Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Magne B6 - dĺžka užívania

Príspevok v téme: Magne B6 - dĺžka užívania
magnetka.

Ahojte,

môj neurolog mi predpísal užívať jednu tabletu magne b6 každý večer. Ale nejak som sa pozabudla spýtať, že po akú dlhú dobu je nutné ho užtívať. Beriem ho už dva mesiace. Je to nejako časovo obmedzené, že kedy už nie je vhodné ho užívať, po akej dobe? Nič sa nestane, keď ho budem užívať ďalej ako napr. prevenciu?

Vďaka za váš čas a odpovede

RNG

Draslik, sodik, vapnik horcik a ine mineraly neustale stracas z tela mocom a potom, takze si ich stale treba dodavat , najma jedlom , ale v pripade potreby aj potravinovymi doplnkami, ked z jedla nedostanes dostatok.
To iste sa tyka aj roznych vitaminov co sa pouziju a casto vylucia a tym sa telo ochudobni.
Nedostatky sa rozne prejavuju, teda ked to sam alebo tvoj lekar vie zistit/spoznat

jalentak

No v magne b6 je toho b6 velmi malo (5mg), takze ok. Inak pre info velke davky b6 (niekolko 100 mg denne) by sa nemali brat dlhodobo, moze to poskodit nervy (daju sa najst tie pribalove informacie na nete, tam to udavaju). Magnezium je v tom mnozstve tiez ok. Ja by som vyuzival krabicku a ak ti to nepomaha, opytal sa lekara.
Inak zrak mas v poriadku? Hlava moze boliet aj od toho.

magnetka.

jednostranná bolesť hlavy v spánku.... predbežná dg. migréna....

nervozna nejak špeciálne nebývam,spávam v norme, žiadne kŕče...

magnetka.

vitavi, sladkosti moc nemám v laske, tak toho sa neobávam. ;)
a takisto, čo sa týka uvedených všetkých potravín, tak s nimi problém nemám.... mám ich rada.Snažím sa jesť vyvážene, nič nepreháňať....
len ako píšem neviem určiť, či je vhodné dlhodobé užívanie toho doplnku....

vitavi

Tieto látky získaš priamo zo stravy a v primeraných dávkach a vyvážených pomeroch s ostatnými živinami.
Magnézium je súčasťou chlorofylu, obsahujú ho všetky zelené časti rastlín - vňate, brokolica ap.
B vitamíny sú súčasťou obalov zŕn, preto jedávaj celozrnnú ryžu, krúpy, ovos, pšenicu, pšeno, pohanku a pod a budeš mať B vitamínov dostatok a všetkých, nielen B 6.
B vitamíny kradne z tela cukor, tak ak budeš jesť sladkosti, budeš ich mať nedostatok.

redka

dneska ma vela ludi nedostatok horcika a ani o tom nevedia... hodnota, ktoru ti nameraju v krvi o nicom nevypoveda, kedze v krvi sa da zistit len male percento celkoveho mnozstva horcika v tele... na to treba ine meranie... myslim, ze sa nic nestane, ked to budes brat dlhodobo...ako prevencia... ja si momentalne doplnam horcik aj kupelom noh v epsomskej soli a tiez transdermalne pomocou magnesium oil, ktory som si vyrobila...

magnetka.

užívanie lieku sa má ukončiť, keď sa upravia hodnoty horčíta v krvi (píšu v letáku), lenže ja som ich mala už na začiatku v poriadku.
Ale tak zasa neberiem vysoké dávky, tak sa nepredávkujem....

asi ho budem užívať aj naďalej

dik