Sebapozorovanie

Príspevok v téme: Sebapozorovanie
Clashy

Ahojte, mam 16 a uz dlhsiu dobu ma trapi taky problem. Som veriaci a zacalo to tym ze pred par rokmi som sa zacal zaoberat hriechmi, kazdu blbost som si myslel ze mam hriech a ked som to hovorieval knazovi na spovedi tak mi vzdy povedal nezaoberaj sa sebou a rozvijaj vztahy s druhimi ludmi(kamaratmi atd.).Lenze moc mi to neslo a to sebapozorovanie sa stupnovalo. Zacal som si namyslavat vselikaje blbosti, bludy, aj jemu som to hovoril vzdy mi povedal nezaoberaj sa sebou a potom to preslo. Ale zase vzdy doslo nieco nove.A teraz som v takom stave ze takmer furt mi nieco ide hlavou ,rozmyslam a dokazem si (myslim ze je to z toho sebazaoberania) nieco ako namyslet vrazedne myslienky alebo tak a bojim sa ci niekomu neublizim.Nestretli sa niecim podobnym?Dik

PoeticElen

Ten knaz ma pravdu, radcej by si mal rozvijat kamaratsva, venovat sa inym ludom, alebo svojim zaujmom a nie len sa sam zaoberat sebou, lebo si nieco privolas, ved s ahovori, ze cim sa zaoberame, to k sebe privolavame...tak to radcej nerob prosim ta, neubliz si, bola by to velka skoda..pretoze mozes mat skvely zivot plny radosti, tak sa o nho neober :)

name325

je to pravdepodobne aj OCD ale fakt je taky ze pribuzne diagnozy sa najcastejsie prelínaju. Okrem inych vecí...... ti odporucam precítat si nieco z knihy V.E. Frankl - teoria a terapia neuróz. Urcite ti to dá viac svetla do tvojich problemov a mozno sa zbavís niektorých fóbií a psychofóbií.

Clashy

bonbon este k tomu knazovi on my to hovoril ze nezaoberaj sa sebou na tie hriechy o tomto som mu ani moc nehovoril

Clashy

ja som ich uz obmedzil asi taky rok, fakt tie nasilne v poslednej dobe skoro vobec nehram a odteraz uz vobec nie. Nemyslim ze som zavisly lebo som to dokazal odstavit ked sa toto objavilo, tam ide skor fakt o ten strach aj ked som ich nehral ale len pozeral gameplay videa na novu hru aj vtedy som bal a vtedy tiez niekdy prislo. Teraz jediny kontakt co s takymi hrami mam je ye si kukam clanky o hernych novinkach nic viac. Nemajte ma tu za gamblera :D sice mozno som sa tak uviedol

redka

no ale nema to potvrdene, ze ide o ocd... a tie hry mu urcite nepomahaju v tom, aby tie myslienky ci nutkanie nemal... ako mozes vediet, ci nejde uz o zavislost a tie myslienky nie su len dosledok? tazko povedat, az tak vela toho o sebe nenapisal... ty si mu hned prisudila diagnozu a uz nepripustas nic ine... pise, ze to ma najma v suvislosti s hranim hier... mne z toho vychadza, ze ked ich obmedzi, alebo uplne prestane, tak by sa mohli aj tieto myslienky postupne vytratit...

hviezda11

Trosku si to myslis zo zavislostami od pocitacovych hier, co je tiez diagnoza, ale my tu hovorim o inej. Mas nejake skusenosti s touto diagnozou? Sama viem ze nutkave myslienky niekomu ublizit sa v hlave objavuju zo strachu ze sa tak stanie a nie z toho ze by to dotycny chcel, vid v prispevku uvodom, trapi ho to a boji sa. Najdi si o tom viac.

redka

hviezda ja by som sa neodvazovala zasa take daco napisat... to ze mas ty so sebou takuto sksenost neznamena, ze taki su vsetci s OCD ci bez nej... dobre, nemusi hned bezat za psichiatrom a nebodaj hned cpat do seba lieky, ale trosku viac zit v realnom svete a nie stale v hre by nebolo odveci ci???vies potom citame take pripadey, ze inac bezproblemovy chlapik pri policajnej kontrole nafuka a od nervov potom zastreli policajta... jasne, ze som to uz dala do extremu... len to som chcela, ze nemozes podla seba sudit vsetkych ostatnych s podobnymi priznakmi... kazdy clovek je original...

hviezda11

Skusim trochu reagovat na prispevky. Vobec sa tymi myslienkami nezaoberaj, ja viem ze je to tazke, mam s OCD skusenosti, ale nikde nie je potvrdene, ze nim trpis aj ty. Ak ta uz aj taka myslienka napadne, prestan ju riesit a rypat sa v nej. Toho ze si nebezpecny sa vobec neobavam ludia z OCD a podobnymi "vecami" su az prehnane citlivy a emocionalny ludia, na to aby si niekomu ublizil su uplne ina az opacne diagnozy. A nemusis sa ani bat, ze prestanes vnimat reatliu, nie si schyzofrenik, do hry sa sice mozes vzit velmi lahko a pokracovat, ale to si budes uvedomovat neboj sa :) Vlastne by som ti poradila aby si sa prestal bat uplne. Aj ked je to skoro nemozne na tom je postavene cela OCD plaga- na strachu. Tak vela stastia.