Som na pokraji

Príspevok v téme: Som na pokraji
jacki

Ahojte som uz na pokraji neviem co mam uz robit.Mam priatela sme spolu 3roky a velmi by sme chceli spolocne byvanie.Tuzime po tom obaja a velmi no nase platy su velmi nizke a takto by sme si setrili aj 30rokov.Uver nam tiez nedaju a nasi rodicia nemaju tolko penazi,aby nam pomohli.Velmi ma to mrzi a velmi tuzime po spolocnom byvani.Som uz napokraji svojich sil a povedala som aj priatelovi,ze aj ked ho velmi velmi milujem a srdce by mi puklo nech si najde inu zenu s ktorou bude ma buducnost.Som uz z toho skutocne velmi zufala,a uz neviem co mam robit.:(

Honey

Jacki

na FB si vyghladaj skupinu -byvanie v bratislave- a tam napis na nastenku co hladas, popripade sleduj ponuky. Urcite nieco najdes.

Btw, v nasom byte prenajimame izbu za 200 eur pre par ale NEzariadenu... Ide o Karlovku

jacki

Redka vela ludi mi tu pisalo o lacnych podnájmoch a ubytovniach v bratisl.nevies mi nahodou poradit kde a ci by sa dalo aj do tych 200eur?

Honey

A chcela by som doplnit... som z Vychodu ale obaja zijeme, pracujeme a studujeme v BA, takze nic nie je nemozne, Jacki. Da sa to nejako zvladnut

Honey

Mila Jacki.

Ak ta priatel lubi a ja verim tomu, ze ano, tak ver tomu, ze mu urcite v nicom nebranis. Vsak nie len ty sa stazujes, ze mas maly prijem ale rovnako aj on ho ma.. takze v tomto ste si quit..Ako tu uz bolo X krat spomenute, praca v BA sa da najst aj lepsie platena... A co sa podnajmu tyka..
Som z Vychodu, rovnako ako moj priatel, no dokazala som nam najst podnajom, je to sice len jedna izba ale na byte okrem nas su este dve sestry, ktore na byte skoro nikdy niesu. Takze mame byt cely pre seba a platime len 180 eur. Pricom on studuje a ja pracujem. A dokazeme to nejak potiahnut. Ked sa chce, tak sa da naozaj vsetko.
Ty hlavne prestan s takymi negativnymi myslienkami, to je hlavna pricina, co ta brzdi a mas sa zle atd...
V prvom rade sa poobzeraj po inej praci ! A aj priatel by mohol a tak rieste podnajom. Ak ste este spolu nebyvali, skuste si to najprv na tej spolocnej izbe. Nevyjde vas to az tak draho a aspon si skusite ako vam to pojde. Presvedc ho na tu jednu izbu, lebo na vlastny podnajom teda nemate. A ako inac chcete byt spolu ??... Ja by som s tym na neho naliehala a povedala mu vsetky plusy toho byvania v jednej izbe. Nic strasne :)

redka

a to zahranicie? aj ked dnes uz ani to nie je terno...
niekedy pomoze len cas... a riesenie pride same ani nevies ako a okial... len zatat zuby a "trapit" sa dalej... myslim ze priatel si je vedomy ze nemoze do takejto situacie priviest dalsieho cloviecika... tak mu povedz, ze musite este cakat a viac a viac sa snazit nieco zlepsit... teda hlavne jeho pracu, ked tak velmi chce rodinu... a co byvanie u vasich ci jeho rodicov docasne? da sa? necitala som vsetky prispevky, tak ked si uz pisala, tak sorry,...

jacki

Ja uz skutocne neviem redka som uz proste na pokraji zo silami priatelovi som povedala,ze by mi srdce odtrhlo keby som o neho prisla 3roky je dost dlha doba no skutocne sa nechcem takto trapit a jeho uz vôbec nie.

redka

nemyslela som setrit rovno na byt ale na ten najom aspon... a co ty? rozidete sa a do cesty pride novy... v rovnakom postaveni... zasa mu povies nech ide za inou? to nic neriesi....

jacki

Setrili sme si odkladali sme si kazdy mesiac z vyplaty no to sa potom nedalo takto by sme si setrili a nenasetrili by sme si ani za 30rokov,dalej som si skusala najst inu pracu lepsie platenu ked som nemala vyse milion zivotopisov na roznych miestach tak ani jeden no poznas to vsade iba sluby ano ozveme sa vam atd atd...ked som si za tym isla a aj som telefonovala vsade tam,kde som zivotop.mala tak mi este aj vinadali do tel.ze co ja mam ich co otravovat ze mam cakat no lenze do dnes nic vela ludi mi tu pise,ze sa lutujem ja sa nelutujem,no mrzi ma to aj kvôli priatelovi pretoze aj ja nesmierne tuzim po babatku no ked vidim a viem,ze za takýchto podmienok sa to neda tak si myslim ze preco by som mala priatela okradat o stastie keby si nasiel zenu,s ktorou by si vsetky tieto sny mohol uskutocnit.Takto sa podla mna iba trapime.

redka

si sa dopredu odpisala... to si to fakt rovno mozes hodit... a to kazdeho chlapa pre to odpinkas? ci akoze cakas na princa na bielom koni, ktory bude zapbezpeceny... mam pocit, ze sa len lutujes.... napis co ste uz ty ci on podnikli pre to, aby ste sa mali lepsie????? stale tu pises len ako sa nic neda, lebo si zo skromnych pomerov... kasli na pomery... za svoje stastie si mozes sama... cize jak si ustelies, tak budes spat.... inac citala som dneska na nejakom portali, ze polsky chalan 29r zazaloval svojich rodicov za to ze mu nedali vsetko na co si len spomenul.. ze mu nedali lepsiu zubnu starostlivost a podobne dristy a ziada odskodne cca 50 tisic eur :D ... ale zato ma chlapec 2 vysoke skoly a pracuje vo svajciarskej banke.... ma depresie a pokazene zuby... a vini z toho rodicov... no to uz co je :D pozri nie kazdy sa narodil do zlatej posielky, ale jedine ty mozes toto zmenit... hladaj sposoby ako lepsie zarobit, ako usetrit...

jacki

Vies redka posielam ho za inou pretoze si myslim,ze so mnou nema buducnost ja pochadzam zo skromnych pomerov a priatelova mama sice povedala,ze by nam mozno o rok pomohli ale to zase nechcem ja pretoze ako to uz vacsinou byva nechcem mat potom pocase od jeho rodicov na tanieri,ze oni nam pomohli a moji rodicia nie a to nikdy nerobi potom dobre.