Mam uzlinu pod sankou a v triesle

Príspevok v téme: Mam uzlinu pod sankou a v triesle
lariska

Prosim obornikov o nazor,uz som tu zalozila temu,mam uzlinu pod sankou a v triesle

Krvny obraz mam uplne OK,vysetrenia na ORL mam OK,jedine co mi bolo zistene je listerioza a dnes som dostala ATB

USG uzlin mi bolo robene pred mesiacom a mala 3,2cm,kontrolne vcera a uzlina mala 2,2 cm.V triesle videl malu uzlinku-vraj normalny nalez

Zaujima ma,co si myslite o postupe lekarov,ja sa velmi bojim ze mam rakovinu uzlin,casto sa citim ako chripka-bolest svalov,stipanie oci,unava,nevolnost-ale lekarka mi povedala ze to mam z listeriozy nakolko mam vsetky vysetrenia OK

Mam prosim navstivit aj inych lekarov alebo?Vdaka!!!!

llek

Ak mas hmatnu uzlinu, kotra nejavi jednoznacne znamky zapalovej uzliny- bolava uzlina, zacervenala, makka, a stale pretrvava, tak pre tvoj klud by bolo najlepsie ju dat vybrat, nie do nej pichat, ale dat ju vybrat. Uzliny z oblasti pod snakou sa vyberaju bud na krcnom alebo na stomatochirurgii. Mne je tazko cez internet na dialku radit, ale negativny nalez na papieri z patologie je pre pokoj duse lepsi ako neistota a neustale ohmatkavanie 3cm velkej uzliny. Ak sa ta uzlina zmensuja ci strati sa, tak potom bola reaktivna a nic netreba.

kikarika1

odborník síce nie som, ale podľa mňa na 100% by si diagnózu vedela, len ak by ti odobrali uzlinu a odoslali na histologické vyšetrenie..ale o tom rozhoduje len lekár a pokiaľ nemá podozrenie na nič vážne, tak sa nemusíš obávať ani ty....možno by bolo vhodné CT vyšetrenie...čo sa týka všeobecne vyšetrení (krvný obraz, USG, CT a pod.), tak na to sa veľmi spoľahnúť nedá - osobná skúsenosť