, kazdy kazducky jeden. Kazdy vasen raz vyprcha, aj keby mal clovek doma najkrajsieho cloveka na planete, po case sa kazdy opozera.Ked si kupis novy nabytok, sperk, obraz, vzdy , isty cas na nom lipnes a paci sa ti, nadchynas sa pri nom,ale ako cas plynie, tvoke oci uz tak neklipkaju pri pohlade na danu vec, zostarne...ked si kupis novu vonavku, tak zo zaciatku ti vonia, postupne vonu citit prestavas...tp pozna kazdy z nas. Preto je normalne, ze clovek po case, ked uz sa mu partner omrzi, zovsednie mu, sa zacne obzerat po niekom inom, kto v nom zas rozprudi krv a da mu ten nekonecny pocit blaha. Natalia, to, co sa ti stalo s novym milencom je velky dar od Boha, ktory ti dal miernu facku a ukazal ti, ze vasen a tuzba je sice nadherna vec, ale istota je istota a ze mas prehodnotit svoj postoj k veciam lasky a manzelstva. Mozno si viac vazit svojho manzela a namiesto zvyknutia si na stereotyp sa nejako snazit ozivit tuzbu a lasku k nemu. Ako RNG pisal, po vsetky dni svojho zivota...

Maoam

MultiLevel: to, ze ona sama bola nevyrovnana, som jej nemala preco pisat, na to davno prisla totiz uz ona sama sebareflexiou

Žužova

Fúha..
ked máte taký fajn vzťah s mužom že vám nevadí že ste spolu zo zvyku aj mu poveš že si mala milenca ? či sa bojíš žeby si vela tým stratila ? Nechávaš si priatela v zálohe čo?
Karma je a bude sviňa..

MultiLevel

Maoam pise, ze si narazila na nevyrovnaneho cloveka....ale ja mam pocit, ze si si pritiahla len to, co v com sa vidis...ty tiez nie si zrovna vyrovnana, spokojna, stastna osoba, ktora vie triezvo premyslat. So sucasnym partnerom nie si stastna po citovej stranke, napriek tomu ta mateialne zabezpecuje, zrejme teda preto si s nim. Keby si nestretla tohto "pana uzasneho", nadalej by si bola s partnerom. Myslim, ze by si si mala dat celkovo od muzov pokoj, aspon na isty cas. A skusit najst partnera, s ktorym to bude klapat po vsetkych strankach. Ver, ze sa neda zit takymto dvojakym zivotom...chvilu hej, chvilu to moze byt extra super vzrusujuce, ale casom cloveku chyba istota a stabilita. A tu nemas ani pri jednom. Lasku uz toboz...
To, ze si narazila na kretena, uz vidis. Chapem, ze ti dost ublizil, ale posledne co by si mala teraz urobit je, aby si sa kvoli nemu trapila. Presne to on chcel dosiahnut, dourazat ta, ublizit, pouzit...Zrejme je sam dost nestastny a na tebe si to dokonale ventiluje. A cim viac s nim budes ostavat v kontakte, tym viac ta bude "brat do ust". Pises, ze si sa do neho zamilovala, ze zo zaciatku bol iny. Nebol, stale bol takyto, len si to nevidela, skutocne :) Hral pred tebou formu, divadielko. Ale nevycitaj si to, nemohla si to vediet, respektive vidiet, jednak si bola zamilovana, poblaznena a jednak to on dokonale hral na teba...
Ak chces byt fakt v zivote stastna, ujasni si co chces v laske najst. Opusti to stare, co ta nici. Nevrav, ze si vlastne so sucasnym partnerom stastna. Radsej si povedz pravdu sama pred sebou a ukonci to. Verim, ze si najdes spravneho partnera, pri ktorom budes stastna po vsetkych strankach.