Ukradnutý smartphone

Príspevok v téme: Ukradnutý smartphone
sonikyouth

Zdravím, stretla som na ulici francúzov, ktorí ma poprosili, či by som nezavolala na číslo jedného z nich, pretože mu niekto ukradol, resp. stratil telefón...na číslo som sa dovolala až neskôr, keď som sa s chalanmi rozlúčila...zdvihol mi to slovák, ktorý mi povedal, že ten telefón kúpil od nejakej socky za 20 eur..presvedčila som ho, aby sa spojil s francúzmi a stretli sa, že oni mu tých 20 eur určite dajú naspäť len aby telefón dostali..človek to bol dosť naivný a celý čas sa v telefonáte len rozčuľoval, že mu ten telefón nefunguje, že vyhodil 20 eur zbytočne a že jemu ten človek, čo mu ho predal, nepvoedal, že je kradnutý (áno, aj mne zastal rozum)..hneď som francúzov kontaktovala aby mu zavolali a dohodli sa na stretnutí, bohužiaľ sa na to ale vykašľal..dal mi dokonca svoje číslo a keď som mu volala, zdvihla mi to staršia žena a tvrdila, že o ničom nevie a zložila mi...veľmi ma to štve a rada by som im pomohla dostať telefón naspäť, ale neviem ako..je to smutné, že sem turisti prídu, okradnú ich a celé to dopadne takto..čo by som mohla urobiť??