Falošnosť - čo by ste robili na mojom mieste?

Príspevok v téme: Falošnosť - čo by ste robili na mojom mieste?
xbezmocnax

Ahojte, čo by ste robili na mojom mieste? Fakt som už s toho cela zmetená a neviem jak sa mám správať. Čo som komu urobila keď toto mi robia? Vždy som sa snažila byť ku všetkým ľudom milá, dobrosrdečná a toto mam zato :(

Pred nedávnom som zistila ako ma moje takzvané "kamarátky" ohovárajú na sociálnej sieti. A vonku sa hrali akoby nič sa nedialo, jak ma majú radi. Totižto mám prihlasovacie údaje jednej tak všetko som si prečítala,a pokračuje to do dnes. Neustále ma ohovárajú, riešia moj život a len ma osočujú nádavajú na mňa, proste stále som hlavna téma ja. A to som sa s nimi nestretla minimálne 3 týždňe odkedy som to zistila... robím sa že nemám čas na ne. Ale jak to mám ďalej zvládať keď ochvíľu s nimy buudem nútená byť v kontakte a stretávať sa kvôli škole :(
Nikdy som im nič zlé neurobila, pomohla, bola dobrá kamarátka. Myslela som že ma majú radi ale asi to bolo celý čas faloš a pretvárka..

Čo by ste robili na mojom mieste?

xbezmocnax

keysha777: ani moje nevedia o tom, a nehodlam tiez ik to hovorit...este by sa to zhorsilo podla mna a by strpcovali zivot . Niekedy si myslim ze by bolo lepsie keby som nemala jej prihlasovacie udaje, ale aspon ze to viem co kraasne narozpravali a jak ty, tak mozem aj ja mat ich na haku a konec

karolinka122: to je natom najhorsie ze musim s nimy do skoly chodit, ale nevadi. Dakujem za radu asi bude najspravnejsie tak to robit jak pises. odstup :) Mala som velku chut sa jim pomstit. nakolko virm take ich tajomstva ktore by ich potopili. Ale jak pises, niesom spina.Im sa to v zivote vrati .

karolinka122

kedze s tvojimi byvalymi dobrymi kamoskami musis chodit do skoly, sprav to, ze si zachovas odstup, nevesaj im o sebe nic, nebudu mat co riesit casom, sus sa poobzerat po uprimnejsich ludoch naokolo, s ktorymi budes travit cas namiesto nich. Keby si bola spina, co nie si, mohla by si z adresy tvojej kamosky pod jej menom rozbit celu falosnu partiu a bolo by po parade :D

keysha777

To iste som žažila aj ja mam prihlasovasie udaje najlepšiej kamošky a nahodov som zazrela moje meno v konverzacii tak mi nedalo a prečitala som si par nepeknych veci o mne,plno klamestiev ,a pod velmi ma to sklamalo a odvtedy mam od tej kamosky odstup,ona to nevie ze som si to prečitala,nemienim jej to ani hovorit..tiez ma to boli,ale vies co ked niekto o tebe skaredo hovori spoza za tvoj chrbat tak toho cloveka treba mat u prdele..

xbezmocnax

Dadula56: v tejto dobe to asi nie je nič nezvyčajné keď toto robia ľudia. Horšie to podľa mňa zabolí keď si to priamo prečítaš.. celé roky som si myslela že všetko super a zrazu taka rana pod pás. Taktiež ma volajú von ale vyhováram sa že nemám na to čas - ešte aj toto proti mne otočili a poriadne kvoli tomu ohovorili. Ale aspoň každý kto si toto zažije si uvedomi že treba byť opatrní pri vybere priateľov a nehovoriť každému všetko.

lorrines: Ja viem že som si to nemala čítať, ale podvedome som to cítila že niečo sa deje, tak ma napadlo aby som si to prečítala. Máš pravdu vo všetkom čo píšeš, ľudia su svine s prepáčením. A asi úprimných a nefalošných ľudi je fakt minimum..
Budem musieť nedôverovať bezhranične všetkým...

lorrines

Nemala si sa tam prihlasovať a čítať si to. Sú to svine (s prepáčením), ale ktovie, či by som sa to isté nedozvedela aj ja, alebo aj hocikto iný, keby si prečíta, čo o ňom píšu jeho kamaráti. Ohováranie je blbá ľudská vlastnosť. Obrovské množstvo ľudí ohovára, pretože každý skoro o niekom hovorí, okomentuje ako sa správa a podobne.
Najlepšie je nikomu až tak vela o sebe nehovoriť, povedať len veci, ktoré ti nevadia, že by sa raz mohol niekto dozvedieť. Ja som sa tiež takto popálila, lebo som až príliš verila ľudom, ale postupom času mi došlo, že skutočných priateľov je fakt málo a väčšine ľudom keď povieš niečo, s čím sa chceš napr. pochváliť, tak buď ti závidia a použijú to proti tebe, alebo je im to ukradnuté. Ak sa zasa sťažuješ, že sa ti nedarí, tak takéto kamarátky viď tvoje sa budú v duchu na tom ešte možno aj smiať.
Ako hovorím, je dobré držať si od ludí trochu dištanc.

Dadula56

Zazila som podobne (len vtedy este socialne siete neboli v plnom prude, takze to ku mne doslo "ustnym podanim"). Nerobila som v podstate nic, snazila som sa kontaktovat s nimi co najmenej a zacala sa bavit s inymi ludmi, po skole samozrejme som ich uz nekontaktovala, aj ked je vtipne, ze ma viac raz volali s nimi von :) asi teda, aby bolo co riesit.
A nebudem ti klamat, ze mi to bolo jedno, jedno mi to nebolo, ale zasa si teraz viem dat vacsi pozor pri vybere ludi, ktorym nieco zverim, resp. ku ktorym si vytvorim vztah.

xbezmocnax

Mas pravdu :-) nemala by som sa nad tym pozastavovat,ale stale ma to trapi. Som trochu citlivejsia a taketo podrazy od tzv kamaratiek nenechaju nikoho chladnym.
Clovek bezhlavo doveruje a potom to takto dopadne

Tiferet

dnes si hlavnou témou ty a zajtra môže byť iná ... tvár sa normálne, nerieš (len by si sa zbytočné rozčuľovala a aj tak by nebola tvoja pravda ) len im nič nevešaj súkromne na nos, buď diplomat, kamarátiť sa môžete, ale drž si zdravý odstup a nech ťa ich pletkovanie netrápi .. ani sa nenazdáš dospeješ, skončíš školu a nad tým sa budeš už len smiať ..