Lekárska fakulta v Martine a Košiciach

Príspevok v téme: Lekárska fakulta v Martine a Košiciach
Dominička_

Ahojte, potrebovala by som pomoc. Som študentka tretieho ročníka na gymnáziu a chcela by som si podať prihlášku do Martina a do Košíc, ale vôbec sa neviem z toho vysomáriť. Mala by som záujem o PEDIATRIU a ZUBNE LEKARSTVO ale nedokážem sa vyznať v tom, že kolko rokou trvá štúdium, a pri pediatrii že či by som si mala podať prihlášku na všeobecné lekárstvo. A ešte niečo o prímačkach - kolko je otázok a z čoho ste sa učili. Ďakujem :-)

Dominicka_

Ďakujem vám, naozaj ste mi s tým pomohli :-) môžemešte vedieť na akej fakulte študujete/alebo ste študovali a či ste spokojný :-) ?

1_Kika

Áno, presne je to tak ako tu písal aj "oui..". Myslím, že keď Ťa prijmú na medicínu, názor na to, čo vlastne chceš robiť zmeníš ešte viackrát.
Ak máš otázky tak sa kľudne pýtaj.

olkoo

Ešte jedna rada:zozen si testovnicu a začni sa uciť cim skor beru tak 5 percent ludi,cize musis byt lepsia ako ti ostatni ... tento rok bol limit 742/800, cize makaj na tom

oui..

k podmienkam na prijatie sa vobec tusim neberie priemer zo strednej, mozno niektora fakulta zohladnuje priemer 1.0.

co sa tyka predmetov, na slovensku biologia a chemia, v cechach aj fyzika.

vseobecne lekarstvo sa studje 6 rokov, az po absolvovani studia mozes ako MUDr. nastupit na ktorykolvek specializacne studium, tam patri aj odbor pediatria. sice si robis specializaciu, ale ta je potrebna vlastne len na to, aby lekar mohol robit na vlastnu past, nie je nevyhnutnostou k praci, aj ked teda neviem, komu by sa cely zivot chcelo robit sekundara. no kazdopadne pracujes uz odaciatku na oddeleni, cize po studiu nastupujes do nemocnice a uz si zamestnancom, akurat si v nizsej platovej triede a musis zbierat kredity, prakticke vykony atd a najskor po 5 rokoch Ta pripustia k absolvovaniu specializacnej skusky. po nej uz je z teba "atestovany" lekar, mozes mat pripadne vlastnu ambulanciu, zodpovedna sama za seba. a mozem Ti takmer s istotou povedat, ze pri studiu mediciny 100 krat zmenis nazor, alebo ho aspon budes prehodnocovat, lebo kazdy odbor ma nieco do seba

Dominicka_

Kika dakujem pekne že si mi pomohla :) s tou pediatriou to keď vyštudujem všeobecné lekárstvo tak ako potom prebieha tá špecializácia a koľko to trvá ?
A ešte tie prímačky, sú z biológie a chémie? pretože spolužiačka spomínala aj fyziku..a k podmienkám prijatia sa neberie ohľad na iné známky ako z maturitného ročníka?

kabel

Kolko rokoV trva studium a informacie o priJImackach najdes na vsetkych strankach skol, o ktore sa zaujimas, pouzi ten organ v hlave

1_Kika

Ahoj, ja študujem zubné lekárstvo, takže sa Ti pokúsim priblížiť štúdium na LF.
Na LF si môžeš podať prihlášku na zubné lekárstvo, alebo všeobecné lekárstvo. Pediatria sa vyštudovať samostatne nedá, ale môžeš sa na ňu špecializovať po vyštudovaní všeobecného lekárstva.
Štúdium trvá 6 rokov v oboch študijných odboroch a končí štátnymi skúškami.
Na všeobecnom lekárstve máš štátnice v 6 ročníku na zubnom lekárstve máš v 5. ročníku štátnicu z internej medicíny a chirurgie a v 6. ročníku máš stomatologické predmety.
Pýtaj sa čo Ťa zaujíma, ak budem vedieť rada Ti odpoviem.