Vratenie notebooku do 7 dní, zakúpený z internetového obchodu

Príspevok v téme: Vratenie notebooku do 7 dní, zakúpený z internetového obchodu
notebook

Ahojte chcela by som sa spýtať, ohladne vrátenia notebooku, ktorý som si zakúpila cez internetový obchod. S notebookom som neni moc spokojná nakoľko divne vrndží. Všade píšu že je to možno do 7 pracovných dní pri nepoužívanom tovare. A moja otázka znie čo znamená nepoužívaný tovar? Nič som neinštalovala windows 8 tu už bol nainštalovaný a len so išla na net a vyskúšala som si sem prekopírovať foto. A pri tomto používaní zistujem že vrndží. Je toto dôvod že už bol používaní a nemôžem ho vrátiť?

ďakujem za odpoveď

notebook

ano len ked som ho zapla tak mi nabeholo prvé používanie w 8 a pytalo to odomňa meno a založenie konta a tak že to treba potom asi ejak vymazať alebo dať do toho prvého použivateľského konta

Jbcghc

Pokial ho vies zabalit tak ako bol so vsetkymi nalepkami a krabicou tak predaa nemaju ako zistit ze si ho pouzivala

notebook

Ďakujem za odpoveď ... všade písali že nepoužitý tovar môžem vrátiť ale ako som si ho mala vyskúšať ked som si ho nemohla zapnúť a teda použiť tak to mi vŕtalo v hlave že teda či ho môžem vrátiť a môžem to považovať ako nepoužitý tovar. Ďakujem

Gycf

Peter neviem co tu splietas za hluposti..
V zmysle ustanovenia § 12 zákona o ochrane spotrebiteľa pri podomovom predaji a zásielkovom predaji (zákon č. 108/2000 Z. z.) máte právo od takto uzavretej zmluvy odstúpiť bez uvedenia dôvodu do 7 pracovných dní odo dňa prevzatia tovaru

peter001

to, ze internetovy obchod viaze moznost odstupit od zmluvy len na nepouzivany tovar je z jeho strany neprijatelna podmienka, ktora ide nad ramec zakona a ktoru teda mozes pokojne ignorovat...bez ohladu nato ci si notebook pouzila mozes od zmluvy odstupit do 7 pracovnych dni od prevzatia tovaru