Rakovina tela maternice

Príspevok v téme: Rakovina tela maternice
Lenka98

Prosím už mi niekto poradte.
Pred chvíľou som čítala že dlhodobe vaginalne krvacanie a syndrom polycystickych vaječnikov je možne že nastane rakovina.
Moj problem je taký
Mam 16 a vážne sa bojím.

Asi pred mesiacom som bola u gynekológa s nepravidelnou menštruáciou. Mám syndrom polycistických vaječníkov. Predpísal mi liek PROVERA a antikoncepciu BELATA. Liek PROVERA som brala 2x na deň od 3.júla do 14. jula o dva dni 17.jula prišla menštruácia a hned v prví deň som začala brať antikoncepciu. Menštruacia trvala 4 dni potešila som sa ale od 21.jula do dnes 9.augusta mám špinenie a nie slabé skoro ako slabšia menštrácia, som z toho zúfala bojím sa prosím o rady k doktorovi sa chystam v pondelok len chcem počuť aj iné názory a rady ďakujem.

Lenka98

Moja mamka zas vraví že mam vybrať celu antikoncepciu a až potom po predpisaní dalšej mu to povedať, lenže ja som z toho nešťastná a v letáku sa písalo o vedlajších učínkach len takých že menšie špinenie viac dní... to by nebol problem keby bol taky pripad

bazalka

Podľa mňa je to z tej antikoncepcie, ale určite by som to prekonzultovala s lekárom. Lebo tiež ide o to, že ak tak dlho krvácaš, tak to tiež nie je zdravé, môže ti hroziť anémia a pod.

Lenka98

Takže mam ostať kľudná aj ked moja slabá menštruácia trvá tak dlho že o par dni by som normalne mala dostať ďalšiu menštruaciu ?

bazalka

Ahoj, prečo sa plašíš? Tvoj problém bude s najväčšou pravdepodobnosťou pochádzať z antikoncepcie, ktorú si začala brať. Možno ti nesadol práve tento druh antikoncepcie, alebo môže trvať nejaký čas, kým sa ti telo prispôsobí. Ale skôr by som povedala, že ti nesadla. Hlavne kľud :)