Ovcie kiahne v dospelosti - par otazok

Príspevok v téme: Ovcie kiahne v dospelosti - par otazok
Dead

Pravdepodobne mam kiahne, na tvari asi 10, aj vo vlasoch, na tele, tam neviem ktore su vyrazky, potnicky a ktore kiahne, mal som vcera teplotu, myslel som ze chripka, uz dlhsie ma bolelo hrdlo, no bolo teplo tak sa to tak neprejavilo, teraz uz teplotu nemam. Az na par vo vlasoch a par dalsich ktore ma mierne svrbia ostatne zatial nesvrbia.

Mam niekolko otazok ktore som inde nenasiel, alebo si nie som isty, casto sa informacie lisia, napr. natierat, nenatierat vobec:

1) je nutne ist k lekarovi ak nebudem mat teplotu, obavam sa ze niekoho nakazim, hlavne miminka, alebo aj reakcii ludi
2) ako dlho trva ochorenie v dospelosti ak uz kiahne prepuknu?
3) mozete odporucit liek, sprej, mast ktore nie su na lekarsky predpis a ktore mozem bezpecne pouzivat?
4) je sprcha velmi nebezpecna, cital som ze sa vodou rozmnozuju, ale bez sprchy budu viac svrbiet
5) mozem sa holit ak mam mensie kiahne na tvari?
6) comu sa vyhybat okrem slnka, dodrzovat dietu?

Dakujem.

RNG

en.wikipedia.org
Zinkove iony su silne antiviralne, pre to je aj calamine tak na kiahne ucinna, hoci oficialne to FDA nechce zadarmo potvrdit. A rozni vyrobcovia Calamine nebudu platit 850 milion dolarov a 10 rokov toto skusat, aby vyhoveli FDA, co by to schvalila oficialne za liek.
Ludia to poznaju uz generacie a nepotrebuju na to oficialne schvalenie FDA.

llek

Myslim si ze ako dospely s kiahnami by si k lekarovi mal ist. Nechod k praktickemu ale rovno na infektologicku ambulanciu, to je to spravne miesto, tam sa da uz v cakarni pacient izolovat, co sa na pohotovosti ci u praktickeho lekara neda. Cele to moze trvat minimalne 2 tyzdne, lebo je to virusova infekcia a vyrazky na kozi su len vonkajsim prejavom toho, co sa deje vo vnutri. Treba sa vyhnut vacsej fyzickej zatazi, aj ked sa priamo necitis zle alebo nemas teploty. No a tiez kontaktom s ludmi, hoci najinfekcnejsi je clovek vo fazi, ked o tom este nevie. S holenim opatrne, podla moznosti si vyrazky neskrabat, aby nezostali jazvy. Osprchovat sa mozes, ale treba sa vyhnut prilis teplej vode a hlavne rychlo osprchovat a vysusit. V minulosti sa pouzival tekuty puder, co sa uz dnes neodporuca.

Dead

Lekara chcem kontaktovat/navstivit neskor, podla priebehu, tu su aj lekari, ludia ktori to prekonali v dospelosti, chcel som len zakladne rady. Inak dnes je aj tak nedela, takze jedine pohotovost alebo internet - tak vazne to momentalne nie je, takze som sa rozhodol takto.

Na inych forach som nasiel skusenosti kde to trvalo v priemere asi tyzden, niekto nemal ani teploty a ja som uz zvysenu teplotu mal, tak to bola mozno prva faza, zavaznejsia, aj ked som si kiahne nevsimol, no nejake som mat mohol.

RNG

VZV virus v mladosti je menej nebezpecny, lebo mladi ludia maju obvykle dobru obranu, s vekom to ale poklesava, a tam sa to uz nenazyva kiahne, ale pasovy herpesm ktory moze mat vazne nasledky aj na nervoch, mozgu , sluchu a zraku.
Kazdemu dnes odporucujem si zvysovat viralnu imunitu, pozri cez google pod mojim nickom a slovom herpes.
Inac moja zena(69) prave cez to presla pred 2 mesiacmi, jej sa to vyhodilo hlavne na tvari a nieco na prsiach a zopar zatulanych aj na stehnach. Plny strachu som jej "naordinoval"2 x 5 gramov monolaurinu, samozrejme bezne ako selen, zinok D-3 extrakt z olivovych listov(3 x 300 mg oleuropeinu),chaparal( 3 x 1 gram) pit caj z huby chaga, 2 lyzice zavarene do pol litra vody, as do toho som jej zamixoval 2 x 15 gramov collostra,no a nove vyrazky sa jej vyhadzovali asi 8 dni a po 12 dnoch to cele zmizlo, bez horuciek,a inych moznych + vaznejasich nasledkov
Moja zena sa disciplinovane neskarabala, na vyrazky nanasala Calamine lotion a casto sa ostrekovala koloidnou striebornou vodou , aj raz za hodinu.
A brala aj vyse 10 gramov vitaminu C vo forme ester C, co mala rozpustene vo svojej vode na pitie.
Inac zo strachu aby sa to neprenieslo nahodou aj na mna som bral aj ja monolaurin a extrakt z olivovych listou aj tak beriem kvoli reume, co je sposobovana najma mykoplazmani(lekari to nazyvaju "autoimunna choroba" lebo mukoplazmy a ich cinnost v tele velmi nepoznaju a nedavaju to s reumou dokopy)

kikarika1

prečo rovno nezavoláš obvodnému lekárovi a nepovieš mu o svojom probléme? po prvé - môže ťa navštíviť (určite už kiahne mal, takže ich od teba nedostane), po druhé - ak ťa nemôže navštíviť, tak ti aspoň dá nejaké rady ohľadom kiahní...
čím v neskoršom veku dostane človek kiahne, tým horšie....

ja som ich dostala ako 3-mesačná, takmer som umrela - no keď teraz vidím, čo mi to zanechalo na tvári, tak som umrieť radšej mala...tvoj prípad je lepší, aspoň si ich nerozškriabeš, pretože už nie si bábo....