Zdravím, mám 16 rokov a všetko sa to začalo v mojích 12 rokoch keď som sa dopočul o veciach ktoré môže diabol spraviť s človekom. To som sa až tak nebál, pretože som bol malý a nikdy som nebýval v noci sám doma. Jednej noci som sa zobudil nato, že niekto nám chodí po dome. Ihneď som zvolal celú rodinu aby to šli preskúmať ale nik tam nebol. Prešlo pár rokov. Asi 3 mesiace dozadu som mal sen ako sa bijem zo satanom, bolo to strašne realistické, zobudil som sa celý spotený cca o tretej v noci.
Nejako som sa z toho dostal. No a teraz sa dostávame k hlavnému problému, kvôli ktorému tu píšem, je leto a moji rodičia trávia čas v dome na dedine, a ja spávam sám v byte v meste hlavne kvôly kamarátom. Noci prežívam horko-ťažko, väčšinou ani nespím len sedím a čakam do rána. Cítim pocit strachu a nebezpečenstva. Nedávno som dokázal zaspať pri zasvietenom svetle, no teraz sa ani tak necítim v bezpečí. Posledné noci trávim v zamknutej izbe, zatvorený v malom šatníku kde sa cítim ako-tak v bezpečí. Ani neviem vyjadriť čoho sa bojím, sú to duchovia, satan a aj fakt že bytovka stojí na mieste starého cintorína. Aj malé prasknutie nábytku ma dokáže vyviesť z rovnováhy a príde mi zle od žalúdka. Neviem ako si mám poradiť, prosím pomôžte.
Mávam panický strach byť v noci sám doma
Pozamykaj uzaj dvere na stol poloz hromnicu a mpdli sa aby si tpho diabla vyhnal ano su to duse bludiace z toho cintorina v noci sa zamykaj a skryvaj
Prezývka, nie je správne deťom sa posmievať. Oni tomu vážne veria, veria na anjelov a diabla, netušia, že je to výplod ich samých, poprípade niekoho iného. A proti sebe ako chceš bojovať, kto bude potom víťazom? Treba ich nechať, aby proti jednej nezmyselnej viere postavili inú, na iné nemajú. Pokiaľ sa mladý nenaučí ovládať svoje myšlienky, svoje predstavy, nič sa nezmení. To jediné pomôže, ak na to nemá, tak nech sa modlí, aspoň sa skoncentruje na niečo iné ako jeho strach.:o)
Odporucam vypocut si www.youtube.com
a urcite potom zmenis nazor a vsetko bude ok
benny, si veriaci? Lebo by si mal vedieť, že Boh je silnejší ako diabol. Myslím si, že Tvoj strach je neodôvodnený, asi máš nejakú formu obsesívnych myšlienok, ale ak by Ti to pomohlo, pomodli sa vždy pred spaním k Bohu a dôveruj. Daj si obrázok Božieho milosrdenstva k sebe, keď pôjdeš spať a predstav si, že lúče z Ježišovho srdca Ťa zakrývajú akoby plášťom a ochraňujú. Neboj sa, budeš sa cítiť bezpečný, Boh bude strážiť Teba aj Tvoj spánok.
Pozri stranky RNG stres, spanok.
Tebe by pomohlo keby si spal u kamaráta kým nemáš doma rodičov. Vysvetli kamošom, že nie si rád sám v noci, a určite to pochopia. A asi sa veľmi zaoberáš nadprirodzenými vecami keď sa tak bojíš. Skús menej čítať o takých veciach.
Priateľu :) Ja, Dilin0 a Karolinka122 ti môžme úspešne zaručiť, že tvoj problém je vyriešený :)
Nikto ti nemoze ublizit viac, ako tvoj vlastny strach, nemas sa coho bat, iba tvojho strachu...ziadny duchovia ti neublizia, nahlas povedz pred spanim, dobre so mnou a zle prec a pomodli sa po svojom ako vies, popros anjela strazneho. mam uz pocit, ze dostavas paranoju a to je tazka diagnoza. Keby sme sa teraz zacali vsetci ludia vsetkeho bat ako ty a myslet na sprostosti, to by to dopadlo...
bol som raz sam doma dvere zamknute,kupelna zatvorena a znicoho nic z kupelne velky ramus..jasne ze som sa zlakol a hned neviem co si pomyslel ze kto sa knam vlupal atd.. a nakoniec to bol iba hloub ktory spadol cez komin ...ziaden diabol ani nic takeho neboj.som bol velakrat sam doma ale este ziadny diabol ani duch ma doteraz nenavstivil.jasne clovek ked je sam sa zlakne nejakeho buchotu ,ale vsetko sa da rozumne vysvetlit
Neboj sa. Diabol neexistuje. Asi veľa amerických sprostostí pozeráš. Prinajhoršom choď ku psychológovi...nie je to hanba!