Komplikacie po operacii prsnika

Príspevok v téme: Komplikacie po operacii prsnika
Pufinka

Dobry den. Prosim o radu. Babka je po operacii prsnika asi 20 den. Vybrali jej zhubny nador a zobrali asi pätinu prsnika. Stehy uz ma vybrane. Dnes zistila ze ma na ploche asi do 10 cm od rany ztvrdnuty prsnik. Ako keby mala pod kozou nejaku hrcku alebo nieco. Neviem to pomenovat, teda neviem ako inak to mam opisat. Ak ste sa niekto z niecim podobnym stretli, odpiste mi prosim. Dakujem za Vas cas.

Fraw

niektorým ľuďom v nemecku a usa pomáha po operácii na bolesť údajne taká malá pumpička v ladvinke s ktorou sa aj sprchuju a zbavuje ich bolesti udajne takmer ihned...neskusali ste to niektori ? ja mam z tej bolesti priserne obavy a tak zhanam co najviac info o tom co by pomohlo....

mariannnna5

och to ma mrzí, určite utekajte k lekárovi. inak po operácia je celkovo dobré brať enyzýmy, my máme dobrú skúsenosť s wobenzymom napríklad. kúpite normálne v lekárni.

koalka42

Dobry den Pufinka
Zrejme ide o bezne pooperacne jazvy, keby si si nasla temu zmensenie prsnikov, nasla by si tam vela takychto pripadov. Osobne som po takomto zakroku, zmensenie prsnikov, odoberal sa tuk a zosivalo sa zvnutra tknivo, zrejme aj u nej je presne to, co sa stane kazdej co zmensuje prsniky. Pod kozou tvrde plosky, zeny tu radia masirovat a natierat Lioton gelom, ale to je na dlho, to su akokeby take jazvy zvnutra. Ja som 3 mesiaci po opke, stale mam tvrde miesta v oblasti kde tkanivo odoberali a v oblasti okolo rezov. Su to take stvrdnute miesta, ktore su skor pod kozou ako niekde hlboko v tkanive. Pomalicky to ustupuje sa mi zda, tym masirovanim. Chirurg mi povedal ze 6 mesiacov sa bude tkanivo opravovat a prisposobovat. Nie je to na oboch prsnikoch rovnake, na jednom o dost viac, ten som mala vacsi, a bol tam vacsi zakrok.
Ked ma strach, treba k lekarovi, doporuci USG pre istotu. Ale myslim ze je to presne toto co mam aj ja po rezoch. Zmensovali mi z č. 7 na 4.3, takze tiez dost toho zobrali. Nech nema strach, nepomaha to pri liecbe. A zeny co tu radite, prosim Vas zbytocne nestresujte.

llek

No tak nesedime doma, ale ideme za chirurgom, mozno sa jej rana zapalila, mozno sa jej tam nehromadila tekutina a treba ju vybrat. To my tu na internete ale nemozeme vediet, lebo to treba vidiet

Pufinka

Zabudla som este dodat, ze jej vyberali aj vzorku z limfatickej uzliny pod pazuchov, ale neboli tam ziadne metastazy. To dodavam len na spresnenie jej stavu. Okolo tej rany jej to neztvrdlo. Dakujem.