Osobne dnes ráno sa vyskytol pomerne väčší konflikt s rodičmi. V piatok mám štátnice a bol som za posledných 8 týždňov dvakrát von na 2-3 hodiny naposledy včera. Inak sa učím od 5.hodiny rána do 20-22.hodiny v kuse už mesiac a pol. Len dnes je kríza. Teraz som mal tie 2 výjazdy na tanieri a dosť má to trápi, lebo tá hádka bola úlne zbytočná z môjho pohľadu a nerozumiem. Rodičia argumentovali tým, že budem po včerajšej návšteve, lebo som bol u kamaráta tak budem vyhodený z konceptu, lebo som prišiel o 22:30. Podotýkam neprišiel som domov ani s kvapkou alkoholu ani ničím, lebo nepijem ani v bežnom období nieto pred štátnicami. Osobne myslím si že viac z tej pohody ma vyhodili oni ako tá návšteva. Tá hádka má trápi a hrozne bolí, lebo padli tam aj tvrdšie slová ako typu: Nemáme ťa radi, tiež sa budeme tak sebecky správať k tebe ako ty ku nám... Som skutočne takým sebcom len preto, že som išiel dvakrát von pred štátnicami, pričom svoje povinnosti ako som si naplánoval som splnil v ten daný deň? Skutočne snažím sa. Robím, čo môžem a nedokážem pochopiť ani argumentu ani týmto veciam od rodičov ani tomu všetkému. Podotýkam, že za celú tú vyše mesačnú prípravu som nemal vôbec nervy, žiaden stres a teraz na úplnom konci toto sa stane. S nervami som už 2 hodiny v koncoch a nemôžem sa už sústrediť na nič, lebo mám o čom premýšľať. Už sa reálne začínam báť štátnic, že čo sa stane, keby som nebol úspešný, lebo môže tam prísť okno, vstúpiť iné faktory...
Štátnice
ono sú to štátnice tak učiť sa treba, aby sa niečo vedelo. ale každopádne, keď to hovorím známym tak každý očí otvára. o piatej by stával len málokto :D ako hovorí jedna slečna nikdy nikdy nikdy :D mne to však sedí. rodičom viac menej vadilo, že meškal som polhodinu vraj cez štátnice večierka 22:00, aby sa neponocovalo, ale pre mňa zase 22:30-0:00 nie je veľa hodín (málokedy zaspím tak skoro aj keď boli snahy) a tomu nevedia pochopiť.
caw viac menej súhlasím s winkii si už dospelý človek a sám vieš čo je pre teba najlepšie; z toho čo čítam vidím že nie si žiaden lajdák; ba priam by som povedal že až priveľa sa učíš...a priveľmi mi to berieš vážne. A určite sa nemáš čoho báť na tých štátniciach :) držím palce
Ja mám zase trochu iný problém ... tiež sa učím na štátnice... ale je veľa faktorov čo ma rozptyľujú... zlé vzťahy medzi rodičmi(už skoro rok sa nerozprávajú); dokonca teraz má otec nejaké pracovné problémy čo trápia aj mňa; potom má frustruje ako mi kamoši píšu že ako rýchlo im to učenie ide...
neviem že čím to je ale tak pomaly ako teraz mi zapaľuje tak zlé to ešte asi ani nebolo :/
wiki:
osobne ja mám skvelých rodičov, mám ich rád robia pre mňa skutočne veľmi veľa. niekedy sú až príliš tolerantní, ale dnes im to ušlo, čo už. stane sa, niekedy rozmýšľam aké mám šťastie, že mám takýchto rodičov. nemôžem povedať na nich ani zlého slova za normálnych pomerov. chápem, že ich očakávania sú vysoké a veľmi túžia po tom, aby som to zvládol, čo nie je zlé. uvedomujem si, že zaslúžia si tiež kus radosti a ja sa snažím o to, aby ju v ten piatok mali okrem mňa, aby sme boli veľmi šťastní po tomto piatku. to je celé. len dnešok je veľmi smutný a skutočne má to vyhodilo z konceptu. teraz tu sedím len celý znechutený z toho všetkého a ako som písal... počítal som s tým, že ku konfliktu príde, ale nečakal som, že až v tej pokročilej fáze.
inak máš pravdu z môjho pohľadu sa to zdá tiež prehnané a absolútne tomu nerozumiem. možno tá hádka vznikla pre to aby som do štátnic už ostal doma, keďže veľa času neostáva a nechodil už nikde, čo sa im podarilo. do piatka zostanem určite doma a v ten deň sa potom uvidí, že čo a ako, či sa bude oslavovať alebo nie.
Keby nedáš názov, tak mám pocit, že sa jedná o decko na základnej, ktoré rodičia nútia učiť na monitor :). Prepáč, ale správanie tvojich rodičou je dosť prehnané a ich vzťah k tebe detto.
Neurobil si nič zlé, každý potrebuje vypnúť. Ja som sa na štátnice učila od siedmej ráno do osmej večer a mala som aj dni kedy som potrebovala pauzu a celý deň sa do toho ani nemrkla. Dokonca aj sami rodičia ma niekedy posielali von, nech sa prevetrám. Myslím, že v tomto veku vieš ty najlepšie koľko sa máš učiť a čo si môžeš dovoliť.