Ahojte :-)
Dnes sme dostali do daru 3 ročného králika, pravdepodobne nie čistokrvného, ale keďže sme nikdy podobné zviera nemali chcela by som sa poradiť s chovateľmi.
Koľko asi žije takýto králik? Čo je lepšie používať ako podstielku - seno alebo piliny? Trpia zajace nejakými ochoreniami, resp. môžu prenášať nejaké ochorenia na človeka? Môže byť aj vonku? - samozrejme nie celý deň, ale deti ho chcú zobrať von.
Prosím, ak máte nejaké špeciálne tipy na chov králika napíšte nám. Ďakujem
Zajac - starostlivosť
kralik nesmrdi:-) to ze vas ano je len vec zleho pristupu...
kralik je tvor cistotny,nas robi potrebu len a len do svojho zachodiku.
V domceku ma kobercek a v zachodiku specialne pelety,ktore saju moc.Ak zachodik pravidelne kazde tri dni cistite tak nesmrdi.
Ahoj,
ja chovam kraliky uz nejaky ten cas. Najprv som ho mala v nutri, ale cez zimu strasne smrdel tak isiel von :) ked bol v nutri, bol v klietke, podstielku som mu daval piliny, ale strasny bordel bo z toho, tak radsej slamu...
teraz je vonku, v byvalej psej voliere aj s morskym prastiatko a je tam ovela viac spokojny. Maju velky vybeh, su vonku a neobmedzovany. Raz do roka sa to musi stiepit proti paratzitom a neviem comu vsetkemu. Na cloveka moze preniest svrab (vypadane chlpy a stale sa skrabe). Inak pokial viem, tak nic ine. Samozrejme mozu dostat aj ine paraziticke ochorenia, ktore si vycsinou donesu so sebou. Vyde ma to vzdy okolo 15 eur... no a kludne mu davaj aj zelene, lubia to :) Ale ak mas moznos, maj ho stale vonku. Uvidis, ako ti bude zavanat cez zimu. Mozes mu kazdy den cistit, nepomoze to. Viem o com hovorim :) Inak su to zlaticka, je radost na nich pozerat :)