Môj pes sa správa čudne

Príspevok v téme: Môj pes sa správa čudne
Lusien

Vlastne to nie je môj pes, ale mojej tety ktorá momentálne žije v Bratislave tak sa o neho starám ja. Posledné dva dni ma nepočúva. Dnes ako každé ráno som s ním šla na prechádzku. Všetko bolo v poriadku, ale keď sme sa vracali začali mi očuchávať nohavice, divne na mňa pozrel a skočil po mne. Skoro som sa ho nestriasla musela som ho vybiť vodítkom. Počas cesty sa ešte niekoľko krát okúsil na m§a skočiť. Pred tým ako sme šli von som bola s mačkami, ale s nimi som stále v kontakte a nikdy predtým to neurobil. Neviem čo si mám o tom myslieť. Dostala som z neho strach. Bojím sa s ním ísť znova von.

kynológ

Ešte sa mohlo stať, že si omylom stúpila do nejakej pachovej stopy hárajúcej sa feny a on sa jednoducho neovládol - neboj sa ísť s ním von, asi máš rada psov, tak je škoda trčať doma, zober si nejakú dobrotku pre neho, alebo hračku a keď budeš mať pocit, že to chce zopakovať tak mu odveď pozornosť mňamkou alebo výzvou ku hre... Labradory sú veľmi inteligentné, dá sa s nimi pracovať... A aj maškrtné. Keď sa ti podarí odvrátiť pozornosť tak ho vychváľ a daj mu tú maškrtu, potom pochopí, že sa skákať nemá.

kynológ

Pes má danú hierarchiu - to znamená, že si vyberie vodcu - to je zrejme tvoja teta a keď nie je s vodcom tak má v hlave hokej - môže dochádzať k akože naskakovaniu - robia to aj feny aj psy - dávajú tým najavo svoju snahu dominovať - nejde o náznak párenia, ide o prejav nadradenosti, správne je psa/fenu zhodiť a nie zbiť, ale dôrazne dať najavo zlosť a potrestať príkazom -fuj!, nesmieš! Tým dáva nový pán najavo svoju prevahu. Inak robia to už aj šteniatka. Bitka je neúčinná, bude to robiť znova. Tiež je teraz mesiac, keď sa veľa fien hára, takže môže byť rozrušený a tým pádom utekať a neposlúchať, ale zase platí, že keď konečne poslúchne, tak sa nesmie zbiť (no počkaj, však ja ti dám), nakoľko si zapamätá a spojí poslúchnutie s bitkou a nabudúce už neposlúchne vôbec.

Lusien

pajtaska no keby po tebe skákal 60 kilový labrador tak by si z toho dvakrát nadšená nebola. Mám z neho totálne doškrábaný chrbát keď sa postavý na zadné tak je vysoký ako ja. No je to hovado. Keby po mne skákal nejaký bígl, russel teriér alebo nejaká čivava tak mi je to úplne jedno.

Lusien

fuu tak to ste ma prekvapili. Hej nevrčí na mňa len jednoducho po mne skočí. Tak to bude asi tým že má to svoje obdobie a hneď vedľa našej brány je fena ktorá sa hára a svoje dni nemám takže.... no ale mám pred ním teraz rešpekt

Deria

Co znamena, ako to myslis, ze skakal na teba? Bol to skor nejaky sexualny chtic alebo sa na teba vrhol zurivo a vrcal? To je totiz velky rozdiel. Ak to bolo len take "chcenie sa parit", tak je to jednoduche, musis mu to zatrhnut a neukazat, ze sa ho bojis. Akonahle zacne skakat, musis ho zastavit okamzite a nie az neskor. Nebi ho, aby sa ti to nevypomstilo! On nie je blby, len si musis ziskat respekt. Zrejme je na blizku nejaka harajuca fenka alebo ma proste svoje obdobie. Vtedy sa moc k nemu netul, neobjimaj ho. Pohladkat ho mozes, pokial poslucha, aj odmenu mu mozes dat ale ked s tym zacne, hned ho strhni dolu a povedz razne fuj. (Ale fakt, nemas tvoje dni? Psi to citia.)

Blondula

nemaju psy nahodou "ruju" ? aj u nas v okoli su nejaki divni vsetci,utekaju a svagrinin pes je uz 2 dni volakde,nas bol tiez den prec.

pajtaska

to nic ze skocil na teba na mna furd skace si mu sympaticka a vie ze si suka a nemala si nahodou kramy a nemojkas pri vela hned vzbudzujes un ho sympatie proste ti doveruje pacis sa mu ma ta rad tak skace na teba treba ho nechat vbehat a usit mu suku poriadnu suku s poriadnou dierou potom doma bude mat na kom.skakat.