Rakovina prsníka v mladom veku?!

Barbaritá

chcela by som sa spýtať.... mám 14 a mám hrčku v pravom podpazuší, ktorá sa zväčšuje a je čoraz tvrdšia a bolestivejšia.... je možné aby som dostala rakovinu prsníka aj v mojom veku?

iiieenneeo

Dakujem za pomoc ... tak prišlo mi to zvláštne mať niečo takéto v mojom veku... inak, povinné gyn. prehliadky sú až od 15.. myslím že by som to mala až moc skoro...

nestraste

Boze, co ju strasite cystami a podobne, nepamatate sa, ake ste mali prsia v puberte vy? Tvoja mama ma pravdu, su to rastuce prsne zlazy, moze to byt aj bolestive, ale nemusi. Samozrejme sa hrcky zvacsuju a zmensuju vplyvom hormonov, ak uz mas menstruaciu, co asi mas, tak pred zhruba tyzden pred sa mozu zvacsit, po nej zase zmensit.

gambino

to este nemusi znamenat najhorsie.podstatne je ci ide o hrcku maligneho alebo benigneho charakteru.vacsiba zien ma v prsnikoch neskodne cysty.mozes sa naucit odburavat stres jogo autogennym treningom potom pozitivne myslenie dostatok spanku sport a ovocie zelenina.fascinuje ma regeneracia organizmu aj ty vladtn ym pricinenm mozes zastavit ovplyvnit ak by si mala to najhorsie.a nenos tesne podpiny ale pohodlne.

odpovedam

co je na tom zvlastne? lekar je na to, aby ta vysetril. aj prevencia je dolezita. ved chod, spravia ti ultrazvuk a uvidis.

fjfjshdyddhd

To nie je skor ani hrča.. Ono to je podlhovaste.. Raz som to na tom ľavom mala asi zväčšene.. Teraz to také nemám.. To by bolo dost zvlaštne keď to mam vsade aby som chodila k lekarke nie

Ivka 1

Nemysli hneď na rakovinu, je to vplyvom hormonálnych zmien a presne tak,ako sa píše v predchádzajúcom príspevku navštív lekára - gynekológa a budes mat istotu, ze si v poriadku.