Z čoho sa tešíte, z čoho máte radosť, čo beriete ako šťastie, zmysel vášho života? Je to partner, hmotné veci alebo čo? Môžem byť šťastná sama so sebou??? bez prítomnosti ďalších ľudí, aj keď som osamelá, dá sa aj takto nájsť nejaké šťastie, pocit šťastia?? Alebo k šťastiu sú nutní ďalší ľudia?? Poraďte :(( neviem čo robiť...a prosím nepíšte tu o jedle, bývaní, všetko si to uvedomujem, že to mám a vážim si to, ale ani z toho bohužiaľ neskáčem do výšky dva metre päť...asi som náročná, ale k šťastiu mi to nestačí, to mám skôr len na prežívanie...
Čo vás robí šťastnými?
kkaffik, v tom máš možno pravdu, že napr. aj ja sa snažím väčšinou riešiť veci len hlavou, ale je to tak preto, lebo ak počúvam srdce, tak sa stávam zraniteľnejšia, a potom sklamanie ešte viac bolí. Ja osobne si myslím, že ja už nikdy nedokážem byť šťastná a spokojná. Iba prežívať. Hoci sa fakt snažím...
mozno sa len prehliadas, nie si si vedoma svojich pocitov, seba. Nemusi to byt nenavist. Ja zasa neviem, ako sa da NEvediet si vsimat svoje potreby :) To mas ako.. na co sa tesis, ze budes robit vo volnom case? Ale nerozmyslaj o tom hlavou, vnimaj, precituj, co ta bavi, tesi, kde ta to taha? Ake to bolo ked si bola dieta, na co si sa tesila? Proste ty ako osoba, vyjadrujes svoje JA, nechavas svoju dusu prejavit sa (teraz vnimaj, pri com sa zastavis) pri tvoreni, malovani, spievani, vysivani, pri cestovani, spoznavani novych ludi, tancovani.. skvele si oddychnes pri pocuvani hudby, pri ohni, v prirode, na ture, pri sportovani, medzi ludmi vo velkej spolocnosti... taha ta to ucit sa jazyky, spravit si vysoku skolu, pomahat druhym, starat sa o deti, robit niekoho stastnym, dobrovolnictvo, vyrazit na chatu s partiou.. Kedy naposledy si citila radost? Ako relaxujes, oddychujes, ako sa staras o dusu, o psychicke zdravie, o naplnenie vyssich potrieb?
Tvoj prvy prispevok bol o stasti. Stastie treba vediet citit. Ak vsetko riesis hlavou a rozumom a nestaras sa o pocity, alebo ich necitis, nevnimas.. asi by bolo dobre sa zastavit a zacat si viac vsimat seba i svoje okolie. A nezit len hlavou, ale i srdcom, zacat pocitovat, precitovat... Neviem, mozno som uplne mimo. Ja ti neviem povedat co robis zle, ani ako to zlepsit. Ty to vies. Co ta oslovilo z toho vsetkeho co som napisala? Co ti nasepkava tvoje vnutro - to je ono. Vnimaj. Pocuvaj seba, svoje vnutro. Citaj knihy, to co ta oslovi, zaujme, to je presne to, co potrebujes. Ver si. Ver tomu, ze ty najlepsie vies, ako sa prebudit a byt aj stastna.
tak ako sa ale naučím milovať seba samú? ak to tak nie je? lebo ja neviem čo spraviť, ako prepnúť myslenie, lebo ja som si neni vedomá, že by som sa neznášala..
taktiež si neviem ani všímať svoje potreby, lebo ja ani neviem po čom snívam, nejak to zo mňa vyprchalo..ak som sa čerstvo zaľúbila, tak som videla toho veľmi veľa, plná nadšenia som bola čo všetko sa chystám, no teraz z toho aké to je, tak ma nenapadá ani jedna vec :( nič, z čoho by som sa tešila..:(
prezivajuca, potrebujes citit od partnera, ze si potrebna a milovana? Co ti hovori sebalaska? Jediny pevny bod v tvojom zivote je vztah k sebe samej, ci si uprimna k sebe a nenahovaras si cosi, ci sa prijimas taka aka si, ci si cenis samu seba, ci sa dokazes spravat k SEBE s uctou - aj v myslienkach. Aj vztah s partnerom sa moze velmi zmenit, pokial zmenis nieco v svojej mysli a srdci. Ak zacnes vnimat samu seba inak, krajsie.. ak si zacnes vsimat SVOJE potreby a naplnat ich.. ak si zacnes vazit samu seba..
Nie nadarmo bolo povedane "miluj svojho blizneho ako seba sameho" a da sa to aj otocit - miluj seba, akoby to bol nejaky druhy clovek. Skus to. Skus sa takto nejaku dobu chovat k sebe a uvidis. Nevzdavaj to a neuspokojuj sa s malom. Potreby ktore mas su fajn, su normalne. Len ich ziadas od nespravneho cloveka.
ak naplnis svoje potreby si stastna.kazdy sme iny kazdeho ine naplna.Ano moxes byt clovek stastny aj bez spolocnosti ostatnych ludi zavisi od jeho osobstnej konstelacie.Niekto je zamerany na seba vlstne uvefomenie uprednostnuje cinnosti bez spol ostatnych a ineho naplna sa ukazat byt v spolicnosti.rozny sme ludia.mna ako dieta naplnali cele dni hodiny hrat na klaviry.ci som bola smutna zo skoly cu vesrla to vsetko sli k hre ba klavir.spolicnist ma prilus nikdy nezaujimala.Niekto investuje do sebabudovanua nauci sa jazyk ukonci vysoky skoly zdokonaluje postavu iny rad chodi a rad je v spolocnosti.Stastna si ked uspokojis naplnis svoje sny.
Ale najprv to musi pochopit...
Ani nie dlha cesta, kym to clovek pochopi, ale dlha cesta kym sa mu to splni.
a este vnutorna vasen, ci laska k niecomu a vnutorna radost z niecoho - clovek je stastny, ked je vnutorne naplneny
ale je to dlha cesta, kym to clovek pochopi