Myslím že mám bulímiu

Príspevok v téme: Myslím že mám bulímiu
anonymka007

Už cez tri roky sa snažím schudnut ale nedarí sa mi to ... má 170 a 58kg. Posledný rok som začala robiť uplne hluposti ako pro ana blogy a čo je ešte horšie začala som s bulímiou .. chcela by som s tým prestať ale nedá sa , no a doma to nikto netuší a nebudem to s nimi ani preberať ale ako sa z toho dostať sama ? prosím o radu dakujem :)

Žužova

Bulímiou trpím už 3tí rok ,tiež to začalo nenapadne,schudnutí ,neskor strach z pribratia,chuť sa prežrať a nepribrať..no a som kde som.A tiež soms a z toho chcela dostať sama,až som neskor už rezignovala.. Takto ..ak si stále chceš udržať svoju vahu a nepribrať cesta je ťažká... pretože v tom je to ,,čaro bulímie" Ak ti nebude vadiť že by si pribrala par kilečiek možno ,tak sa skusnaozaj zveriť rodičom,alebo niekomu kto by na teba ,,dohliadol" keby máš chuť vyvraciať jedlo a hlavne by bol ochotný sa stebou rozprávať ked by si sa citila zle, možno by ti pomohol psycholog. Na taký výkec. ...Hlavne sa musíš naučiť byť so sebou spokojná nájsť iné hodnoty ako postava a dokonalosť. Ved určite sama vieš že pekna postava sa dá ziskať aj zdravou stravou ,disciplínou a hlavne pohybom. Bulímia nieje cesta a ak si ešte len na začiatku nepokračuj dalej lebo další a další prežerom/vracaním padneš nižšie a nižšie až nakoniec cesta hore bude možno až nemožná... rieš to ,ale samoliečba býva velmi velmi ťažká,mala by si sa minimálne niekomu zdoveriť (psycholog,kamaratka,,alebo skus nejaku online poradnu..)

andrik

Ahoj,
chapem, ze je tazke sa o tom rozpravat, ale aspon sa skus zdoverit kamaratke a mozno ak mas surodenca, s ktorym mas dobry vztah, tak aj on by ti bol oporou.
Tazko sa s tym bojuje sama. Ja si to nastastie neviem ani predstavit, ale ak sa cloveku stane nieco podobne, potrebuje to niekomu povedat, niekomu kto mu pomoze.

Drzim ti palec. Uz iba to, ze si si to priznala je krok vpred.

anna137

Ahoj, mne sa 58kg pri 170 vyske zda byt dobra vaha. Tolko mam ja a to meriam 164. Som dokonca so svojou postavou spokojna :) Pred par rokmi som trpela bulimiou, takou zacinajucou, myslim ze viem o com pises. Dostala som sa z toho. Trvalo to dlho a ta cesta bola tazka,dnes si ani nespomeniem ze som mala nejake problemy s prijmom potravy. Ako dlho a casto uz zvracias?