Bola mi zistena alergia na psenicu a citala som teraz ze to je celozivotna alergia. Kedze som si alergiu na mlieko vyliecila; chcela by som poznar vas nazor; ci sa da aj tato vyliecit;lebo z toho co som doteraz citala som dost zufala. Vazim 45 kg pri vyske 168 cm a stale sa nemozem poriadne najest. Raz alergia na jedno; potom zase na druhe... Co s tym? Z coho tie alergie vlastne vznikaju? Prosim dajte mi aspon nadej; ze pri dodrziavani niekolkomesacnej diety sa mi to upravi... Vdaka!
Alergia na psenicu
Vidim ze ani tu nik nevie poradit... :(
ako? pri celiakii sa treba vyhybat aj razi a ovsu? a teda aky chlieb sa da jest? a cestovina? alebo vobec nic nejest ...????
Alergologovia maju dost neurcite vysledky mnohokrat, ale vyse 20 % ludi ma alergie na lepok, ci ich alergolog zisti alebo nie.
Takze je dobre sa lepku vyhybat, najma ked mas "neurcite" zdravotne problemy alebo problemy s travenim. Je dostatok bezlepkovych obilnin a inych potravin, zialbohu trh sa tomu este neprisposobil a musis ich doslova hladat a vyhybat sa priemyselne vyrobenym potravinam, kde dominuje psenica, raz jacmen a ovos a ine su pomenej.
Dakujem. Vie mi niekto odporucit co mam jest?
pocula som, ze joalis pripravky dokazu odstranit aj takuto poruchu, nenarodila si sa s touto poruchou, da sa to vyliecit,citala som o tom viac pripadov, specialne odporucaju
GLI GLU preparat, skus sa poradit s nejakym odbornikom z ich stranky , verim tomu, ze budes moct casom vsetko jest bez problemov....
Alergia na psenicu a celiakia nie je to iste pokial viem.
RNG dakujem ale prave si mi zobral vsetku nadej..je mi na zufanie :((( robila som si fooddetective test a tam sa mi ukazala alergia na psenicu; gluten nie. Tak som dufala.... A ved predsa nemozem do konca zivota hladovat..:(((((
Z coho tie alergie vznikaju? Nechcem to. Chcem jest a vyzerat normalne ako kazdy iny clovek :'(
Alergia nie je na psenicu, ale na bielkovinne latky, lepok/gluten, co obsahuje. A to sa neda vyliecit, ale musis sa lepku vyhybat. Aj najlepsie enzymy na lepok su len ciastocne ucinne, tj mozes ich pouzit na odmorenie tela od lepku, ale nesmies dalej lepok jest. Lepok sa nachadza najma v psenici, razi, jacmeni a ciastocne aj v ovse. Nenachadza sa v kukurici, ryzi, pohanke, quinoe a chii, zemiakoch a podobne, takze si musis uplne zmenit jedalnicek, kedze priemyselne pripravene jedla casto lepok obsahuju vo forme roznych muk.
Extremna citlivost na lepok sa nazyva celiakia.