Alergia na mlieko aj psenicu

RNG

Oprava ...doplnit si chybajuce enzymy...
...vyhybat sa zdrojom lepku...
Aj ked sa vyhybas zdrojom lepku, je dobre si creva a telo precistit od neho, lebo iste si plno jediel s nim zjedol a tak mas nim telo zamorene. Enzymy na lepok/gluten enzymes sice nie su 100% ucinne , ale pomozu aspon ciastocne telo od lepku na jeho sproduktov odmorit.

RNG

Intolerancia alebo alergia, vsetko jedno, ked to mas na nejake jedla, tak bez opatreni ti tie jedla zrejme skodia.
Nuz a opatrenia su najma doplnat si chubajuce enzymi. Na mlieko su vuborne ucinne (Dairy tolerance) zialbohu na lepok/gluten su zatial este slabe, takze tam sa musis vyhybat zdrojom lepsu, co su psenica, raz, jacmen a ciastocne aj ovos pre mnohych.
Ale bezlepkovych je kopa, pozri na kukuricu, ryzu,pohanku, quinou chiu, amarath,teff a rozne muky z roznych inych semien a orechov.
Nuz nie je to prave najpohodlnejsie, ale kto ma problemy , tak ich musi riesit a najst si cas na to. Imac speje k hromade zdravotnych problemov , aj velmi vaznych.

karolinka122

alergia a intolerancia je nieco uplne rozdielne... www.food-detective.sk
mam tiez tento test, budem sa snazit behom tyzdna pojest vsetky testovane potraviny, nech je vysledok co najpresnejsi. dufam, ze to zvladnem, pridem mi to dost komplikovane ten test a financne narocne, snad to nezkazim....

danuskaxx

Ja som si spravila doma test. Food detective tak neviem teraz znamena to alergiu alebo intoleranciu a aky je v tom rozdiel ked nemozem nic jest? Vsetko ma nafukuje..

redka

Muku kupujem v zdravej vyzive... Ranajky si pripravim vecer. Alebo si dam len ovocie, nejaku sunku so zeleninou a pod. Vajicka som na cas vylucila ale nijaka zmena, mlieko obmedzujem na kyslomliecne vyrobky a syry, ale len v malom mnozstve, psenicu, gluten sa snazim vynechavat uplne. Snazim sa nekupovat spracovane potraviny, varit si sama nech viem co tam davam aj ked niekedy sa neda vyhnut restike ci jedeniu na navsteve.

danuskaxx

Da sa to vobec nejako liecit? Lebo neviem si predstavit zit s tymto do konca zivota. Skusam kyseliny probiotika enzymy aj psylium, ale nic mi nepomaha..skor naopak, stale nafuknute brucho a zo psylia nenormalne vetry..nechapem ako to moze niekomu pomahat..vy z toho neprdite?

danuskaxx

Ba hej. Aj na vajicko. A aj na ryzu. Ale to kludne ozeliem. Len neviem co mam jest. Kde kupujes tie muky? Znamena to ze si musim kazde ranajky vopred napiect..? No akurat ze neviem kedy kazdy den som v praci skoro do vecera a v robote samozrejme jedalenska strava...:(

redka

nehovoriac o tom ze mozes este zeleninu, ovocie, maso, orechy.... a muka sa vyraba aj z inych veci ako psenice... ja napriklad pouzivam pohankovu, muku z tekvicovych jadierok, lanovu, kokosovu, mandlovu.....