Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bojím sa výsledku

Príspevok v téme: Bojím sa výsledku
dixi17

Ahojte všetci. Mám menší problem. Mam priateľa. Mám ho rada ale nemožem mu splniť čo by chcel stale odomna. Ked mu to chcem splnit niejako ma to prejde niekolko min pred tým ako sa to ma vstať. Bojím sa že niečo pokazim a že mi to nevinde tak ako chcem. Niekedy mam chut ja ale nepoviem mu lebo sa bojim ako to dopadne. Prosím poradte mi ako to prekonať. Dakujem.

dixi17

Ja mam 20 a on 25 rokov. Ako už sme spolu rok a pol a vkuse dúfa že sa to zmení. Myslím si keby mu šlo len o jedno tak už dávno ma výmeni. Dava mi proste čas.

oeo

dixi17, nepíšeš jasno, čo vlastne chce priateľ od teba, ale predpokladám, že ide asi o telesné prejavy "lásky". V tom prípade ti neporadím, ako to prekonať, pretože je dobré, že máš zábrany. Prečo si myslíš, že by si mu mala splniť všetko, čo chce od teba? Ste manželia? Alebo si aspoň myslíš, že ťa naozaj ľúbi a že si ťa plánuje vziať za manželku? Koľko máte vlastne rokov?

Pretože situácia môže byť aj iná. Priateľ možno vôbec nemyslí na budúcnosť. Dáš za neho ruku do ohňa, že nechce len využiť príležitosť, že si chce hlavne užiť? Že keď by si ty odmietla, nenašiel by si inú a neskúšal to isté aj u nej? To si vážne myslíš, že len takto sa preukazuje a "dokazuje" láska?

Dnes teenageri majú sex, ale lásku si pritom nevyznávajú. Druhému sa nedarúvajú, iba si berú od neho pôžitok. Tak to vidia v telke, tak im o tom hovoria v teenagerských časopisoch, myslia si, že tak je to správne, ale nie je. Netušia, že milovať sa s niekým je hovoriť mu: si jediný/á v mojom života a po tebe už iný/á nebude. Si mi rovnocennou partnerkou, chcem, aby si bola celoživotnou sprievodkyňou v mojom živote. Som šťastný, že ťa mám, som hrdý na teba, chcem ťa ukázať všetkým svojim priateľom, svojej rodine. Tvoje problémy budú mojimi, tvoja radosť aj mojou. Chcem sa o teba starať, cítim zodpovednosť za teba. Teším sa, že práve ty budeš matkou mojich detí. Ľúbim ťa a nikdy ťa neopustím.

Nie, mnohí dnešní chalani si myslia, že zbaliť nejaké dievča, začať s ňou chodiť, im automaticky dáva právo na jej "telo" bez akýchkoľvek iných záväzkov. Že môžu s ňou skúšať, čo vidia ktoviekde (hádam uhádneš, na čo narážam) a môžu to skúšať postupne u viacerých dievčat. Vôbec nemyslia na to, čo s tým dievčaťom bude, ak sa s ňou rozídu. Je len škoda, že mnohé dievčatá to berú tiež tak, že keď už s chlapcom chodia, musia splniť to, čo od nich chlapci chcú, lebo tak to chodí a podvoľujú sa. Keď "láska" zo strany chalana vyprchá, ostávajú samé so zlomeným srdcom.

Ako to teda má byť? Intímnosti patria do manželstva - do vzťahu dvoch zrelých ľudí, ktorí si pred svedkami povedali áno na celý život a ktorí sa už nechcú rozlúčiť. Koľko % z mladých, ktorí spolu spia, neráta s tým, že budú v ich živote aj ďalší sexuálni "partneri"? Ak by im niekto povedal, že si musia vziať toho, s kým sa rozhodnú vyspať, asi by ho vysmiali.

Dixi, ak si ešte panna, pouvažuj, či by si namiesto toho, že o panenstvo prídeš s niekým, kto si ho nezaslúži, nechcela svoje panenstvo darovať. Tomu jedinému, ktorý ťa bude naozaj ľúbiť a ktorý bude jediným mužom tvojho života. Spoznáš ho tak, že bude chcieť byť s tebou, aj keby ste nemali spolu byť pred svadbou. Ten muž ťa bude ľúbiť pre teba samotnú, pre tvoju povahu, dušu, srdce, pre to, aká si a nie pre to, aký pôžitok mu dokáže poskytnúť tvoje telo. Ten, kto ťa bude takto milovať, bude o teba stáť a bude si ťa chcieť vziať, aj keby vaša prvá spoločná noc mala byť až tá svadobná.

Je taký tvoj terajší priateľ?