Dobrý deň. Chcem sa opýtať, či má niekto skúsenosti s týmto sprejom do nosa. Vraj je to nový liek/sprej, žiaľ v našej lekárni ešte není,,musím čakať za objednávkou.
A tie nežiaduce účinky..pôsobia trochu desivo, tak už vôbec rozmýšľam, či ho chcem skúsiť, preto sa pýtam.
Tento sprej je vraj lepší ako Awamys.,napr. No a niekedy ta nádcha nemá konca-kraja. Rozhodnutie je namne, ale aj tak by ma zaujímalo, či má niekto už skúsenosti s týmto.
Sprej do nosa - Dymista
ja som brala Nasofan, znovu si musim ist dat predpisat po tom co som nebrala asi rok... okrem tečenia z nosa mi nič nie je, neberiem antihistaminika, nechcem... lenze mam zhorseny sluch 10% a na krcnom mi povedala dr ze je to koli nosu, alergii...
no a ako pracujem uz polroka v prašnom prostredi, stale som sopľava... pritom alergiu na prach mam negativne testy...
ale ja mam vazomotoricku alergiu, 365 dni v roku mi tečie z nosa, všetko mi vadí parfemy, ked prší, ked v práci zapnu zvlhčovače vzduchu začne mi z nosa tiecť... no otras...
objavila som tuto zimu novy sprej do nosa, stopnadcha, je bylinny vyrobeny podla svajciarskej receptury, je fakt dobry pomaha liecit a zbavovat sa nadchy
Odporucam... treba uzivat aj cez to pichanie v nose,po par uzitiach to prejde ale ucinok zaruceny
ja ju pouzivam, ale bohuzial, mam tiez neprijemny pocit, akoby tlaku a ihliciek v nose, je to velmi neprijemne a potom sa mi upchatost nosa este zhorsi, mne viac pomaha Nasonex, je jemnejsi a nedrazdi tak sliznicu.
Ja som začal dymistu používať dnes ráno na doporučenie mojej lekárky z imunoalergologie. Ráno som si dal prvú a asi aj poslednú dávku :D V nose som cítil akoby ihličky, ktoré boli veľmi nepríjemné a neustupovalo to kým som si nos nevyfúkal. Určite to ešte vyskúšam zajtra ráno. Ak sa to zopakuje tak navštívim lekárku a dám vedieť čo, prečo a ako.
Ahoj ja som uživala 3 mesiace v kuse klasicke spreje do nosa ako olynth, vibrocil atd koli nonstpop upchatemu nosu a bohozial som sa stala zavisla. Klasicke spreje mi uz nezaberali alebo ucinkovali len minimalne, mozno taku hodinku a nanovo som musela striekat. Sprej som minula do tyzdna.Nakoniec to vyustilo do takeho stavu ze som nemohla vobec dychat, koli tomu ani spat tak som sa rozhodla ist k lekarovi. Prvy tyzden ma liecil kvapkami na predpis a teraz druhy tyzden mi predpisal dymistu.Uzivam ho zatial len druhy den ale je to uplne v pohode. Striekam do nosa len rano a vecer a v pohode ziaden upchaty nos, ziadne vedlajsie ucinky,takze ja som spokojna. Odporucam, nemas sa coho bat :) Neublizi , len pomoze :)