Nevie, co zamysla moj ex manzel

Príspevok v téme: Nevie, co zamysla moj ex manzel
baretka4

Mam taky problem, s ex manzelom sme uz 4 roky rozvedeni.Po rozvode sme predali spolocny byt, takze som sa musela odhlasit z trvaleho pobytu, ale kedze na novy som nemala, tak zijem s detmi len v podnajme.Nemam preto oficialne trvaly pobyt na nejaku adresu, len na mesto. Moj syn teraz dovrsil 15 rokov a potrebuje obciansky preukaz. Nechcem, aby mal tiez adresu pisanu na mesto, preto som poprosila ex manzela, ktory si kupil novy byt, aby mu tam dal trvaly pobyt.Ex manzel vsak odo mna pyta potvrdenie o navsteve skoly syna, vraj mu to treba k nahlasenu pobytu na mestksy urad aj s rodnym listom. Mne sa to velmi nezda.Mam strach, ci nespakuluje, ze si na syna da napisat rodinne pridavky.Kedze syn zije stale so mnou, ja ho mam v osobnej starostlivosti po rozvode, mohol by take nieco spravit?

baretka4

rodny list je potrebny to viem isto, ale potvrdenie o navsteve skoly urcite nie. Len mi nejde do hlavy, ci by si on mohol ziadat o pridavky, ked ich uz beriem ja.

asdafa

si dobre ostrazita a vyzera to, ze tvoja domnienka je spravna.

kukol osm si napr. stranku BA(v ostatnych mestach to bude asi rovnake/podobne) a poziadavky na prihlasenie su taketo:
www.bratislava.sk
...takze ziadny rodny list, potvrdenie o navsteve skoly,....

dalej si mozes kuknut ziadost o pridavky:
www.employment.gov.sk.
dole je uveedne, ze treba prilozit potvrdenie o navsteve skoly a rodny list. takze mas pravdu.