Čo vás robí šťastnými?

Príspevok v téme: Čo vás robí šťastnými?
prezivajuca

Z čoho sa tešíte, z čoho máte radosť, čo beriete ako šťastie, zmysel vášho života? Je to partner, hmotné veci alebo čo? Môžem byť šťastná sama so sebou??? bez prítomnosti ďalších ľudí, aj keď som osamelá, dá sa aj takto nájsť nejaké šťastie, pocit šťastia?? Alebo k šťastiu sú nutní ďalší ľudia?? Poraďte :(( neviem čo robiť...a prosím nepíšte tu o jedle, bývaní, všetko si to uvedomujem, že to mám a vážim si to, ale ani z toho bohužiaľ neskáčem do výšky dva metre päť...asi som náročná, ale k šťastiu mi to nestačí, to mám skôr len na prežívanie...

Maoam

malickosti...a zaroven uvedomenie si darov, ktore mam, hoci som uz hrozne vela stratila, nestratila som vsetko

dalej momenty...

usmev smerom ku mne od neznameho dietata v obchode napriklad

alebo detska uprimnost a pravdivost

veci ako napr. ze nezijem v Afrike, Syrii, Indii, ale v EU

ze mam co jest, mam kde byvat, ze este jestvuju ludia, ktori maju v sebe dobro
a su ochotni pomoct a nic za to nechcu

ze jestvuju este ludia, ktori sa vedia tesit z malickosti, ktori sa na teba usmeju, aj ked ta nepoznaju

jajaa

prezivajuca...to je veľká chyba, že si celé svoje šťastie stavila na jedinú kartu-partnera. Iný človek nikdy nebude za teba žiť, ak nezvolíš iný smer a to nikto iný za teba nespraví, tak si už vlastne mŕtva hoci dýchaš.
kkaffik...klobúk dolu, máš môj obdiv. kiežby som sa raz dokázala pozerať na život ako ty. :(

prezivajuca

no tak aby som napísala pravdu, mňa vždy napĺňalo len to, ak som bola šťastná s partnerom, ak som sa cítila preňho potrebná a milovaná...ale tak ako to ja potrebujem cítiť, nielen počuť sem tam a byť spolu raz za čas, aj to o ničom...podľa mňa ma psychicky ubil môj terajší vzťah, aj keď je partner dobrý človek, no som nešťastná, že ma nebaví ani nič ostatné..tam som mala úplne iné predstavy a sny, ale tie zmeniť neviem keďže jeho nezmením a nového zas nechcem hľadať :(((

mojpohlad

Cely zivot je iba o jednom:

Uspokojovanie svojich fyzickych a dusevnych potrieb.

Ak mas pocit ze iba prezivas, tak jednoducho sa ti nedari naplnit tie klucove potreby ktore su pre teba podstatne.

kafe

ano, mozes byt stastna sama so sebou, bez ohladu na okolnosti, situacie a ludi v tvojom zivote. Da sa to. Mna bavi zit, bavi ma napredovat a plnit si sny, tesi ma ponorit sa do cinnosti z ktorych mam dobry pocit, starat sa o seba i o blizkych, porobit si povinnosti s laskou.. Odsrala som si 20 rokov a uz nemienim premrhat smutkom, neistotou a prazdnotou ani jediny den. A to ti hovori 15 rokov kedysi "praktizujuca krestanka" (mi toto oznacenie pripada ako nadavka:). Teraz uz len zijem na plnee gule a bavi ma to.
Dievca, mas nejaku predstavu o svojom zivote? Co by si chcela vidiet, zazit, dokazat.. co by si sa chcela naucit, aka by si ty sama chcela byt (mozno spontannejsia alebo odvaznejsia).. neboj sa snivat a mat svoje predstavy o vlastnom zivote (i o sebe), tak sa vlastne formujes, napredujes a vyvijas, tvoja dusa ma tuzby, ktore su normalne a dobre, chod si za nimi, nepotlacaj ich. Za kazdym splnenym snom, existuje patoro dalsich, po ktorych budes dalej tuzit.. je to nikdy nekonciaci sa proces. A co je klucove pre to, aby sa ti plnili sny a tuzby, je radost. Ak v sebe nemas radost, pytaj sa sama seba: co mam robit, aby som bola stastna? Ako sa mam naucit radovat? A odpoved pride. Mne osobne pomohlo mrte knih co som precitala a dlho mi trvalo poskladat si nejaku "svoju pravdu", ktorej verim a ktora sa aj prakticky odzrkadluje v mojom zivote. Hladaj dievca, aj ty najdes. Doporucila by som ti knihy od Jozeph Murphy: Moc nasho podvedomia, 50 rokov stara knizka, skus pozret aj v kniznici, kludne aj hocico inee od neho. Alebo Ester a Jerry Hicks: Pros a dostanes.
Ak sa nebojis, ze skysnes za netom na veelmi dlhy cas, mrkni aj stranku www.rozkvest.cz Hlavne sa neboj riadit sa svojimi vlastnymi pocitmi. Ak mas z niecoho zly pocit, nesedi ti to - neni to pre teba. Najdes si nieco ine co ti sadne a co ti ukaze AKO sa mas pohnut z miesta. Hlavne neprestavaj hladat, kto hlada najde. Vela zdaru.

Vermarka

Každý deň tu pribúdajú témy o depresiách, strate zmyslu života, nepoznania svojej hodnoty, chuti po samovražde a pod.

Všetky tieto choroby a problémy súvisia s tým, že takmer celé ľudstvo dnes má pomýlenú mienku o láske.

Ja som si tiež všetkými týmito problémami a chorobami prešla a chcem Vám všetkým povedať, že ak pochopíte pravú lásku a začnete ju žiť, stanete sa šťastnými a spoznáte svoju hodnotu.

Dnešný svet je zameraný len na sebecké JA a materiálne hodnoty. "Musíme zachrániť len seba a svoju rodinu a celý život hrabať čo najviac pre seba."

Všetky tieto veci Vás spravia len viac prázdnymi, lebo čím viac sa kŕmite sebaláskou a materiálnymi hodnotami, tým viac sa cítite nenaplnení a chcete stále viac a viac, no aj tak sa cítite nenaplnení, i ked viete, že by ste naplnení mali byť.

Prosím odložte všetky predsudky a vypočujte si toto o láske, pustite si to namiesto TV a hrania PC hier. Má to 2 hod., ale ručím Vám, že ich nebudete ľutovať. Bolo to odvysielané na rádiu Slobodný vysielač.

archive.slobodnyvysielac.sk

Sejla

Ak by som to ešte zhrnula, tak... zmysel života nie je hmataťeľný, ani vysvetliteľný a každý je individum, ktoré má svoje vlastné poslanie. Každý si má ísť svojou cestou a dosahovať veci, ktoré sú mu prisúdené. Ani jedna z vecí, ktoré človek robí nie je dostatočne dokonalým a silným zmyslom života, ale spolu dokopy tvoria silnú hnaciu silu splniť nejaké neznáme poslanie.
A čo sa ešte týka tých problémov. Tie sú v živote neustále, nie je obdobie bez menších či vačších problémov, ale tie sú tu na to, aby sa riešili za pochodu. Nikto nemá cestu vystlanú ružami bez kamienov a obklopenú divými višňami po celý čas v rozkvete.