Tiež máte ten problém? Máte pocit, že každý znamená niečo viac ako vy. Aj keď viete že je to blbosť, predsa sa pred každým ponižujete a občas menujete svoje chyby. V pohode sa rozplačete pred ostatnými, neviete udržať negatívne emócie zo seba na uzde. Aj keď vidíte, že niekto sa k vám správa priam hnusne, tak predsa sa nebránite. Nadovšetko sa bojíte, či nespravíte nejaký trapas. Záleží vám na tom, aby vás každý ľúbil, aj keď to je blbosť lebo na svete nie je nikto taký kto by bol sympatický každému. Čím to celé je?
Nechám si so sebou "zametávať"
Sejla,
a neviem prečo máš potrebu reagovať na všetky moje príspevky, keď podľa teba nič nedosiahnem a nie som ti sympatická. Mám pocit že si potrebuješ do mňa kopnúť aby si si zvýšila vlastné sebavedomie. Veď čo, dneska to tak robia mnohí prečo by si ty bola výnimka...
Zle si ma pochopila, je mi ľúto ak to vyznelo namyslene, ja nie som namyslená. Sú takí čo sú v oveľa horšej situácii, a predsa sa tak neponižujú ako ja, ale naopak sú hrdí. Toto som tým chcela. A o svojich problémoch tu píšem preto, lebo chcem aby ľudia čo sú na tom rovnako, tak videli že nie sú sami.
Zasa nechcem sa tu hrať na nejakú chuderku, lebo reálne ňou (aspoň podľa toho čo hovoria mnohí) nie som. Som vzdelaný človek, z dobrej rodiny a podľa mnohých som predurčená dosiahnuť veľa. Nie som namyslená. Ale problémom je že to je len zdanie, ja sa necítim schopná bojovať v dnešnom falošnom svete, s toľkým zlom. Možno som veľmi citlivá ale nedokážem tú citlivosť a strach prekonať. A dostávala som od ľudí veľa zlého, od niektorých možno z čistej závisti... A že je moja rodina veľmi kritická, to je tiež pravda. Myslím si že je to tým že oni sami majú strach a nie sú si istí. Ale tiež nemali bohvieaké detstvo a nemajú ani bohvieaký život plný lásky. Ale nie som z rozvrátenej rodiny, paradoxne.
Všetky tvoje problémy, v troch založených témach, za posledné 3 dni, majú jeden spoločný pôvod - nedostatok sebalásky a sebaúcty. Aj keď si to v tej prvej téme poprela. Možno si z rozvrátenej rodiny, možno sa k tebe nesprávali dobre, písala si, že tvoja rodina je príliž kritická, tak možno tam to celé začalo. Ale takto dopadneš veľmi zle, vo všetkých oblastiach života, v dnešnej dobe v našej kultúre ti nikto nedá to, čo si nedokážeš dať sama. A to sa týka aj lásky. Nečakaj že ťa niekto zachráni. Pravdepodobnejšie je, že ťa zneužijú a odkopnú, nikto ťa nebude rešpektovať.
Dá sa to určite aspoň zčasti napraviť, ale to chce veľa veľa práce.
Už pred šikanou si musela byť takáto - ľudia budú vždy ubližovať a podmaňovať si tých, u ktorých vycítia slabosť. Preto im nesmieš svoju slabosť ukazovať, dávať najavo. To, že ťa niekto ponižuje nie je láska, ak túžiš po láske, musíš si najprv vybudovať lásku k sebe samej - to ako sa k tebe ľudia správajú je totiž vždy odrazom toho, ako sa ty správaš k sebe. Chceš zmeniť správanie iných voči sebe? Zmeň najprv to sama k sebe.
Zažila som šikanu tak je to možno tým. Nebola som vždy takáto. Ale nie na každého to tak pôsobí asi...
tak ja som bola taka priama uz v mladosti, ale to asi preto lebo moja matka taka je :Dstrangerka asi si jednoducho taka povaha, mas to v sebe. Ale preco sa ponizujes? Ponizovala sa tvoja mama pred tvojim otcom alebo ponizuje sa pred ostatnymi. Moze byt za tym tvojim spravanim aj vzor po rodicoch.
Nie, nezáleží mi na tom, aby ma mal každý rád ani ja nemám rada všetkých, pretože je to slobodná voľba každého človeka či a koho bude mať rád. Príliš sa nechávaš ovplyvňovať okolím, kašli na všetkých, buď sama sebou, komu sa to bude páčiť príde a s tými ostatnými aj tak nič neurobíš.
Prečo sa pred ľuďmi ponižuješ? Ľuďmi sa nemôžeš obklopovať za každú cenu alebo nasilu.