Vždy pred letom som mala v sebe veľkú obavu, že všetci strávia úžasné leto s priateľmi a ja nie. Teraz je to ešte silnejšie, lebo som maturovala, mám skoro 4 mesiace prázdniny pred vysokou a v lete budem väčšinu času len doma. V podstate sa teším, že budem mať čas na čítanie kníh, pozeranie filmov, pôjdem sa korčuľovať a podobne, no na druhej strane mám obavy z toho, čo poviem ostatným, keď sa ma spýtajú, ako som prežila leto - že doma sama v izbe? Mala som možnosť ísť brigádovať na Cyprus ako čašníčka, ale na poslednú chvíľu som to odmietla. Chcela som robiť niekde pri mori a animátorku, nie čašníčku, lenže vzhľadom na môj vek, čas, koľko tam môžem zostať, už nebolo nič také voľné. Ten hotel, kam som mala ísť nebol ani pri mori a nebol ani veľmi atraktívny. Pri predstave, že strávim leto niečím, čo ma nebaví, ešte tam ani veľa nezarobím a aj z toho musím zaplatiť agentúre, len preto, aby som mohla povedať, že som bola 2 mesiace niekde v zahraničí a nie doma, som sa radšej rozhodla, že zostanem doma. Teraz ma ale trápi, či nie som jediná, ktorá takto doma, bez kamarátov prežije leto bez zážitkov. Ako by ste sa vy pozerali na takého človeka? Alebo máte to niekto podobne? Myslíte, že všetci po strednej idú s kamarátmi niekam k moru na celé leto? Ja viem, že sú to hlúpe otázky, ale naozaj sa kvôli tomu necítim najlepšie. Vopred ďakujem za odpovede.
Plány na leto
Tonyy, podobné veci ma bavili, keď som mala tak 10-15 rokov, teraz by som skôr ocenila, keby som sa mala s dotyčným aj o niečom zmysluplnom baviť a preferujem skôr iné miesta ako tie, kde sa splavuje rieka, ale cením si tvoju ochotu :D
jaj aká škoda že si až z Nitry. Kebys bližšie bola, ja by ti vyplnil voľný čas, na kone bych ťa vzal, na štvorkolke by som ťa povozil, na splav rieky bych ťa zobral... až bys kričala od radosti ;D
ahoj, Bubliii, ďakujem ti veľmi pekne za povzbudenie. aj keď som čítala len tých pár viet, mám pocit, že si naozaj super priateľská osoba a práve takú kamarátku by som potrebovala. to je jeden z problémov, že veľmi ani nemám s kým chodiť na tie miesta, ktoré si napísala. mám jednu takú lepšiu kamarátku, lenže tá ma priateľa, musí byť často s malou sestrou a nechcem ju stále otravovať.
vôbec nie si pristará :D ja chodím tiež rada do múzeií, kina, športovať a podobne, ale ako som napísala, nie je veľmi s kým a samu ma to veľmi nebaví. a bohužiaľ, už ani neviem, kde sa dá v nitre spoznať niekto normálny, s kým by som si rozumela a pod zábavou by si nepredstavil len mostnú a iné diskotéky a ožrať sa...
to venčenie skúsim a pokúsim sa to leto, aj keď možno sama, prežiť čo najlepšie a dúfam, že na vysokej si nájdem viac kamarátov :) a ešte raz ďakujem :) inak, keď sa ti bude chcieť, tak si môžeme viac pokecať cez email: bronicka.br@gmail.com
mnamka257, podľa sa trošku zbytočne trápiš :) je pravda, že leto si treba užiť, lebo ked už začneš seriózne zarábať, nebude na to čas. Máš teraz 4 mesiace voľna a to je super. Drž sa hlavne toho, čo ti popísali ostatní a netráp sa tým, že sa ti zase budú všetci chváliť na FB. Ktovie koľko z toho, čo tam popíšu, bude pravda? Možno polovica?
píšeš, že si z NR. ja tiež :D som už asi na teba trošku pristará (mám 23 zachviľku) ale aj tak ja si myslím že v Nitre je toho kopec čo sa dá robiť,skúsim ti niečo napísať, vezmi kamošku a choď.. čo tak nejaká cyklotúra v okolí (Krškany,Janíkovce..)? Alebo bola si už na Drážovskom kostolíku? je tam krásny výhľad.. prípadne my sme sa teraz so sestrou vrhli na geocaching (Nitracaching 2014) a je to super, ja som tam min.rok aj vyhrala zaujímavé veci.. Alebo kupko, alebo aj tie psíky sú super, vieš že máme na Braneckého Slobodu zvierat, že?? každý deň od 15tej sa dajú venčiť psíky, aj ja som tak chodila.. alebo na Zobor sa prejsť, na kalváriu.. ja rada chodím aj do múzeí, kina, na záhradu.. možností je naozaj veľa :) Prípadne aj brigáda sa tam dá celkom ľahko nájsť.. Držím palce a pekné leto prajem :) uži si ho podľa seba, a nie podľa mienky ostatných.. :)
akože ja pravdepodobne aj pôjdem k moru a do zahraničia, ale s rodičmi... mne ide práve o tých ľudí a kamarátov, lebo toto je čas, keď je každý väčšinu času s kamarátmi a ja takých naozaj dobrých kamarátov nemám...
mnamka rozumiem ti a vsetci sa budu na fb chvalit fotkami vsak? Uplne ti rozumiem a ako len budu rozpravat zazitky a ty nic. Ale ked mas moznost tak aj na slovenksu je kopa krasnych miest kde sa da dobre stanovat, kupat, opekat,ak mas s kym jasnacka ale ak nemas je to nanic a clovek chyta v takom case strasne depky.
ďakujem :)
Rob proste to čo ťa baví a vykašli sa na druhých a na ich zážitky. Kto povedal, že práve dovolenka pri mori je najlepší zážitok? Veď aj tam môže byť nuda. Oproti niektorým dovolenkám je pozeranie filmu lepší zážitok. Nejde o druhých a o to čo si druhý myslia. Ide o teba.
Nie nestojí na tom svet a ide aj o to, ako sa budem cítiť, keď oni budú mať kopu zážitkov a ja nie. Načo by som im klamala? Keby to vyšlo najavo, bolo by to maximálne trápne a úbohé. Snažila som sa písať o tom, že ľudia majú zaužívanú predstavu leta a ja sa jej vymykám a niekedy ma to trápi.