Pekny den prajem, bolieva ma casto hlava a bol som preto na vysetreni zraku ci to nemam nahodou z oci. Nikdy som totiz na ocnom nebol co sa cudovala aj doktorka a to mam 28r. Zrak mam dost dobry tak som nemal potrebu ist tam no az teraz na tieto bolesti.
Prikladam vysledok:
VIZUS: OD 6/6
OS 6/6
VOT: OD 16torr
OS 15torr
Pachymeter : OD 558 um
AR v mydr. : OD: +3,25 sf. +0,75 cyl.30
Schirmerov test: OD: 2mm OS: 5mm/5min
Zaver: Hypermetropia latens oc.utr.
Conj. folicul. et sicca oc.utr.
Z coho viem, ze hypermetropia latens je skryta dalekozrakost, cize tato vada mi nejak neprekaza, no bojim sa o oci, dost casto ma bolievaju. Chcem sa spytat, ci mi nosenie okuliarov pomoze a ci sa to casom nebude zhorsovat. Skusal som si dat 3ky okuliare na blizko aj na dialku no videl som s nimi uplne rozmazane. Skusal som aj slabsie a to iste. Moc tomu nechapem.
Stava sa mi este to, ze ked zavriem oci a nehybem s nimi tak vidim po chvilke taku akoby som to nazval mapu v ktorej mihaju take bodky, je to celkom zaujimave, no po par sek. je to prec. A niekedy mi pred ocami mihaju take cierne bodky ale je to len na par sekund a aj take akoby svetelne bodky. Mozu to byt prejavy migreny ? Pracoval som isty cas s lasermi ako hobby a chytal som dost silny odraz od leskleho povrchu rovno do oci no bola to stotina sekundy, no laser bol dost silny s vykonom 1W+. Dost ma vtedy boleli oci,chvilku som mal uplnu tmu pred ocami az som sa zlakol no po chvilke bolo vsetko ok. Mal som ist vtedy hned na ocne no nesiel som ja kkt, sry za vyraz.
Kupil som si do oci kvapky tzv. umele slzy, dost mi pomahaju oci ma az tak nebolia a pocit piesku v ociach je prec. Beriem aj vitaminy pre oci, no musim ich omezit lebo ich jem ako cukriky :D
V pondelok idem k ocnej, mal som aj zapal spojoviek, no som zvedavy ako dopadnem.
Dakujem za vsetky odpovede.