ahojte.trpim OCD uz rok,ale uz to nemozem vydrzat,ten pocit strachu,pozerania sa na veci dokola,pocitanie,vnutorny hlas krory je velmi neprijemny,a najhorsie je uskost ako keby som niekoho zabila,pocit neuveritelnej lutosti a zaroven zlosti ..je to strasne,uz nedokazem dalej..ten pocit ako keby som mala niekoho zabit a uroby my to dobre,pocit ze vsetko zabyjem len tak a nebudem mat uz uskost...je to sialene,ovladam sa ale to ten pocit my to stale pripomina a hovory!!neviem presne ci to je OCD ale asi uz vo vizsom stadiu
OCD? Ja neviem...
Pozri, kým to vydržíš bez liekov, tak ich neber. Ja som nemala inú možnosť. Mohla by si skúsiť potom psychoterapiu, niekomu aj to pomôže, ja som žiaľ nebola ten prípad.
a to tak dlho uzivas lieky?ono to tie lieky iba potlacuju vsetko ale nevyliecia a nemozno ich vysadit..ci?lebo nechcem cely zivot byt na liekoch..ja som skor za to vyliecit a nie potlacat ..
Keď Ti sadnú lieky tak by si mala byť bez príznakov, t.j. žiadne blbé myšlienky, žiadne kompulzie, proste mala by si byť OK. Stáva sa, že AD zaberie len čiastočne, vtedy sa zvykne meniť na iné.
Mne sa už 2x toto vrátilo, ale v podstate to bolo to isté, len aspoň som vedela, kde sa mám obrátiť.
viem,uz som raz brala lieky asi pol roka a potom som ich vysadila lebo sice na nieco to pomohlo ale zase na nieco nie..nikdy som nechcela brat lieky ale ked uz my nic nepomaha ..bojim sa ze ked ich niekedy vysadim tak budem este horsia..tohto sa bojim
Správne?Ja som bola už na tom tak zle, že som už celé dni revala, už som nevedela čo so sebou. Takže to bola z núdze cnosť.
Keď začneš brať AD, prechodne sa stav vždy zhorší ale po tých 10-tich dňoch sa to zvykne pomaly upravovať, ale na celkovú účinnosť sa musí počkať min. 6 týždňov.
aha a myslis ze je to dobre brat lieky?doporucila by si my to?lebo prave toho sa bojimco pises.lebo raz som ich jedla a nedopadlo to dobre..
Ja som sa veľmi vyčerpala po štátniciach, vtedy ma to chytilo prvýkrát, potom som prerušila 2x liečbu ale sa mi to vrátilo.
a to ako si ochorela?
Sú lieky, ktoré sa môžu brať aj cez tehotenstvo ale zvyčajne ich v I.trimestri vysadia. U mňa to tak bolo tiež.Vysadzovanie je individuálne, každý na to reaguje ináč, niekto je do konca života bez symptómov, niekto po vysadení do pol roka ochorie- to bol môj prípad.
Ináč veľmi pomáha aj psychoterapia, hlavne vtedy keď sú prítomné aj kompulzie.
dakujem zoja za podporu