Ahojte prekonala som infekčnu mononukleózu a mám otázku či sa mi to môže hneď po 2 dňoch vrátiť, pretože ma znovu akosi škriabe v krku.
Mononukleoza
Viaceri mikrobiologovia sa vyjadrili, ze napr v USA sa nachadza virus EBV az u 96% ludi a schovava sa na nervovych spojeniach
Takze zrejme prenos tohoto virusu sa uskutocnuje na masovej hladine a to aj od ludi, co nikdy nemali ziadne priznaky mononukleozy v zivote.
Znova zdoraznujem v dnesnej epidemii virusov je dobre si zvysovat preventivne cely zivot viralnu imunitu, ked clovek nechce na ne doplatit.
A myslíte že môže môj priateľ byť len nosičom tohto vírusu(u neho sa neprejavuje) a mohol niako preskočiť na mňa ked sme sa bozkávali?
Ked sa ta chytila mononukleoza, mas na dozivotne v tele virus EBV, ktory vobec nie je latentny, ale je len potlacany nasou imunitou. Ked ta z nejakeho dovodu sa oslabi, tak to mas spat.
EBV poskodzuje najma pecen a nervy, pre to treba pecen regenerovat protokolom dr Berksona. A vseobecne, kazdemu odporucam si zvysovat viralnu imunitu v dnesnej epidemii virusov, ked ich mame v tele permanentne coraz viac, a vobec nie su latentne, len cihaju na prilezitost sa premnozit a skodit nam.
Samozrejme kazdy skodlivy mikrob v tele ti znizuje imunitu, lebo telo sa sustredi na boj proti nemu, co odvracia pozornost od utokov inych mikrobov.
Tak vznikaju v tele situacie, ze mnozstvo roznych mikrobov , z kazdeho nieco, takze lekari nevedia jeden mikrob ako povod chorob ti prinesie rozne tzv autoimunne choroby, co je samozrejme hlupost, lebo telo samo na seba bez priciny neutoci a dnes uz viacero tzv autoimunnych bolo spojene s roznymi o imunitu oberajucimi mikrobami, ako rozne "latentne" virusy, boreliozy, chlamidie, l-formy, mykoplazmy a podobne.
Mono rozhádže život na pekných pár mesiacov.. výrazne znižuje imunitu, takže teraz sa na teba môže nalepiť každá choroba, čo ide okolo.. ale áno, vrátiť sa môže-vírus sa zabudováva do DNA a latentne sa môže aktivovať