Agresivna voči psom, som zufala...

Príspevok v téme: Agresivna voči psom, som zufala...
Less

Ahoj priatelia, viem že táto téma sem asi nepatrí ale verím že mi niekto poradí. V ptvom rade sa ospravedlňujem že radu zháňam práve tu ale vyčerpaala som už všetky možné alternatívy vrátane konzultácie s veterinárom, a nedostala som odpoveď prípadne niaku radu. Pred rokom a pol som si adoptovala malu cca 3 ročnú fenku Zuri. Veľmi ju ľubim a dávam jej naozaj všetko. Prpblém je v tom že priateľ má jazvečika a ten je agresívny voči psom. Keď sme boli spolu s ním a jehojazvečíkom na prechádzke, jazvečík štekal a bol agresívny do každeho okoloidúceho psa. Moja Zuri sa samozrejme pridala a od vtedy to robí stále. Nikdy predtým to nerobila. Niekedy to zachádza až tak ďaleko že sa dusí no to som riešila výmenou obojku za popruhy. Dosť to komplikuje život aj mne aj jej. Veľmi miluje ak ju paustím a naháňa sa s paličkou. No dnes už je to minulosťou. Nemôžem ju pustiť nakoľko ak by sa objavil iný pes napadla by ho. Je jedno akej je ten pes veľkosti. Ona je križenec yorka a je fakt drobná a minule sa mi pustila aj do nemeckej dogy. Nepomaha zvyšenie hlasu , ani keď jej to poviem pekne. Som už z toho unavená... Ako to mam riešiť pripadne zmierniť ? Ďakujem za každu radu...

Deria

Ten elektronicky obojok sa pouziva uz len ako uplne posledna moznost. Je to pre psa velky sok, to je akoby si dostala slabsiu pecku elektrinou. Na bojazlivého psa, ktory zazil nejaku traumu sa to nedoporucuje uz vôbec. A este nieco: pokial sa ti psi neoducia robit take utoky, musia zostat na voditku a trenovat, trenovat! Pouzivat mozes aj dlhe voditko, ci povraz cca. 10-15m dlhy ale zatial by som ich nepustala navolno.

Deria

@Less, stekanie nema nic spolocne s menom. Nevies, co zazila predtým, kym k tebe prisla a potom, jeden pes nainfikuje casto stekanim druhého, ak su stale, ci casto spolu. Tu vodu skus. Je nieco ine, ked sa napr. rada kupe a zas ine, ked dostane tenky prud vody niekde za krk.

Less

Ďakujem za rady s tou vodou to skusim :) a nemôžem jej zmeniť meno mala sa volať fiona a v utulku bola dlho a kôli psychyckemu stavu by to nebolo najrozumnejšie...

Deria

Tak ja mam trosku podobny problem. Mali sme najprv len Susi (z BA utulka). Bola bojazliva a ustekana. Potom k nam prisla Aika (zo Spanielska, zo stanice smrti). Aika nestekala takmer vobec. Ale cim dlhsie bola u nas, tym castejsie stekala. Vo vsetkom zacala totiz napodobnovat Susi. Dnes je to uz tak daleko, ze niekedy zacne prva Aika.
Zacala som so Susi navstevovat profi trenerku. Prve, co povedala je, ze u Susi je stekanie prejav neistoty. Boli sme zatial len raz ale s istotou mi nemoze slubit, ze sa to da celkom oducit, lebo Susi ma udajne uz 6-7 rokov.
Inac, pomaha tiez voda. Musis mat vsak vzdy pri sebe striekacku, ci uz nejaku pistol, lebo flasu a akonahle vyda pes prvy stekot, treba na neho streknut tenky prud vody. Zlakne sa a je to neprijemne. Najlepsie je pouzivat tu istu vec na vodu, lebo neskor pes prestane stekat uz ked vytiahnes tu pistol. Vraj velke kricanie na psa nepomaha, pes si mysli: aha, este aj moja panicka steka.:) Treba povedat razne nie! a hned streknut. Staci kratko. Uvidim, ake metody sa este pouzivaju. Najdolezitejsie je byt konzekventny. Ak to par krat vynechas, zabudnes, zacinate odznova.