Mám taký problém, že sa nedokážem zbaviť starých vecí...Opatrujem všetko, od základnej školy až doteraz...a to nielen zošity, ale každý papierik, letáčik, bločiky z obchodov ale aj pastelky z prvej triedy...mám preplnené všetky šuflíky...Zakaždým, keď sa to rozhodnem upratovať to skončí asi tak, že si to iba prehrabem, pozriem, a vyhodím tak jeden malý papierik....Tak by som chcela mať prázdne šuflíky, lebo nové veci si nemám kam dávať, ale nedokážem nič vyhodiť a tento stav už trvá roky....
Ako sa zbaviť starých vecí?
musis sa toho zbavit, lebo to prejde do hoardingu.. :) ja som mala doma tiež dost starých vecí, proste všetky veci, ktoré si nevyužila alebo si sa na ne nepozrela za posledný polrok vyhoď poprípade daruj ak su pouzitelne...su ti prakticky nanic, treba sa pozriet do buducnosti a najst si nejaku zabavku ,nieco na co sa budes tesit, chod niekam atd... :)
tak potom mam pocit, ze zijes ako starucky clovek, kedze jeho momentalny zivot uz nestoji za nic hlavne koli zdraviu a nedostatku sily a nic lepsie ho necaka, upne sa na minulost, ze len to, co bolo kedysi za nieco stalo. Ty zmyslas asi rovnako, spomienky mas v hlave, tie ti nik nezmaze. Clovek ma zit hlavne v pritomnosti a robit si male plany do buducnosti, aby bol motivovany do zivota. Minnulost vobec nie je v pritomnosti dolezita, je jedno, ci bola dobra alebo zla, zahod ju za hlavu a nezi v minulosti, je jedno, co bolo 10 rokov dozadu, hlavne je, co je teraz pre teba.
podla toho, co pises, uz ta to pohltilo..si privelmi sentimentalna na dane veci. Nechapem ako mozes rozmyslat, ze keby si veci vyhodila, prides o cast svojej osobnosti. Priatel Čech by povedal, ze si v tom libujes, zda sa mi, ze sa ti to paci, vracat sa spat a spominat. Tym, ze veci vyhodis, nikomu predsa neublizujes, naopak,teba to oslobodi. Spominat mozes vzdy, daj priestor novym myslienkam.
Nejde len o to, či sa mi zídu...Mám pocit, že keby som tie veci vyhodila, tak by som tým vyhodila aj celú svoju minulosť a nič by mi nezostalo...skrátka, že by som prišla o časť svojej osobnosti, ktorá je v tých veciach ukrytá...Vždy keď chytím, niektorú z tých vecí do rúk, úplne sa mi vybavia tie pocity z tých čias a dokážem sa do toho obdobia vrátiť...
byt na mieste tvojej rodiny, vezmem ta na vylet a ten druhy z rodiny by ti vsetko vyhodil kym by si prisla domov , prezila by si v pohode:D
Monika...tak toto je "diagnoza" viacerych ludi, hned v rodine ich zopar poznam. Co nechytis do ruky 2 roky -oblecenie, zošity, blocky atd. nech ide prec, ver ze dalsi rok si toho zas nevsimnes. Opytaj sa sama seba, naco to potrebujem? Nemas v sebe silnu volu, vzdat sa tych veci,stale si myslis,ze sa ti zidu. Nie, Monika,nezidu. Ak si chces nechat na pamiatku 2-3 veci,prosim. Davaj pozor ,aby ta to nepohltilo,aj psychicky.
ale ked to prekonas a vyhodis naozaj vsetko nepotrebne, ako to co pises, vratane satstva, to bude ulava na dusi a pocit ocisty...Ale ak to neurobis, zozen si velky byt, lebo do konca zivota toho nahromadis tolko, ze nebudes mat kadial prechadzat :D Asi mas tzv. skreckovu povahu.