Ahojte pracujem na dohodu,mala by som robit do polovice augusta,ale chcem skoncit uz tento tyzden.Musim to ist oznamit na urad?Potrebujem aj nejake ukoncenie dohody?Alebo netreba nic,staci ked pojdem na urad az na termin-podpis?Prosim poradte mi,lebo v praci nic nevedia.Dakujem za kazdu odpoved :)
Praca na dohodu - ukoncenie
ak robíš len na dohodu, a zarobíš menej ako bola spomínaná suma, tak nie si povinná im to oznamovať .. iné by to bolo v prípade, ak by si sa normálne zamestnala alebo ak by si zarobila viac ako tú sumu, vtedy by ťa z evidencie UP vyradili
lilyiankaa uz som tento mesiac bola na urade na podpis a doniesla som aj ten papier o zarobku,napisali mi,ze som zarobila len 70€ a v auguste mam ist znovu.Len ja tento tyzden uz koncim a neviem ci to musim ohlasit na urade,ze som skoncila skvor alebo staci,ked pridem normalne v auguste na podpis,donesiem im ten papier a poviem im ze uz nerobim?
a si zahlásená aj teraz na úrade práce alebo nie .. pretože pokiaľ robíš na dohodu a zarobíš len do cca 130 eur sa mi tak zdá, tak stačí ak donesieš na UP len papier o zárobku a oni ťa tam nchajú, t.z., že budeš stále v evidencii ... ak by si však zarobila o niečo viac, vyrazia ťa z UP a budeš sa musieť znova zahlásiť , preto ak zarobíš viac, čo nepredpokladám, tak je lepšie sa dohodnúť v tejto práci, kde si na dohodu, aby ti napísali menšie peniaze na papier a ty sa nemusela odhlasovať ... inak ak tam skončíš, tak na Up nemusíš nič hlásiť ...