Dobrý deň, prosím o radu. Syn v noci domov priniesol malé mačiatko, asi 3 mesačné, že sa potulovalo po ulici. Tým ma riadne zaskočil, nakoľko máme veľmi bojazlivého psíka a on sa toho mačiatko bojí a tiež neviem o mačkách vôbec nič, čo sa týka starostlivosti. Manžel stále nadáva, že nech tá kočka z bytu vypadne, že máme psíka a tak sme sa dohodli, že mačiatko dáme v pondelok do útulku.Lenže neviem čo urobiť, nejako si na to malé nezbedné stvorenie začínam zvykať a už teraz pri pomyslení, že v pondelok pôjde do útulku, je mi až do plaču. Syn je dosť tichej povahy a vidím, ako s tou mačkou komunikuje, stará sa o ňu a tiež je smutný, keď vie, že musí dať mačku preč. Prosím o radu, čo urobiť, či si mačičku nechať alebo nie, aká náročná je starostlivosť o ňu a či je možné, že by sa psík s mačkou skamarátili.Ďakujem.
Mačiatko - nechať si či nie
Ty si dospelá žena? Sa nevieš rozhodnuť či si nechať mačku alebo nie ale potrebuješ si pýtat radu na fore ? preboha..
S tým kamarátstvom psíka a mačičky je to tak, že mačička by sa kamarátiť chcela, ale psík, teda fenečka sa jej bojí, uteká pred ňou. Ona je veľmi bojazlivá. Tak to je asi najväčší dôvod, prečo by mala ísť mačička preč, lebo stresuje fenečku.
Neviem ako velky mate byt a ci mate dost miesta pre dve zvierata ale ak hej, tak si ju kludne nechajte. Macka je na starostlivost nenarocnejsia ako pes a aj ti dvaja sa casom skamaratia. Dolezite je, ze pes nenahana macku, co sa casto stava. Ak je syn tichej povahy a ma rad zvieratka, tak mu to len pomoze, zvierata su ako psychoterapia.
jasne ze by som psikom boli o chvilu dobri kamosi, ale pokial manzel macku v byte nechce , asi je lepsie niekomu ju ponuknut.
Skúšali ste dať na mačičku inzerát ??? Podla mna je to lepšie ako dať ju do útulku...