Mačiatko - nechať si či nie

Príspevok v téme: Mačiatko - nechať si či nie
ambrozia66

Dobrý deň, prosím o radu. Syn v noci domov priniesol malé mačiatko, asi 3 mesačné, že sa potulovalo po ulici. Tým ma riadne zaskočil, nakoľko máme veľmi bojazlivého psíka a on sa toho mačiatko bojí a tiež neviem o mačkách vôbec nič, čo sa týka starostlivosti. Manžel stále nadáva, že nech tá kočka z bytu vypadne, že máme psíka a tak sme sa dohodli, že mačiatko dáme v pondelok do útulku.Lenže neviem čo urobiť, nejako si na to malé nezbedné stvorenie začínam zvykať a už teraz pri pomyslení, že v pondelok pôjde do útulku, je mi až do plaču. Syn je dosť tichej povahy a vidím, ako s tou mačkou komunikuje, stará sa o ňu a tiež je smutný, keď vie, že musí dať mačku preč. Prosím o radu, čo urobiť, či si mačičku nechať alebo nie, aká náročná je starostlivosť o ňu a či je možné, že by sa psík s mačkou skamarátili.Ďakujem.

marcelina78

adri dobre ze pises o tom mlieku, netusila som , ze mackam netravi laktoza...Lebo je to take typicke, macicka a mliecko. Jedine to bez laktozy kupovat..

ivana456

svokru a svagrinu vypocuj a kludne i vysvetli, ze macicku si (dufam) okupala, pre istotu odblsila.
Ak si ju odcervis a zaockujes .. mas nekomplikovanu a lacnu radost doma. Nielen ty, aj syn.
Muzovi vysvetlis, ze vas syn a ty mate to zvieratko radi. Nenapadne by som mu pripomenula, ze vas syn je malovravny, nevelmi kontaktny a s tymto tvorom si rozumeju a ziskava s nim nehu, empatiu, ochranarstvo slabsich.
Drzim tri palce. Aj cicke. Uz ma meno?

adri3335

Ahoj som chovatelka kocura.V prvom rade macka potrebuje dobre krmivo a misku s vodou to znamena ziadne mliecko mackam netravi laktozu maju z toho krce a aj ich prehana.Dalej s mackou sa vonku nechodi kedze ona robi potrebu dnuka dufam ze mas vykalovaciu misku wcko pre nu a v nej absorbcny piesok ja kupujem v dmke take biele kamienky a som velmi spokojna.Nemam rada tie hrudkujuce,dalej si pisala ze macka je zablsena treba ju ku veterinarovi nech ju odcervi odblsi.Pokial je malicka nekupat ju macka sa cisti sama,ja ho zvyknem raz do roka okupat v lete.Macka vacsinu dna prespi aj v noci ale pozor male maciatko sa chce hrat a vyzaduje pozornost treba sa mu venovat zabavit ho inak si najde zabavku samo a nemusi sa ti to pacit,bude sa splhat hocikam aj po zaclone zhodi crepnik atd.Ja by som si macicku urcite nechala pokial by som sa o nu vedela postarat samozrejme.Je to nenarocny tvor ktory vacsinu dna prespi a stara sa o seba sam netreba chodit vencit ako psa.Dufam ze som poradila aspon takto zhruba,ak tak sa pytaj.

ambrozia66

ivana 456, doma mám hotové peklo. Muž stále nadáva na tú mačku, svokra so švagrovou tie sú zhrozené, že vraj špinavú, chorú a smradľavú kočku budem mať v byte, no už som z toho zblbla.

Je pravda, že neviem o chove mačky domácej v byte vôbec nič, nemám ani potuchy,čo taká mačka v byte porába celé dni a neviem, či sa mačka bráva aj von.

Ak by napísal nejaký chovateľ mačiek, budem rada.

ivana456

Nechat si. Kvoli synovi aj tebe.

Ak mas psika, ktory na macicku neutoci, mas vyhrate. Bat sa prestane, neboj. Je sanca, ze budu perfektni kamarati a vy budete mat radost nie dvojnasobnu ale aspon 5-nasobnu. Pes a macka.. to je ine kino.

Starostlivost o cicku je lahsia nez o psika, ak byvate v byte. A na dedine este lahsia - nemusite sa starat o macacie WC. Zozerie minimum a lasky a radosti vam da (macacie) maximum.

Aspon raz si zvieratko zaockujte stvorvakcinou a odcervite (spolu to moze vyjst cca 20E) a potom podla toho, ci sa vase zvierata kontaktuju s inymi zvermi.

Nedajte si cicu...

ambrozia66

Mačiatko zatiaľ máme, do útulku ho nedáme, lebo je tam mačací mor, ale jedna pani, ktorá pracuje v tom útulku, že by si ho zobrala. No až po dovolenke. Dúfam, že než príde z dovolenky, moja fenečka sa umúdri a prestane sa tak báť mačiatka a necháme si ho. Mne akosi prirástlo k srdcu.
Ďakujem za príspevky.

MultiLevel

Porozpravaj sa s manzelom, ci by nezmenil nazor. Povedz, ze si na macku zacinas zvykat a ze ju nehces dat do utulku. My sme boli v podobnej situacii, a psik si na macku zvykol. Uvidis ako to neskor bude u vas. Ale macicka je v byte kratko, aby si fenka zvykla. Oni sa otukaju urcite :)

karolinka122

abrozia, vcera som ti tu prispela a dnes som presne v tvojej situacii ...a psik jazvecik si ju ani nevsima...neviem, co s nim, je mi ho luto, mame ho zatial doma...