Ahojte, moja matka sa stáva poslednou dobou neznesiteľná. Je to smutné, ale už sa nedá vystáť. Len pomyslím nato, že s ňou mám tráviť čas mi spôsobuje bolesť v žalúdku. Nič sa jej nepáči, všetko ju nahnevá, nikomu neverí, každého podozrieva, všetko ofrfle. Po večeroch doma sedíme po tichu, napätie by sa dalo doma krájať. Nie som žiadna puberťáčka, mám už pomaly 25 rokov, no zatiaľ som sa neosamostatnila. Najhoršie je, že sa aj na verejnosti správa úplne primitívne, v obchodoch je protivná k predavačkám, vyvyšuje sa nad ľudí. Nikdy to s ňou nebolo ľahké, ale toto už je moc. Ak sa jej aj snažím dohovoriť, tak to skončí s tým, že sa na mňa vykričí a pouráža ma a ešte rok mi to potom vyhadzuje pred oči. Mám sto chutí odsťahovať sa niekam ďaleko, no bohužiaľ zatiaľ nemám dosť financií na vlastné bývanie. Poradťe mi, čo mám robiť..som už zúfalá..
Matka sa stáva neznesiteľná
a ake problemy mas ty?
Zdravím, chcem sa spýtať, či tie problémy s matkou stále pretrvávajú.. alebo, či je tu aj niekto ďalší, kto má podobné problémy.. s neznesiteľnou matkou. Mám 20 a vzťah s mojou matkou je bludný kruh.
Toto poznam. Tvoja mama si asi neuvedomuje ako sa správa, verím že to nerobí nashcvál..možno je nvyrovnannaá a niečo ju štve či trápi a nevie si s tým rady a ventiluje sa na okoli, najma na tebe co musi byt pre teba hrozne ubijajuce a slobodne nemozes dychat...podla mna najlepsia rada je to ignorovat a pokusit sa s nou vychadzat na tolko dobre na kolko je to v tvojich silach, cize aj ustupit, aj ked vies ze nema pravdu, proste nekomentovat, pritakat a mysliet si svoje..a hlavne sa musis niekde ventilvoat, ci u priatela, kamosky, v prirode, pri hudbe, je to na tebe a najma to dat zo seba von pri cloveku , ktoremu doverujes..zelam ti pevne nervy, drz sa, das to..verim, ze bude lepsie..a pomodlim sa :)
Prezývka
neprehnala si to trošku? nie každý má na to všetko potrebné, aby sa od rodičov osamostatnil, niekomu sa to podarí hneď a niekomu nikdy...a niekto jednoducho nechce nechať matku samu doma žiť (pokiaľ je taká situácia, že už matka nemá manžela)..ja mám 34 rokov a stále žijem s matkou, najprv som sa tiež chcela osamostatniť, no osamelá žena bez veľmi dobrého príjmu to má podstatne komplikovanejšie...dnes s odstupom času som aj rada, že som stále pri matke, pretože je vážne chorá a neviem si predstaviť, že by v týchto chvíľach žila sama...
netreba nikoho posudzovať na základe jeho životného príbehu...
Nech sa ti to zda akokolvek cudne, mala by si maminu pochopit...Nieco sa jej stalo, nieco ju velmi stve, nieco ju strasne trapi a to ako sa sprava je "volanim o pomoc"...pomoc, ktoru sama neprijme mozno, ale tym padom by ste k nej mali aj tak pristupovat. Ona toto vsetko nerobi preto, lebo sa nudi...Je to velmi, velmi nestastny clovek a zjavne nedokaze inak riesit problemy ako takto...
Skus jej vzdy, ked predvadza tieto vybuchy, povedat, mamina mam ta rada, skus povedat co ta trapi a mozem ti pomoct to vyriesit. Alebo ju skus objat...ja viem, ze je to tazke, ale fakt to moze pomoct. Dohovarat niekomu a objat niekoho so slovami - chapem ta, je nieco uplne ine...
Prezyvka 55... niektori ludia si robia aj vysoku skolu a to trosku trva.. cize "sedenie na hlave" nie je ten spravny nazov nazov pre moju situaciu. Nasla som si pracu buduci mesiac tam nastupujem..a je to dostatocne daleko od domova.. Prezyvka 55..ak si nahodou matka a vnimas svoje deti ako pritaz, tak ti poviem len jedno a to tolko ze sa mozes za seba akurat tak hambit. Rodicia by mali mat pre svoje deti vzdy otvorene dvere..
Ostatnym dakujem za rady.. sama sa mi vyriesila situacia a som vam ozaj vdacna za ochotu pomoct :)
Presne taku istu mamu mam aj ja, to ako keby som citala o tej svojej, ja dokonca u tej mojej pozorujem, ze sa tieto zle vlastnosti u nej s pribudajucim vekom zhorsuju, rovnako, ako u mna sa s pribudajucim vekom zhorsuje schopnost ich tolerovat. Vyriesila som to tym, ze som sa odstahovala do zahranicia a ako vyhovorku som pouzila tuzbu po vyssom zarobku, ale v skutocnosti chcem byt len prec od nej a neverila by si, ako to pomaha! Ked sa ukazem na navsteve u rodicov len 2x za rok na jeden, dva dni, tak je zrazu milucka, dobrucka, tesi sa mi, ale keby som s nou byvala, bol by to horor. Ak sa napriklad odstahujes do takeho Rakuska, tak nech by si vo Viedni zaplatila nieco okolo 550 € za byvanie, ak vychadzame z toho, ze by si byvala sama v podnajme v garsonke a zarobis nieco okolo 1000 €, ci mozno 900 € za mesiac, tak ti sice na zivobytie vela nezostava a setrit naozaj nie je z coho, ale ver mi, ze ten svaty pokoj zato stoji. Lenze ak chces zit na Slovensku, kde zarobis nejakych 250 € mesacne a tolko isto by ta vysiel podnajom v garsonke, tak nemas z coho zit, to by ste museli byt minimalne dvaja pracujuci na plny uvazok, aby ste to len tak-tak s oddretymi usami zvladli. Ci uz byvas sama, alebo s niekym inym, ci uz na Slovensku, alebo v zahranici, je jedno, hlavne, ze nech si prec od mamy, o to ide. Tolko moja skusenost.
Napis viac. Tvoja mama zije len s tebou? Je vas doma viac ? Kto? Ostatni ako maminu nevrlost zvladaju?
Je taka stale alebo len teraz? Pracuje? Ty pracujes alebo chodis do skoly alebo ..? Mate financny dostatok?
Nemozes ist byvat do podnajmu? K starym rodicom? K znamym ?
Snaz sa psychicky oddelit. Za mamu nemozes. Mamu nekritizuj, nepomoze jej to. Vstepuj si, ze takato (ako mama) nebudes. Najdi jej pozitiva a nauc sa mat ju rada taku, ako je.
veru niektory terorizuju svojou povahou celu ridibu mohla by som hovorit toho dost z casti je to v povahe a z casti na tom ako jr ona sama spokojna so svojim zivotom so svojim partnerom so svo sexualnym zivotom ci ma od partnera behu porozumeniea za pritazlivu zenu a este vela vela cecu zohrava tu svijy ulohu.Niektory majy povahu kt je sama o sebe duagnozou silny fjolerici kt svoju frstraciu a neschopmnist rozne riesia.Mnoho ludi zije v tazkych vztahoch aa v zlych partnerkych zvazkocg ale predsa sa to neidzrkadly na vztahu k detom.je to aj o zrelosti toho cloveka ale casto to tak nebyva.Casto si potom svoju neschopnist vybjaj na detoch atd.Su to zaujimave veci a vazby.Kfe prameni pricna jek spravabia.Je to tazke ak nuekto furd frfle vkuse huc nespokojny sam neve atdmohla by som o tom rozpravat.Mozno keby mala milujuceho partnera Mozno ale nemusi aj ona by bola ina.Skor si myslim ze je to v povahe. nebidaj uz ju davno nevjnjm
Najsmutnejsie je na tom ze mas 25 a stale sedis rodicom na hlave. Mozno ta uz tiez maju plne zuby.