Pokazený zvierač?

Príspevok v téme: Pokazený zvierač?
no_ok

Dobrý deň, už od malička mám problém s vyprázdňovaním. Keď som bol menší, tak sa to ešte dalo (cca každý 3. deň), tak som to neriešil. No teraz to už také normálne nieje, a maximálne mi to prekáža. Môj problém je taký, že sa potrebujem vyprázdniť už na druhý - tretí deň od toho, čo som mal stolicu, lenže to nedokážem, a tak s tým nepríjemným pocitom musím fungovať celý týždeň. Celý týždeň cítim, ako mám proste stolicu už zna krajíčku a čakám, kedy ti vypadne... Jednoducho povedané, stolicu mám 1x za týždeň, aj keď mi polovicu týždňa treba srať.

Vôbec sa v takýchto zdravotných veciach nevyznám, ale nemôže to byť niečo, že mám až moc aktívny zvierač ??

no_ok

ja pijem celkom dosť (vodu a minerálky, nie žiadne sladké veci), pohybu mám podľa mňa tiež tak akurát - chodím normálne von a sem-tam si idem niečo zahrať (florbal, tenis, futbal...)

asda

namiesto liekov vyskusaj dost tekutin, primerane vlakniny(zeleninu, ovocie, vlocky, ....) a vela pohybu. napr. taky beh je super(na zaciatok nemusis prekonavat ani rekordy)....a budes mat po problemoch.

no_ok

U lekára som zatiaľ nebol, trápi ma to zatiaľ len mesiac, čiže ešte som nikoho nezháňal.

Ešte len dodám, že som skúšal aj preháňadlo, konkr. Gutalax, no absolútne mi to nepomohlo. Síce ma tlačilo ešte viacej, ale ajtak som sa nevyprázdnil.