Zdravim vsetkych,
vie mi niekto odhadnut aky asi vysoky budem mat inv.dochodok, ked mi schvalili plnych 75%,odpracovanych mam 10 rokov,plat dajme tomu v priemere 500 eur mesacne, ukoncene VS vzdelanie. Pozerala som si sposob vypoctu ale zda sa mi to prilis complicated:-) vopred dik za vsetky odpovede
Invalidny dochodok - vyska
quako viem ze k vypoctu netreba VS, nie preto som to uviedla. Proste sa mi to nechce vyratuvat len som chcela priblizne od oka odhad ludi co maju s inv.doch. vlastnu skusenost, lebo ja nemam ziadnu a fakt netusim ci tobude 100, 200 ci 300 ci kolko
na približný výpočet ID netreba ukončené VŠ vzdelanie
všetko je polopaticky vysvetlené na stránkach SP
invalidné dôchodkyne majú oproti starobným dôchodkyniam hlavnú výhodu v tom,že sa im pripočítajú k odrobeným rokom(vč.škôl od veku 15r.),všetky dni do dôchodkového veku(62r.)
to star.dôchodkyniam nehrozí..tým sa nemilosrdne odpočíta každé OČR,maródky,doby nároku na PvN,sociálky,bez sociálky,materské"dovolenky",neplat.voľná a i.
mam 35 rokov, diagnozou trpim od 17 rokov. Nikdy som invalidny nepoberala, skoncila som VS a odvtedy som bez prestavky zamestnana
ja som mala odpracovaných 22 rokov, mám 71 % inv. ( nad 70% je už jedno či máš 70% alebo hoci aj 90 % )
Vysoká škola nehrá rolu. Možno hrá rolu, či si bola invalid od narodenia ale nebrala si dôchodok a pracovala si. Ako ja. Mám DMO od narodenia. A záleží, kolko si platila odvody..
plat som mala tiež v priemere okolo 400 € a vypočítali mi 350,- € dôchodok.
Neviem podľa čoho to počítajú, poznám pani, nezarábala veľa a má až 500 €.
Neostáva ti nič iné, len čakť do výpočtu, čo trvá aj pol roka niekedy.