On chce odísť a ja sa s tým neviem zmieriť

Príspevok v téme: On chce odísť a ja sa s tým neviem zmieriť
TerezaZ

Prišla som sem, lebo dúfam, že tu nájdem niekoho s podobným problémom a potrebujem si ,,vyliať" svoje srdce. S priateľom máme spolu niekoľkoročný vzťah (6+), v ktorom som šťastná ja a dúfam, že aj on, teda doteraz sa, myslím,nesťažoval:-). Náš vzťah je o dvoch odlišných povahách, spoločnom humore a, samozrejme, láske. Zatiaľ spolu nebývame a istý čas asi ani nebudeme. On práve ukončil magisterské štúdium, ja bakalárske. Otázka je, čo teraz? Vie, že prácu v jeho odbore si bez dobrej úrovne angličtiny jednoducho nenájde (a v duchu to viem aj ja). Rozhodol sa preto odísť na rok do Austrálie študovať a pracovať. Pýtal sa ma, či chcem ísť s ním (alebo ma počká a po mojom štúdiu pôjdeme spolu). Povedala som nie, pretože chcem doštudovať to, čo ma baví a neviem, čo bude o dva roky a mala by som výčitky svedomia, keby sľúbim niečo, čo neskôr nedodržím.

Neviem, ako by po takejto informácii zareagovali iné priateľky, avšak zatiaľ to neviem brať príliš športovo a väčšinou pri tejto téme ticho plačem (no ako úplný idiot, ale keď ja to proste neviem zastaviť, som jednoducho citlivka na všetko:-)). Nechcem ho prehovárať, ani mu robiť scény. Je to jeho život a jeho rozhodnutie. Len ma to všetko mrzí a mám zo všetkého strach. Strach z toho, že možno sa už nevráti, strach z toho, že si tam nájde inú (aj keď viem, že máme silný vzťah a verím mu, avšak malý červík pochybnosti vŕta v hlave asi každému z nás), strach z toho, ako to všetko bude a ako to skončí.

Povedal, že rok pre neho nie je doba a že on sa o náš vzťah nebojí. Že existuje skype. Pre mňa je však rok veľká doba a o to väčšia keď viem, že za ten celý rok sa uvidíme akurát tak na skype, keďže domov sa nechystá. Letenky sú drahé a už celkový pobyt tam je finančne náročný. Bojím sa, že náš vzťah takto upadne do stereotypného volania si na skype, na ktorom si poriadne nebudeme mať čo povedať, pretože to bude stále o tom istom. Predsalen, osobný kontakt je osobný kontakt.

Teraz, keď to viem, tak si neviem poriadne užiť zvyšok leta, pretože viem, že o chvíľu nebudeme už spolu. Nejak sa jednoducho nedokážem radovať, tešiť a v hlave mám iba jedno jediné. Jeho odchod. Priznám sa, už mi vŕta v hlave aj výmenný pobyt (erasmus), ktorý naša škola umožňuje. Možno by mi zmena prostredia prispela.

Asi by mi pomohlo, keby tu nájdem niekoho s podobným problémom.

Ďakujem,

Tereza

ksl

Ahoj, mám takmer 40 a keď som bola 4táčkou na VŠ bola som 3 mesiace v USA,chcela som ostať dlhšie, ale práve to bol 2001, kedy tam arabáci odpálii dvojičky, a tak som sa vrátila na Slovensko. Prečo Ti to píšem? Dokončila som Ing. a len vďaka angličtine mám dnešnú prácu. Môj muž ktorý je veľmi pracovitý, šikovný a veľmi schopný obchodník, ale bohužiaľ nevie AJ a tak má neuveriteľne obmedzené možnosti sa presadiť. Tým chcem povedať, že so svojím dnešným rozumom by som ja volila určite doštudovať školu, pretože titul je dôležitý a Bc. je nič,a jeho nechať ísť do Austrálie. V živote nie je nič zadarmo a všetko má svoju cenu, ak ste ozaj silný, rok odlúčenia bude neznesiteľný, ale bude stáť za to, pretože ty si dokončíš vzdelanie a on si vylepší znalosti a ak ostanete spolu tak to bude prínos aj pre teba aj pre neho a hlavne pre váš budúci spoločný život. V každom prípade som za to, že ak je možnosť, tak určite treba zo SR odísť a úplne najideálnejšie je to takto po ukončenej VŠ. Veľa zdaru a pevné nervy želám.

Maoam

ja viem, ze je to na rozhodnuti zakladatelky temy, ale byt nou a mam skonceny Bc. na SVK, balim uz dnes kufre

ma uzasnu prilezitost zazit Australiu...a milion moznosti tam

hoci len na nejaky cas, plus sa nauci super jazyk a kopu inych veci

a ti ludia su tam fakt mili ;D

DontWorry

Ona len akurat pise ze by jej to bolo luto.

Uprimne si aj tak myslim ze ak ide na uplne iny kontinent...mne by bolo luto vztahu. Ja by som isla tiez. Aj keby mal odist do britanie len..aj tam by som sla. Lebo je pravda ze na svk je to bieda s pracou.

On ti dal tu moznost ist s nim. Financne by ti dakto pomoct mohol ak je to take nakladne

No ale ak chces ostat tu tak ti neostava nic ine len to vydrzat tak ako som pisala

Maoam

cau, necitala som prispevky podo mnou, len napisem moj nazor k tomu:

pakuj kufre a chod tam s nim, studovat mozes aj v Australii, alebo si vybav aspon zatial rocny studijny pobyt a Co., vsak vies ako to bezi, dnes je to normalka, keby to aj neslo, mozes studovat aj tam

podla mna on sa odtial uz nevrati, lebo je to neporovnatelne so SVK....a keby aj, tak mozno po rokoch ale velmi tomu neverim

ked mas tuto moznost, no ja byt tebou - nevaham ani sekundu a uz balim

Prezyvka55

Jednej veci nechapem, ma skoncene studium magisterske a este chce studovat? Naco? Uz to magisterske je strata casu. A na tvojom mieste idem s nim, pretoze na slovensku mozes pisat max tak pre madam evu a topky/novy cas.

Ja by som tam siel kvoli tym moznostiam, za rok sa tam udomacnite a uz sa nikdy nebude chciet vratit do diery menom Slovensko, zbytocne cakat kvoli nejakym slovenskym skolam kt su aj tak vo svete ale aj doma na nic.

DontWorry

Inak tiez planujem si vybavit erazmus :)

Ale to som chcela uz davno predtym len sa vyskytli ine veci

Ale teraz by to bola jednak dobra skusenost a cele by mi to hralo do karat

DontWorry

Ale v uvodnom prispevku pises ze by bol ochotny pockat kym dostudujes a sli by ste spolu. To myslel ako? Ze by ste sli po tvojom celom studiu o dva roky alebo po tvojom ukoncenom bc. cize teraz? Lebo ak je to ta prva moznost..preco si na nu nepristupila? Pekne je od neho ze mysli aj na teba..ze je ochotny vyhoviet aj tebe

Pocit ze mu nechces vycitat chapem. On by mal chapat ze tebe je z toho smutno.

Pozri...nic ine ti neostava len to zvladnut. Potom su este v zivote tazsie veci ktore budes musiet preskakat. Vyplac sa este kolko sa da ale neutapaj sa v tom. Prijmi to ako fakt. Cim skor sa s tym zmieris tym skor ta prejde aj plac a budes to brat pozitivne a s nadhladom.

Ak mate moznost cez erazmus ist az do australie tak sa jej chop!

Ale co najskor aby sa ti to podarilo vybavit :)