Ako sa nájsť, viete mi niekto poradiť? Neviem kto som. Akú mám osobnosť. Som v sebe stratený
Kto som?
ako to mame my vediet?? v prvom rade si clovek a najskor pripad pre psychiatra s jasnymi znamkami paranoje....
A kto si?
Som .....
Napis si to aspon desatkrat. Urcite vies, kto si. Chce sa to len trosku zamysliet nad sebou. Tak sa zmyslaj. Kto si? Kto si?
Čo konkrétne chceš nájsť? :o)
Osobnosť sa dá stručne vydefinovať ako súbor spomienok, ktoré si nazhromaždil za celý svoj vývoj, teda život, a z nich vytváraných predstáv, to znamená, myšlienok. Čiže, ako uvažuješ, takú osobnosť máš.
Osobnosť máš takú, akú si si vytvoril a akú ti pomohli vytvoriť tí, ktorí žijú s tebou a ktorí sa objavili v tvojom živote. Plus v nej máš návody z predchádzajúceho vývoja, poznatky tvojich predkov..proste všetko. Ak si v sebe stratený, tak to asi znamená, že by si sa mal začať viac venovať sebapozorovaniu, to znamená, svojich reakcií na okolie, pozorovaniu tých druhých, porovnávaniu ich reakcií s tvojimi. Je to nikdy nekončiaci proces, ako vývoj sám, ako aj život.
Ak nájdeš ľudí a prostredie, ktoré ti bude vyhovovať, ktoré ťa bude podporovať, tak sa budeš cítiť lepšie. Len najviac sa o to musíš zaslúžiť ty sám a to, ako som napísala, sebanapredovaním a sebapoznávaním. :o) Cez knihy, cez druhých, cez rozprávanie s nimi, ale aj cez podporu tela cvičením, podporu duše kultúrou, hudbou, filmami. Všetko v rovnakej miere. :o)