Antidepresiva - tras ruk a celeho tela

BOTKA13

Ahoj LI ,prosím ako si dopadla nakoniec s tým trasením-presne mam aj ja toto už vyše 3 mesiacov-už som kadečo absolvovala od štítnej cez ,CT, MR tabletky na stresy a nič mi nepomáha a nedá sa to už ten tras vydržať-najhoršie že sa na to v noci budím.Pomohlo Ti niečo , ak áno tak čo a ako si na tom teraz?

Li18

Neviem co mam robit , ci ma len tak zoberie iny lekar a aby som nasla dobreho. Popravde sama uz neviem co mam robit prepadam uz vselijakym myslienkam , ktore ma dost desia.
Kedze uz znova odchadza na dovolenku az do septembra tak neviem ci v takom stave dokazem existovat a ako dlho to este budem zvladat. Drzi ma len nadej, ze hadam to len ustane a bude konecne dobre.
Nepozna niekdo v Bratislave dobreho psychiatra.

redka

ako ja som to nemyselala v zlom... niekedy tie hormony sposobuju depresie... ale ked to musis brat to je ina vec... a neskusala si nejaku alternativu? nepaci sa mi postoj lekarky ze "takto to moze byt uz stale" ma ta liecit nie len potlacat nieco :(

Li18

Dnes som bola u lekarky ze sa cela trasiem aj som jej ukazala ako sa mi trasu ruky. Akurat mi znizila davku z 20mg na 15 mg.
Ze to niektory pacienti maju po Citalecu. O zmene ani neuvazovala. Ked som sa opytala, ako dlho to bude trvat takyto tras ruk a tela , odpoved ma dost sokovala" ze moze aj stale"
Tak teraz uz fakt neviem co mam robit. Dnes sa na mna v obchode pri pokladni pozerali ako na niejaku fetacku co sa trasie a nema davku. A to som v zivote si ani len pivo nedala.

Li18

Ano su to umelo dodavane hormony. Viem ze to nieje bezpecne , ale mala som velke problemy ako mi bolo povedane je malo zien ktore maju taketo velke tazkosti z prechodom. Ked sa v noci musis aj 10 krat prezliect a sprchovat tak rano uz nedokazes sa postavit ani na nohy od vycerpania a tak som sa pomalicky dostala do velkej uzkosti az depresie.

mandy01

Ahojte vsetci! Je nerozumne len tak zo dna na den vysadit antidepresiva?

Brala som Seroxat 20 mg rano (+ obcas Neurol) asi 2 mesiace.

Ma niekto skusenosti? Vdaka!

redka

a ta hormonalna substitucna liecba je co? to nie su tiez umelo dodavane hormony?.... no ale mozno to s tym nesuvisi tazko povedat...