Hladovka

Slobodna

Prerušovanú hladovku neberiem ako diétu, praktizujem ju preto, lebo mi jednoducho vyhovuje po fyzickej aj psychickej stránke - cítim sa lepšie. Ak niečo robíš nasilu tak ti to nepomôže. V strave, športe a chudnutí si musíš vybrať to, čo tebe najviac vyhovuje - ak mi nechutí mäso nedám sa na paleo atď. Ja som tvor, ktorý si z každého rožku vyberie niečo čo mi vyhovuje.
Osobne sa mi v minulosti podarilo dať takto dolu za mesiac 10kg a odvtedy sa držím na normálnej hmotnosti.

Slobodna

Hladovka áno, ale prerušovaná má chudnúci účinok. Prečítaj si na nete o prerušovanej hladovke, resp. prerušovanom pôste. Platia tam isté pravidlá. Vyberieš si buď okno 16/8 alebo 20/4. Na začiatok je lepšie to prvé. Prvé číslo znamená hlad, druhé znamená jedlo - začínaš kopou zeleniny, potom kvalitné bielkoviny a nakoniec malé množstvo zdravých sacharidov v jednom jedle. Pred ukončením hladovacieho okna sa odporúča cvičiť. Ja osobne s tým mám dobré skúsenosti, ale mne vždy vyhovovalo menej jesť a nikdy som si nemohla navyknúť na systém jesť niekoľkokrát cez deň v malých množstvách ako to mnohí odporúčajú. Každý človek je individuálny a preto je potrebné aby si každý našiel to čo mu vyhovuje. Dlhodobú hladovku neodporúčam, okrem jojo efektu tam hrozia aj iné komplikácie.

Aja02

No, ak chceš ale schudnúť a nič nejesť, ja by som do toho trochu aj cvičila, aspoň by si viac schudla a bola by si trocha pevná.

nikanikani

Ja som takto hladovala ,za mesiac aj niekolko dni som schudla asik 10kil...bollo t viditelne ako keby som cvičila :) ale hned nato ked som začala jest ,tak som jedla len malo ale vela som stoho priberala....:( a dodnes mam strašne problemy s travenim..

omg0202

Udivuje ma jak daktori ludia zmyslaju :D :D ... ne ako vazne, nic v zlom, ale ako moze niekto, kto prestane jest chciet vyzerat ako niekto, kto sa stravuje pravidelne a pohybuje sa, robi so sebou nieco a cvici ? ved bez jedla je clovek bez energie totalne a ked aj schudne nevyzera to ako ked niekto schudne popri cviceni... sama som prikladom...ale ja som nehladovala dobrovolne, ani by som to nenazvala hladovkou ale proste som bola taka vytazena ze som sa ani nemala cas najest ... schudla som rychlo a vela .. potom prislo kludnejsie obdobie, zacala som zase papat a aj som pribrala ... no a potom som sa zacala hybat vela vela..a schudla som do povodnej vahy ale aj na tej postave sa to hlavne odrazilo, vaha uz len jak bonus :-)))) cize dvakrat rovnaka vaha ale tvar postavy o dost rozdielny :) no a ked clovek neje, je bez energie ... kdezto po cviceni sa dostavia len dobre pocity :) kasli na hladovku, jest treba, len netreba jest fast foody, prehnane vela sladkosti a nezdravych jedal, jest s rozumom, radsej pomenej a castejsie nez vobec.... nepokasli si zdravie a metabolizmus ... :-)))

Daduska13213

Hladovka vôbec nie je pre telo prirodzená. Naopak fyzický pohyb áno. Pôst, čiže prestať na určitý čas konzumovať určité potraviny, to áno. Ale na určitý čas. A presne ako napísala winki budeš vyzerať strašne. A keď nezačneš správne postupne konzumovať potraviny tak priberieš ešte viac ako máš teraz, pretože tvoje telo bude trpieť a keď hocičo následne zješ, tvoje telo to nespracuje a nevylúči, ale pre istotu si to uloží, aby zasa nehladovalo. Telo je veľmi dômyselne prepracovaný systém a pamätá si aj minulosť. Neviem koľko máš rokov, ale v každom prípade sa nad tým poriadne zamysli

winki

Áno bude vidieť, že si schudla, ale určite nie kao keby si cvičila. Budeš vychudnutá kosť a koža, bledá, bez energie. podráždená s kruhmi pod očami a vyrážkami. Ak chceš vyzerať ako kostra nech sa páči.