Zvazujem nejake sedativum pre macku. Mate skusenost?

Príspevok v téme: Zvazujem nejake sedativum pre macku. Mate skusenost?
babbetta

Caka ma navsteva noveho veterinara a moja cica neznasa odchody z domu. Uz pri zahrkotani prepravkou alebo popruhmi uteka, schovava sa a potom bojuje ako o zivot.
Rada by som jej dala nieco na ukludnenie. Budem jej to musiet davat nasilu rozmiesane vo vode a striekackou do papulky (chudatko moje chlpate).
Do zradla nie, riesim s nou tazke nechutenstvo.

Svoju situaciu som popisala v clanku a v prispevkoch s nazvom "Ako zomrie stara bytova macka? .."

Dakujem.

babbetta

evelina, dakujem. Vidno, ze mas havka. Cica sa do teba zasekne drapmi, ked ju davas niekam, kam nechce ist. Psika zoberies v naruci, ale macku, ktora nechce, nie.
Ale mas pravdu, doplnim sa: cica je dsot stara (vyse 15 rokov), je vyslabnuta, vychudnuta, ma medzi 2,5 a 2,75 kg. Mala nedavno vysetrenia, je to necelych 14 dni, oblickove aj pecenove funkcie mala v norme.
Mozno by sa teraz az tak nebranila, lebo je velmi slaba.Ale ak by sa jej podarilo schovat sa, mam po chlebe.

evelina...

tu by som radu nepýtala..dávkovania sú individuálne. Záleží na veku, hmotnosti, typ zvieraťa, a samozrejme typu tabletky...napr. mám 3 ročnú dcéru, 12 kg a dostáva polku kinedrylu...netrufla by som odhadnúť kolko dať napr 3 kg mačičke. Aby si jej viac neublížila ako pomohla. Aj náš psík sa bojí doktora, až kolabuje od strachu a triašky..

ak má strach z prepravky, skús ju zobrať bez nej..na ruky alebo do tašky ako majú psíkovia..prihováraj sa jej, hladkaj ju ..

no a tam ak jej budu robiť rentgen a podobne asi jej doktor niečo pichne na ukludnenie, inak by sa nedalo urobiť vyšetrenie..