Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nie si z dobrej rodiny - tak cau!

Príspevok v téme: Nie si z dobrej rodiny - tak cau!
qwe

Ahojte.
S priatelom uz spolu chodime 5 rokov a tento vikend sme zorganizovali, aby sa stretli nasi rodicia(pri prilezitosti promocii). Doteraz bolo vsetko v pohode... s jeho rodicmi som mala super vztah!
Opisem situaciu: Moja rodina nie je nicim vynimocna. Nik z nas nema extra pracu, super vzdelanie. Nasi nechodia na dovolenky, su to obycajni pracujuci ludia, nie velmi spolocenski.
Priatelovi rodicia su akcnejsie typy, s lepsim postavenim (nie su to ale ziadni prominenti no su na tom o dost lepsie ako moji rodicia).
Princip o co ide je, ze napriek tomu, ze vedeli, ze su odlisni, priatelovi rodicia ma uplne odpisali.
Urazaju ma.
Priatelovi sa "vyhrazaju" ze sa kvoli nemu teraz musia odstahovat, ze im robi hanbu, ci na viac nema... kam sa to zaradil. Vraj su kvoli tomu na liekoch. Akoby som mala rodicov trestancov alebo nezamestnanych narkomanov.
Mam pocit ze chcu aby ma opustil kvoli tomu ze nemam dost dobru rodinu pre nich.
Prosim povedzte mi ci je toto normalne... Som zufala... tri dni uz kvoli tomu revem... Takto dopadli moje promocie :(
dakujem

muc

nie, nie je to normalne! ale aspon vies ake su ich zivotne hodnoty.

.. a rady, ze co ta po nich, budes zit s frajerom a nie s jeho rodinou- ignoruj,nakolko ich reci, nazory, intrigy a podobne nekale ucelove konanie bude vas zivot ovplyvnovat ci chces, alebo nie. su to jeho najblizsi a urcity vplyv na vas budu mat vzdy. z vlastnej skusenosti pisem, ze nie je lahke zit ked za chrbtom svokrovci intrigami manipuluju s cielom vykreslit ta v co najhorsom svetle pred kazdym. u nas je 95% hadok medzi nami kvoli jeho rodicom a ich intrigam proti mne. a to uz 20 rokov. je to tazke... velmi tazke....

zewa

Vsetko uz len zalezi od tvojho priatela. Ak ta miluje, zostane s tebou. Ved tu pre pana nie je o com. Ak je povrchny, tak sa na teba vykasle. Aspon sa teraz ukaze jeho charakter. Myslim, ze dobra skuska vztahu. Bud za nu vdacna. A nerev, predsa si skoncila skolu a zivot je jedna velka zahrada, kde objavis mnoho zaujimaveho, ludi, osudy, tajomstva, stastie..
Asi by som to nechala len na nom a urcite sa mu nepodsuvaj, maj svoju hrdost. Kazdy ma hodnotu. Aj tvoji rodicia, aj jeho. Len ich zaujima iba ta spolocenska. Zo skusenosti viem, ze raz to vsetko pochopia. Ked sami zaziju.

zbludiladusa

hmm.toto mi niečo pripomína.lenže ja som z tej dobrej rodiny,sme bohatí,žijeme v prepychovom dome,každý rok dve tri dovolenky,žiaľ,našla som si chlapca zo skromných pomerov,veľmi skromných,chudobná je jeho rodina,nikam nechodia,nič nemajú,žiju v malom 2-izbovom byte,niekedy dokonca ani nevystačilo na jedlo,on si zarabal sam na školu a pod.ale matka ma psychické problémy,popíja,a otec tiež neni normálny a nerobí.preto asi naši ich nechcú,že potupa celej rodiny:(
robia si z nich srandu,a mna znevažuju a podcenuju,a nehovoriac čo o nom hovoria:(to radšej ani nevyslovujem...že vyšiel z diery a pod.

qwe

praveze vobec nic neurobili... teda aspon o tom neviem... mozno povedali nieco co nemali alebo nepovedali nieco co mali. ja nemam sajnu. foter bol skoro stale ticho, citil sa blbo lebo bol na antibiotikach chory, a on je tazsia povaha taze kd nema spolocensku naladu , vela toho nenarozprava. a mama v pohodicke sa s nimi bavila v ramci normy... vseobecne temy. a este babka a babkina sestra (ktora sme pozvali na promocie kvoli mojej nebohej druhej babke a ju som videla asi trikrat v zivote...) kecali take svoje 70rocne reci, ktore kazdy normalny clovek berie s nadhladom - ale nic co by sa niekoho malo dotknut alebo nieco podobne....

okok

Este ma napadlo so svojej zivotnej skusenosti ze casto inak rodicia vnimaju vidia veci o partnerovi kt sa podla nich nehodi k nam vam kt si sami nechceme pripustit az po rokoch uzname rodicia mali pravdu az pri suziti a necakanych zivotnych situaciach sa clivej prejavi a casyo ludia pridu na to rodicia mali pravdu.mozno vudia nieco na co beskir prideye?ale podstatne ze stoji pri tebe partner

MultiLevel

Co konkretne urobili vasi na tej oslave promocii, ze priatelovi rodicia nadobudli dojem, ze nie ste dobra rodina,ked si doteraz bola pre nich v pohode?

qwe

no pre upresnenie, ja mam dobru pracu (teda podla nich az tak nie, lebo zarabam malo na to ze zijeme v ba) a s rpiatelom zijeme spolu uz 2 roky. naviac ma boli ze jeho mama teraz celu rodinu stve proti mne, lebo priatelovi uz aj babka pise smsky ze kam sa to zaradil a ujo maily ze ma slzy v ociach ako sklamal sovjich uzasnych rodicov... ja nechapem.. viem ze moja rodina nie je ukazkova a nie sme prikladovi co sa tyka vztahov medzi nami. ale je to moja rodina. no poskladam sa?

okok

to je vymyslene ved doteraz ta poznali a nemyslim ze az tak zle im z toho prisli ze su na liekoch.v kazdej rodine su rozfiely niekde velke inde obrovske alebo strasne velke.tak sa budete stretavat len pri sviatkoch nejak to preziju.zivot nie je lahky nech su hrdy na to ze vychovali vystudovali ich deti urobili co bolov ich silach a tazko pracuju aby nejak prezilu.Podstatne je ze priatel stoji pri tebe on je rozhodujuci a ak ta miluje tak aj jeho rodicia ta musia akceptovat.kazdy nesie do manzelstva aj svojich pribuznych a svoju munulost.neverim ze az na liekoch su.nech su radi ze samate radi ze ste vystudovali a nadobdli vzdelanie.a na to nech su pysny aj tvoji rodicia.Ty sa nemas za co hambit skolu mas a tvoji rodicia dru aby prezili ste co najlepsie.Vnucence mozu neskor vsetko zmenut a zmekcit druhu stranu.

karolinka122

vela svatovcov sa prvykrat vidi az na svadbe a to aj naposledy, nestretavaju sa vobec, stretla som sa s takymi pripadmi u znamych, myslim, ze natom nie je nic zle, ide o vas, nie o rodicov..

MultiLevel

Neporadim ti nic ine, ako sa s jeho rodicmi otvorene porozpravat. Urcite ti ani oni do oci nepovedali, ze ta odpisuju kvoli tvojim rodicom, takze naber odvahu a chod sama za nimi. Doteraz s tebou ziaden problem nemali a zrazu ho maju? Len kvoli tvojej rodine, ktora je mozno uplne v pohode, akurat nie su podla ich gusta? Vysvetli im,ze by si bola stastna, ak by ta brali stale tak, ako doteraz. Ved ta mali radi, rozumeli ste si. To aku mas rodinu (podla opisu uplne normalnu), im samozrejme nemusi byt jedno, ale mali by si uvedomit, ze ich syn nebude zit s nimi, ale s tebou. Preto je dolezite aka si ty.
Ano, treba si davat pozor na to, z akej rodiny partner pochadza. Ja sama som bola v tomto obozretna. Ale odpisat niekoho, kto je uplne v pohode, kvoli rodine, ktora je sice fajn, ale nesplna akesi parametre - to je hlupost...
Jeho rodicia toto musia pochopit, pokial vsak odmietaju, nechaj to tak...a nech sa prestahuju trebars aj na Mars kvoli tej hanbe, ktoru pocituju. Su to ich problemy, ich nazor, ich hlava, cize ak sa ani po rozhovore nezmieria s tebou, bohuzial...nechaj ich v tom.