Menštruačný kalíšok, látkové vložky

luccca18

No tak ja som ho kedysi tiez teda skusala, no nebolo to nic pre mna. Proste mi to cele nejakosi nesedelo, tak som sa vratila ku klasickym vlozkam

Eszter

áno, môžeš, závysí to však od tvojho tela. Ak máš problém zaviesť si tampon veľkosti light days, príp. normal, kalíšok si určite nezavedieš. Ak chces používať kalíšok, musíš byť pripravená na to, že pri vyberaní budes mat min. 2 prsty v sebe, aby si ho vedela uchopiť. Ja kalíšok používam 2 roky, som nesmierne spokojna, avšak zo začiatku bolo ťažke práve to vyberanie. Obrovských pozitívom je však pohodlie, ktoré zažívaš ak si nam zvyknes, setrís zivotne prostredie, je to ekonomickejsie a krv sa v kalíšku nerozkladá, čiže pri jeho vyberaní necítiš taký zápach ako pri vyberaní tamponu alebo pri výmene vložky.
čo sa týka látkových vložiek, niektorí ľudia ich odsudzujú, avšak v zahraničí a vo vyspelejších europskych krajinách majú čím dalej tým vacsí uspech. Dnešné látkové vložky sa od vložiek našim babiek líšia vysoko kvalitnými materiálmi a krásnymi farebnými prevedeniami. Navonok sa velmi podobaju na klasické jednorazové vložky, narozdiel od nich však nie su bielene chlorom, nedrazdia pokozku a su pohodlnejsie.
Ja osobne odporucam kombinaciu - kališok cez den a latkova vložka na noc. Nákup ťa bude stáť veľa, ja som svoj kalíšok pred 2 rokmi kupovala za 30eur a vložky za 25 , ale odvtedy som do svojej menštruacie neinvestovala nič, okrem niekoľkych minut rano na vyplachnutie vlozky ( ktoré periem potom naraz po menštruácii na 95stupnoch) a času na vyvarenie kalíška ( po aj pred menštruáciou, stačí však len pred)
Pred kúpou kalíška a vložiek som sa tiež dlho a ťažko rozhodovala, ale neoľutovala som to ani náhodou. Treba však mať v sebe odhodlanie šetriť svoje telo, peňaženku a životne prostrenie, inak ťa to baviť nebude a z menštruácie sa stane nočná mora :)

Livuška1

Ja neviem ja som to ešte nedostala
ale látkové vložky sú podľa mňa hnus.
Pretože potom môžeš pretiecť. aspoň ja si to myslím.