Nemám únik

Príspevok v téme: Nemám únik
maysi

Necítili ste sa aj vy niekedy tak stratene, že ste mali pocit, že nemáte kam ujsť? ..ja už neviem, čo robiť. Nevládzem sa dalej snažiť, ked aj tak nič nakoniec nevyjde, ked nakoniec pocit, že aj tak to nemá význam.. nevládzem zažívať proste dalšie sklamania.. nevládzem riešiť vzťahy a problémy.. ked vidím, čo sa deje vo svete, čo sa chystá, tak mi to príde všetko aj tak zbytočné. Vždy som si povedala, že však sa zabijem, ked bude najhoršie. Teraz mám však pocit, že sa nemôžem ani zabiť.. neviem ako, trochu sa bojím, čo bude potom a nechcem sklamať rodičov, nechcem aby sa za mňa hanbili.. najradšej by som len zmizla alebo si to vymenila s niekym, kto má smrteľnú chorobu.. nakoniec som zistila, že som sa ani nemala narodiť, nikto mi nedával šancu, tak nechápem prečo som sa nakoniec narodila...

_meno

Ahojte maysi, anafranil, kek & ludia

Citite sa nespokojni. Na chvilu sa zastavte, oddychnite si a uvolnite mozog.
Zamyslite sa nad tymto : kedze vsetko stvoril pan Boh, ktory je nekonecna laska, on je vsetko, takze nic od nas nepotrebuje.
Nasa dusa ovlada telo a zase naopak, co citi telo citi dusa. To hlavne, co mame, je kontrola nad nami samimi. A tu kontrolu mozme pouzivat tak, aby sme sa citili spokojni, aby sme nasledne vedeli pomoct byt spokojnym druhym ludom.

To je vsetko, cele zivotne know-how, podstata zivota.

Otazka v tejto teme ale znie: co Vam brani byt stastni. Skuste maximalizovat napriklad celosvetove problemy-citite sa potom stastnejsi? Ja osobne nie-preto to nerobim. Citim sa stastny ked sa idem prejst do prirody? Ano, preto to robim. V podstate kedze nas pan Boh je nekonecna laska a on je vsetko - len nas mozog je proti nam.

Ako prevychovat mozog?
Pouzivajte mozog a nenechajte sa pouzivat nim. Urcite citite, co by Vam spravilo lepsie - napriklad prechadzka. Ale mozog vravi "je to zbytocne, nemam s kym ist, neviem kam mam ist, nemam najvhodnejsiu obuv, atd atd". A tak zostavate nespokojni.
Namiesto toho si rozmyslite, kam pojdete a chodte.

Zvyk je zelezna kosela. Zastavte a vsimnite si, z kade pochadzaju ktore myslienky: Dusa chce pomoct sebe a ostatnym, mozog je automaticky a mysli nerealisticky-perfekcionisticky ("aha, ved ja si chcem dobre, tu zlu myslienku vygeneroval moj mozog a uvonlite sa, nerozvijajte ju dalej")

Pozrite si napriklad tento film online CZ
m.youtube.com

Ak by ste si chceli viac popisat, kludne mi napiste na ateven@pokec.sk

Pekny den vsetkym

kek

Aj mne to príde divné, že som sa narodil, hoci práve netrpím depresiou.
Tak z nadhľadu možno povedať, že my môžeme existovať jedine na tejto planéte. Ak by nebolo tejto planéty, tak sme s prdeli. My sme totálne adaptovaní na život na tejto planéte podobne ako iné živočíchy.
Prečo je to všetko tak? Lebo to chce Boh? Prečo to chcel práve tak ako to je? Ťažko povedať.
Ty máš pocit, že trpíš, ale niekde na tejto planéte zomrie v priebehu niekoľkých mesiacov niekoľko tisíc ľudí a nad tým sa nikto ani nepozastaví. Však to je niečo HROZNÉ.
Asi môžeme byť radi, že žijeme tu a nie tam. Možno raz budú oni hovoriť, že sú radi, že žijú tam a nie tu.
Je to všetko divné...
Nám na VŠ povedal jeden filozof, že je lepšie mať vieru, lebo človek potom ľahšie znáša ťažké životné situácie. Myslím si, že v tom mal pravdu.