Blúdny kruh

Príspevok v téme: Blúdny kruh
simonka321

Ahojte. Chcela by som vedieť váš úprimný názor na môj problém lebo už naozaj neviem čo s tým a neviem sa vymaniť s toho blùdneho kruhu. Poprosila by som len normálne odpovede.
Neviem no akoby som nemala šťastie na kamarátky a bola prekliata. Trva to asi celý môj kratky život, už v detstve som nemala nudzu na kamaratky,bola som veľmi priateľska milá ku każdemu, komunikatìvna a nerobila som druhým zle a tak isto to robím aj teraz. Všetky kamaratstva ktore som mala, po čase zničoho nič skončili. Opakuje sa ten isty scenar dookola len s inymi menami a tvarmi. A stale nakoniec sa v nich sklamem, podrazia ma, zistim ze su falošne a ma ohovárajú alebo nie jedna ma naviedla na zlé chodničky. Momentalne sa mi tiež rozpadli kamaratstva s dievčatami ktorym som verila a myslela som si že ma majú radi, všetko by som ešte donedavna pre ne spravila ale nakoniec som sa dozvedela že vôbec ma nemali radi a bola to čista faloš s ich strany. A využivanie.Neviem si stym rady lebo nechápem čo robim zle. Ostala som úplne sama, predtym som aspon ako-take kamaratky mala( sem tam vonku,kava,zabaviť sa) ale momentalne okrem rodiny a priateľa nič nemám. Poprosím vás o názor a radu lebo neviem ešte ako dlho s tymto dokážem žiť. Trapi ma natom najviac to ze som veľmi spoločenska a chcela by som už stretnuť osoby ktore budu mne blízke a nie zas take v ktorych sa sklamem. Čitala som niekde že opakuje sa ten isty scenar až kym niečo nespravim inak..:( prosim o pomoc

youki

Dilin0: email mam uvedeny v profile (staci prejist kurzorom/kliknut na moj nick pri sprave - youki(zavinac)zoznam.sk, snazim sa ho aspon raz tyzdenne sledovat )

Fleur-de-lis

MultiLevel ti radí veľmi dobre.
Ale je to zrejme práca na dlhšiu dobu, mesiace, možno roky. Takže od seba hneď nečakaj zázraky a nevzdávaj to. Krok po krôčiku každý deň, keď spadneš vstaneš a ideš ďalej...
Ja verím, že každý človek je dobrý. Teda, že to zlé správanie väčšinou pramení z bolesti, zranenia, zlej skúsenosti, nedostatku lásky... Človek sa chráni ako vie... A niekedy je to formou zlého správania.
Je jedna vec mať ľudí rád a vidieť v nich dobro, a druhá vec byť naivný a nechať sa zneužiť.
Keď má človek sám seba správne rád, väčšinou s tým ide ruka v ruke úcta k sebe samému a druhým. A keď má človek rád druhých, tak ich nechce vidieť naivne a skrývať pravdu o ich správaní a nebodaj podporovať to správanie. Niekedy z takej "lásky" vyjdú deti čo sa nevedia zmestiť do kože, sú strašne rozmaznané a nevážia si nikoho. Súčasťou lásky je aj pravda a odvaha.

Zrejme potrebuješ pomoc ako na to. Či už knihy, nejaký duchovný, alebo psychológ. Ale tiež pozor, keď ti budú iní radiť. Používaj pritom aj svoj rozum. Neber každú radu hneď automaticky ako správnu. Porozmýšľaj nad ňou a vytvor si svoj názor. Možno sa budeš aj ty mýliť, ale to je tiež proces rastu.

Držím prsty!

MultiLevel

Simonka, vidiet v ludoch najma to dobre nie je zla vlastnost. Praveze je to velmi vitane v tomto svete, avsak len dovtedy, kym si ludii vies aj trievo a starostlivo vyberat, aby ta kazdy nezneuzil. Nikto samozrejme od teba nechce, aby si chodila zamracena po svete a nedoverovala komukolvek koho stretnes, to by bol zas druhy extrem :) V komunikacii s ludmi by si vsak mala dbat na urcite veci, ktore ta mozu upozornit na to, ze "tak tento clovek nieee" . Tazko sa to vysvetluje, ja mam tieto veci akosi prirodzene v sebe. V prvom rade sledujem podvedome rec tela a slova, ktore clovek hovori. Ak sa mi jedno s druhym prieci, som obozretna. Cloveka samozrejme hned neodpisujem, ale vnimam to, ci mi je sympaticky ci nie. Vyzor je samozrejme nepodstatny, dokazem si uzasne pokecat s bezdomovcom na stanici a zaroven si nemam co povedat so spoluziackou zo strednej, lebo mi na nej nieco "nesedi". Neviem ci rozumies, co tym myslim :D Jednoducho, nevpustaj si hned niekoho k sebe, neotvaraj sa hned, vnimaj ako na teba ten clovek posobi...Kazdy ma v sebe nieco dobre, ale nemusi chciet hned automaticky aj tebe dobre.
Ak budes trenovat svoje sebavedomie, nedas sa naviest len tak na zle chodnicky. Musis byt schopna povedat NIE, ked si myslis, ze to nie je spravne. A takto je to vo vsetkom. Ak nesuhlasis, neboj sa asertivne povedat - prepac, ale tento nazor nezdielam.
Tak isto maj o sebe vysoku mienku. Nie taku tu - ja som viac ako vy, som nieco lepsie ako vy. To nie. Mam skor na mysli, aby si si vazila seba samu. Si urcite vynimocne a skvele dievca. Ked si budes vazit seba, budes sa mat rada aj s chybami, ludia v tebe budu vidiet viac ako len "handru", ktoru mozu vyuzit. Pomahaj ludom, ale nie hoc komou. Pomahaj tym, ktorych poznas a od ktorych vies, ze ti to opatuju. Mila mozes byt ku vsetkym, ale pripustaj si do zivota len starostlivo vybranych ludi. Casom sa to urcite naucis, ked nie, stale mozes vyhladat psychologa, ktory ti pomoze :)
Pises, ze chodis von len s priatelovymi kamaratmi. Tak ich popros, nech aj oni vezmu nejake kamosky vonku, aby si mala okolo seba aj zeny a aby si spoznala dake baby, s ktorymi by si mohla chodit von aj bez chalanov :) A nezabudaj, najprv si vsimaj a vnimaj ako clovek na teba posobi ;)

simonka321

MultiLevel
Nedá mi nič iné len ti dať za pravdu :) bezhlavo dôverujem každému jak ja, tak aj moja mama. Snažim sa na každom vidieť len to dobré. Ale pre tentokrát čo som sa sklamala v kamaratkach sa akoby vo mne už niečo zlomilo a pripadám si úplne sama ajkeď som obklopená ľuďmi ktorých mám rada. Neviem vôbec jak si nájsť nové kamarátky keďže nemám žiadne koníčky, záľuby nič. Mám teraz aj prázdniny ešte k tomu a okrem priateľa s ktorým trávim veľa času a jeho kamarátmi ale keď niesom s ním neviem čo mám robiť. Nechcem byť neustále pri ňom jak prívesok ale samota ma ubíja už.

MultiLevel

To, ze aj tvoja mamina ma rovnake problemy ako ty, nie je ku podivu :) Je to presne to, co som si myslela...mate urcite vzorce spravania rovnake, ale to je normalne, je to predsa tvoja mamina a travis s nou vela casu, ovplyvnuje ta. Prilis doverujete ludom, neviete rozlisit, komu sa otvorit a tak sa otvarate kazdemu...a tym nespravnym bohuzial. Starostlivo si vyberajte kamaratov a priatelov. Trenujte svoje sebavedomie, majte o sebe vysoku mienku - k tomu dokaze pomoct psycholog, ak to neviete same....Skuste viac vnimat pocity ake mate z ludi. Ak vam "siesty zmysel" hovori, ze niekto nie je pre vas vhodny, nevpustajte ho do svojho sveta, lebo sa zas popalite. Mozno ste prilis dobrosrdecne, laskave, mile, spravne zienky...to je v poriadku, ale netreba sa rozdavat prilis na vsetky strany. Netreba ocakavat, ze vsetci okolo vas su dobri a spravni ludia, ktori tak ako vy, aj oni vam chcu len a len dobre...Nie vsetci okolo vas budu vasi priatelia, preto sa neotvarajte hoci komu...

simonka321

youki:
Nie nemám nikoho. Priateľ o tom vie a iba on ma drží nad vodou a Mama, nikto iný nieje už kto by mi pomohol. A ja pritom na pohľad sa zdám byť bezstarostná, veselá a nikto by nepovedal že práve ja môžem mať takéto starosti. Ano môže to byť pravda že som sa chcela zapáčiť a "držať bandu" snimi a vidíš jak to dopadlo že som ostala sama.
Ani mi nejde o to vychádzať s každým, len proste mam šťastie na rovnaký typ dievčat, chcem to zmeniť len ako..

simonka321

MultiLevel: Tak moji rodičia sa rozviedli ešte keď som mala 7 rokov a od vtedy sa s otcom nestretávam skoro vôbec. Bývam s mamou keďže ešte študujem a s ňou vychádzam veľmi dobre ale "Ku podivu" ona tiež mala veľmi zlé skúsenosti s všetkými jej známymi a kamarátkami- boli to len povrchné priateľstvá a zo zištnosti. Máme už len jedna druhú.

youki

A nemas nikoho, s kym sa o tom mozes porozpravat? Tu na fore ti tazko niekto pomoze, ked ta nepozna. Ja pracujem s ludmi cez net a s tymi zaujimavejsimi sa po dlhsom case stretnem - ale clovek casto vyzera a posobi uplne inak nazivo.
Na zle chodnicky ta nenavedu preto, lebo sa im chces zapacit? Ved to je tvoje rozhodnutie, do akej miery sa nechas ovplyvnit.
Pripadne sa skus spytat nejakych chalanov v okoli, ktorych lepsie poznas. Moje skusenosti su take, ze chalani hovoria uprimnejsie a neboja sa povedat svoj nazor.
Hlavne si treba uvedomit, ze kazdy s kazdym urcite vychadzat nebude.