Som vobec zdravy

Príspevok v téme: Som vobec zdravy
partizan22

Ahojte mam 17 nedrogujem,nefajcim,nechodim sa kazdy piatok ozierat ako vacsina ludi v mojom veku.Bohuzial pre mna som introvert a dost kvoli tomu trpim,von sice chodim ale prilis sa mi tam nechce,lebo ma proste nebavi fajcit,ozierat sa a pod... Kamosom to tolerovat musim to je jasne.Ja mam skor ine zaujmy ako pit a fajcit.Najradsej sedim pred TV kukam sport , dokumenty a pod ... Po vonku sa mi chodit moc nechce neviem preco ale asi to bude tym ze som introvert.Aktivne napr.rad bicyklujem,lyzujem (aj ked len 1 za rok).Poznam mozno jedneho cloveka ktory ma podobne nazory ako ja.V skole ma to nebavi v podstate tam nemam s kym prehodit slovo okrem 1,2 ludi citim sa tam menejcenny a kazdy den len cakam kedy uz bude koniec.A co je najhorsie skoro stale myslim na svoju smrt,niekedy(najma ak sa nedari v skole a tak) mam chut zomriet zaspat a uz sa nezobudit.Citim sa zle mozte mi poradit nieco aby som sa z toho dostal :( Vdaka

partizan22

@LMarika Praveze som vobec neni nabozensky zalozeny,dokonca nebyvam ani na dedine.To s tou televiziou mas pravdu,hlavne so slovenskou RTV:(S) ktora stoji za hovno a dokopy tam nic poriadne nedavaju,s takou ČT sa nasa slavna RTV:(S) namoze ani porovnavat.Cesi maju 5 kanalov na verejnopravnej a stale tam maju co davat na rozdiel od nasich ******* kde STV 2 v noci ani nevysiela a na 1 su take kraviny ze sa na to neda pozerat.Esteze aspon ti cesi maju normalnu TV.Aj ten milionar bol OK sem tam som ho kukal ale co si budeme hovorit na cechoch bol lepsi:)
Ale hlavny problem je ze ak by som nemal kamaratov co mam (ktori samozrejme vo velkom piju a fajcia kazdy vikend),uz by som nemal ziadnych a neviem co by som potom robil:(Asi sedel za PC a stazoval sa preco si o mne kazdy mysli ze som *****.

sponka

@kiwi Nepovazuje sa to za meritko inteligencie. Ludia vytahuju gramatiku pri konfrontacii ked uz im dojdu argumenty a nemaju co povedat. A ked im dojde aj to, zacnu nadavat.

LMarika

Partizan22 - z toho, co si napisal, usudzujem, ze po vztahu asi este netuzis, skor po kamaratstve s niekym, kto sa neoziera a ma aj normalne temy na rozhovor. Prave toto je dovod, preco sa coraz castejsie z mnohych slusnych a normalnych ludi stavaju samotari sediaci pri internete, pri knihach a pri casopisoch. A telka? Povedzme, ze do takeho roku 2004, ale to si pamatame predovsetkym my, ktori uz nie sme najmladsi, sa bolo aj v telke na co pozerat a kazdy si prisiel na svoje. Na jednom programe isla dobra kriminalka, na inom prirodopisny film, na dalsom romanticky, na dalsom zase futbalovy zapas z Ligy majstrov... Ludia boli zvyknuti sadnut si kazdy vecer o 20:00 k televizoru a ti, ktori sledovali spravodajstvo, o pol hodiny skor. No potom prisla Super star, Dievca za milion, Big brother, o par rokov neskor Panelak a dalsie "narychlo zbuchnute" slovenske serialy, ktore tiez za vela nestoja... Cize len same reality show, ktore nie kazdeho cloveka dokazu zaujat. Ale preco maju vlastne tieto typy programov taku vysoku sledovanost? No prave preto, lebo takzvany "dobry zvyk", cize sadnut si o 20:00 k telke, este stale u mnohych ludi pretrvava a tieto hovadiny sa zacali vysielat prave v tomto case. Pokial ide o mna, priblizne v roku 2004 som prestala pozerat v slovencine vysielajuce televizne programy s vynimkou MS v ladovom hokeji raz za rok a relacie Milionar, ktora sa ale, bohuzial, tiez zrusila, aj ked zaradit ju do vysielania na piatok vecer, kedy sa primitivni hlupaci, ktorych by to aj tak nezaujalo, iba ozieraju v krcmach a na diskotekach, a pred telkou sedi uz iba mala cast inteligentneho obyvatelstva SR, bol vynikajuci napad. A pravdepodobne som nebola jedina, ktora to tak citi. Tolko k teme televizia. Este ma napadlo, ci nahodou nie si veriaci, ci ta rodicia neviedli k chodeniu do kostola a ku krestanskej viere. Poznala som dve sestry, ktore diskoteky a ozieranie sa akosi "nemuseli". Ako deti chodievali s rodicmi kazdu nedelu do kostola a neskor sa stali aktivnymi organizatorkami roznych stretnuti krestanskej mladeze. A prave tam si nasli aj zivotnych partnerov a dnes su stastne vydate. Ale zase neboli ziadne nabozenske fanaticky a dalo sa s nimi porozpravat na kazdu temu. A aj prvy sex mali skor ako svadbu, aby si si zase nemyslel, ze kazdy, kto sa zucastnuje stretnuti krestanskej mladeze, nutne musi byt fanatik cakajuci s prvym sexom do tridsiatky. Naozaj to tak vobec nie je a prevazna vacsina tychto krestaniek sa aj tak vydava v pokrocilom stadiu tehotenstva a prevazna vacsina tychto krestanov sa zase zeni z dovodu: "Nabuchal som kocku, no tak co uz, postavim sa teda k tomu zodpovedne ako chlap a vzemem si ju.". Ide len o to, ze mnohi mladi chalani a baby prave medzi krestanskou mladezou na takychto "stretkach", najdu to, co hladali - ci uz partnera na cely zivot, alebo kamaratstvo s niekym, kto netuzi byt kazdy tyzden najmenej 3 dni (piatok, sobota, nedela) nalozeny v liehu a sexovat bez ochrany s niekym, koho ani nepozna a ani sam nevediet, kolko deti uz splodil (ak je to muz), alebo s kym to vlastne otehotnel (ak je to zena). Poznala som aj chalana (mimochodom skaredeho, leniveho a tlsteho, ktoremu sa slanina trasie na celom tele), ktory uz mal svoje roky a hladal si partnerku do manzelstva, ale nechcel nejaku diskotekovu k. a aj ked nikdy v zivote kostol zvnutra nevidel, zacal chodit do Univerzitneho pastoracneho centra do Bratislavy, kam chodia vacsinou iba vysokoskolaci, hoci on sam byval v meste vzdialenom od Bratislavy 100 km a rozumove schopnosti ani zdaleka nema take, aby vystudoval nejaku VS, alebo aby sa na nejaku co i len dostal a slovo firma inak ako s tvrdym y po f este nikdy nenapisal, no zacal tam chodit s cielom najst si tam zivotnu partnerku a aj si ju nasiel - ma za manzelku peknu, stihlu, usilovnu a pracovitu magistru, ktora nehladala ani krasu, ani usilovnost a schopnost uzivit rodinu a ani mudrost, iba VERNOST. Proste len nechcela byt sama a nechcela byt ani s nejakym diskotekovym suknickarom, tak si pomyslela, ze skaredehy, hlupy a lenivy ju urcite podvadzat nebude, lebo ktora by ho chcela? Za pokus by mozno stalo skusit nahliadnut aj medzi takyto typ mladeze, cize zajst na nejake stretnutie mladych krestanov a ak nie, tak potom zacat robit aktivne nejaky sport, jasne, ze nie preto, aby si sa stal vrcholovym sportovcom, ale iba preto, aby si mal nejaku aktivitu, nove hobby a spoznal mladych ludi, s ktorymi mas minimalne jednu spolocnu temu na rozhovor - sport. Kludne plavanie, atletiku, baskedbal, karate, horolezectvo... alebo futbal, ak si nahodou z dediny, ved takmer na kazdej dedine sa hra futbal. Dalsia vec - onedlho bude cas urobit si vodicsky preukaz. Mozno prave na kurze stretnes normalnych chalanov s normalnymi temami na rozhovor, s ktorymi budes moct pokecat pre zaciatok aspon o autach a neskor sa mozu najst aj ine temy na rozhovor. Hlavu hore, este stale nic nie je stratene!

kiwi

Odbocim od temi, ale musim povedat, ze nerozumiem preco sa dnes, hlavne na nete povazuje bezchybny pravopis za meritko inteligencie a mudrosti. Samozrejme ovladat ho je pekne a dolezite, najma ak ide o formalny text, ale s inteligencoiou to vazne nema nic spolocne. Poznam viacerych skutocne talentovanych, mudrych a sikovnych ludi, ktori napr. ovladaju niekolko jazykov, no gramatika rozhodne nepatri medzi ich silne stranky. Je to zasa o tom ze kazdy z nas je jedinicny vo svojej unikatnej kombinacii vlastnosti a schopnosti.

partizan22

Lenze problem bude asi v tom ze proste nemam takych kamosov ako som ja s ktorymi by som mohol pokecat aj o niecom inom ako napr...kto sa kedy pojde nadrbat ze nebude vediet chodit,kolko cigariet vyfajci za den,kto chodi pit z akymi ku***** a pod...Proste ma to nezaujma a niektory ludia su o tom schopny rozpravat 2 hodiny v kuse.Nieze by sme obcas nemali aj normalnu temu ako futbal,hokej atd...Ale o tom sa bavime len chvilu a potom prejdu na vyssie uvedene veci a niekedy ma to uz nebavi pocuvat dookola to iste kto kedy pojde pit,kolko flasi berie,ako bude vyzerat a pod.A toto iste furt dokola ved uz ma to muselo omrziet:(Ja uz sa musim smiat ked niekto prehlasi ze tyzden nebol nadrbany a ze je to dlho:)Potom si povie: no co uz v piatok dorovnam stav alkoholickej hladiny do normalu a hotovo.A predsa len toto pocuvat cely rok tak to uz ako sorry ale je to na bednu :(

_meno

Ahoj partizan22

Suhlasim s LMarika.

Nie je mi nič do toho, čo o mne ľudia hovoria a čo si o mne myslia. Som, kto som, robím, čo chcem. Neočakávam nič a prijímam všetko. A to mi robí život oveľa jednoduchším. – Anthony Hopkins

Jednoducho co ti staci je sa viac prejavovat : bud k ludom otvoreny.
Svet ta spozna vtedy, ked sam chces aby ta spoznal.

LMarika

Partizan22 - vobec nie si chory, vobec nie si nenormalny, prave naopak! Si jeden z mala tych, ktori su normalni, lebo ak existue nieco, co robi vacsina ludi (ozieranie sa minimalne cez vikendy, promiskuitne a velmi caste sexovanie kade-tade po diskotekach, drogovanie, fajcenie, a tak dalej...), to este neznamena, ze je to normalne iba preto, lebo to robi vacsina ludi. Nesnaz sa o to, aby si sa im prisposobil za kazdu cenu, lebo citis, ze to je jedina sanca, ako zapadnut, alebo ako dosiahnut, aby ta mali radi. Zostan proste sam sebou, zostan taky, aky si a budes stastny. Ak by teoreticky zo 100 ludi 99 skocilo do studne, skocil by si aj ty? Skocil by si a myslel by si si, ze skocit je normalne a neskocit je nenormalne? Tak teda nechaj hlupakov, nech skocia a nech sa utopia, ale ty sa zachran! Pises, ze ta bavi telka, dokumentarne filmy... To znamena, ze si clovek zvedavy, tuziaci po ziskavani novych informacii a novych vedomosti. To je dobre, lebo v nejakej zapadnutej krcme, alebo na diskoteke ziadne uzitocne a zmysluplne nove informacie neziskas. Tam sa nanajvys dozvies, kto sa s kym vyspal, kto koho podviedol, koho ogrcal, kto zaspal na podlahe a potom ho odviezla zachranka... A toto nie su informacie, po ktorych by tuzil slusny, normalny a inteligentny clovek. Kludne si kup nejake cestopisne, alebo prirodopisne DVD, pozri si ich, alebo si kazdy den precitaj nieco z encyklopedie - tym bude naplnena tvoja tuzba po novych vedomostiach, zatial, co ostatni si naplnia tuzbu skoncit v nemocnici a takmer zomriet na otravu alkoholom. Poznala som chlapca, ktory v puberte tiez krcmy a diskoteky akosi "nemusel". Mal sice iba priemerne IQ a neovladal pravopis slovenskeho jazyka, ale citil potrebu komunikacie a tuzil byt medzi ludmi primeranymi svojmu veku, no nie medzi takymi, co sa ozieraju, droguju... Vstupil medzi mladez Cerveneho kriza, stal sa dobrovolnikom, urobil si rozne kurzy, ktore Cerveny kriz organizuje v case, ked este ani nebol dospely, spoznaval mladych ludi tuziacich pomahat chorym, chodil s dobrovolnikmi CK na rozne vylety a akcie, rad sa ucil nove veci tykajuce sa zdravotnictva a velmi tuzil stat sa lekarom. V sucasnosti je druhak na medicine v Ceskej republike. On vdaka ludom z CK nasiel svoj ciel, nasiel si v zivote svoje miesto a nepotreboval ani nadpriemerne IQ a bezchybny pravopis. Na rozdiel od tych nadpriemernych, on si musel vsetko vydriet, ale jeho tuzba stat sa lekarom bola taka silna, ze to proste dokazal a prijimacky zvladol a skusky v skole tiez. Sudiac podla tvojho pravopisu, ktory je lepsi ako ten jeho, si myslim, ze to, co zvladol on, by si zvladol aj ty, samozrejme iba pod podmienkou, ze by si tuzil stat sa lekarom a ze by ta zdravotnictvo zaujimalo. Ak nie, tak by bolo mozno fajn, keby si si nasiel nejake hobby, mozno nejaky sport, pre ktory by si ziskal nadsenie a neskor sa mozes stat trenerom, napriklad plavanie - teda plavecky, neskor plavcicky a trenersky kurz a pre buducnost mozes robit trenera pre deti a v case hodin pre verejnost zase plavcika, popritom skusit vodne polo a obcas si privyrobit na nejakom zapase ako rozhodca. Fantazii sa medze nekladu. Sport je zdraviu prospesny a viest k nemu deti a mladez je peknou pracou, ktora dava nadsenemu sportovcovi zmysel a naplna ho, rovnako aj robit lekara je pracou, ktora cloveka naplna. To boli len dva priklady a dva navrhy, co so zivotom. Mas 17, mas krasny vek a cely zivot pred sebou. Neopovaz sa zacat chodit po psychologoch a po psychiatroch! SI PREDSA NORMALNY! Ak to urobis a zacnes sa napchavat antidepresivami, do dvoch mesiacov je z teba tucna, apaticka gula neschopna vstat rano z postele, smradlavy clovek neschopny osprchovat sa castejsie, ako nejaky clen domacnosti nanho navrieska, ze smrdi a pre buducnost problemy vyplyvajuce z nadvahy a obezity - artrozy, vysoky cholesterol, upchate cievy, nedokrveny mozog, problemy s pamatou, nezaujem o okolie a o sameho seba, nezaujem o cokolvek, infarkt, mozgova mrtvica - ak ju prezijes, mas ochrnutu polovicu tela... Toto chces? Ty nemas ziadnu depresiu, si iba trochu smutny z toho, ze nenormale sa stava normalnym a normalne sa stava nenormalnym, ze nemas zaujem robit nieco, co robi vacsina, ale tvoje zaujmy su ine. Okrem toho si uz takmer dospely a mas idealny vek nato, aby do tvojho zivota vstupila laska. Ak napriklad napises do nejakeho casopisu strucny inzerat ohladom svojho veku a zaujmov, a napises aj to, ze si introvert a neznasas ozieranie sa a chodenie po diskotekach a hladas spriaznenu dusu, ktora je na tom podobne, uvidis, kolko introvertnych dievcat neznasajucich diskoteky a ozieranie sa, sa ti ozve. Presne toto ti chyba. Spriaznena dusa. Ak najdes zenu, ktora je velmi pekna, ale sa oziera a chodi po diskotekach, tak to bude vztah prazdny, zalozeny iba na sexe, pri ktorom si s priatelkou ako dvaja rozdielni ludia nemate co povedat. Lebo krasa je pominutelna a ak jedneho dna pominie krasa, nebude uz laska. Ale ak najdes zenu, s ktorou budete mat na vacsinu veci rovnake nazory a budu tam aj spolocne zaujmy, tak to bude pevny zaklad pre lasku a dlhotrvajuce stastne manzelstvo. Najst spriaznenu dusu je lepsie ako najst "diskotekovu k.". Alebo si kludne hladaj kamaratov, mozno hoci aj na tomto fore, ktori tiez patria medzi introvertov a radsej sa zabavaju bez alkoholu a za bieleho dna, ako by sa mali zabavat v noci a s alkoholom, lebo kazdy normalny clovek vie, ze priroda to zariadila tak, aby clovek v noci spal a cez den bdel a alkoholu holduju vacsinou len ti, ktori nie su dostatocne rozumovo vyspeli, aby si uvedomili, ako si tym poskodzuju zdravie. Alkohol zabija mozgove bunky a mozgove bunky sa uz nedokazu obnovit. Hlupe spravanie sa, pri ktorom si clovek vedome a dobrovolne poskodzuje svoje zdravie, si skor, ci neskor vyberie svoju dan a ukazu sa jeho naseldky. Mozno o nejakych 8 rokov bude z teba lekar a tychto hlupakov budes liecit z nasledkov, ktore na nich zanechal alkohol a ponocovanie. Ty zostanes zdravy a oni budu chori. Ty budes mudry a uspesny a oni budu hlupi a neuspesni. Ty budes stastny a oni budu nestastni. Ty budes mat slusny prijem a oni sa budu tyzden pred vyplatou z tuzby po cigaretach a alkohoole trapit pre abstinencne priznaky. Ty budes mat stastne manzelstvo, milujucu manzelku a zdrave deti a oni budu mat deti ake? Urcite len take, ake zodpovedaju ich genetickemu materialu.

sponka

Najlepsie je sa uplne vytazit. Zacat cvicit, brigadovat, uplne sa vycerpat aby si nemal cas mysliet na blbosti a popri tom pracovat na sebe. Pocitaj si nejake motivacne knihy. Snaz sa nevyhybat sa ludom a prekonavat sa. Ked budes mat cca 23 a stale to bude nahovno tak mas vyhybavu poruchu osobnosti a nespravis s tym nic.

Blondula

malaiskra....to nie je o dobe,ale o ludoch.ked som presvedcena,ze nieco ani za svet neurobim,tak to proste neurobim aj keby sa polovica ludi na hlavu postavila.mladi ludia bez stipky zivota nie su "normalni" ...