Problém s cestovaním na viac dní = panika

Príspevok v téme: Problém s cestovaním na viac dní = panika
karolinka122

ahojte. mavate aj vy take problemy, ze ste relativne v pohode, ked si zijete v urcitom stereotype a zrazu mate niekam dalej vycestovat, napr. na dovolenku letecky predty, planujete, tesite sa, ze zmenite vzduch a BUM, v momente ako sa zajazd zabookuje, pride panika stres, zle od zaludka, nervozita, nespavost, vsetky choroby na vas lezu, najhorsie, ze sa dovolenka uz neda zrusit a vam na umretie a nie a nie to telo upokojit. Dnes sme objednali dovolenku, o 5 dni cestujeme a cely den mi je nanic, teplota zvysena, vyflusnuta som vecer sla spat a vo faze zaspavania som sa strhla a panika, ze musim vstat a ist cosi robit, ale co narobim v noci....Strasne ma to trapi, kazdu cestu na dovolenku toto prezivam, tusim to ani nestoji zato a partner to nechape..

karolinka122

ono by bolo najlepsie pre mna chodit tak, ze spontanne... povedat mi, do hodiny sa zbal, odchadzame, o vsetko ostatne je uz postarane...to by nebol taky problem, ale ked viem dopredu, ze mam kamsi takto ist, no hroza, uplny cvok zo mna...ak idem len kamsi na jeden den, v pohode, alebo aj na vikend kamsi tu par hodin od domova. Podla mna sa to zakorenilo u mna pred par rokmi v na dovolenke exotickej, dala som si tam silnu kavu a hroza ako mi bolo, odpadla som tam v jedalni a dusila sa a potom som bola neista zvysok pobytu a tesila sa domov, do toho hnacky este...No a odvtedy toto mam.

alex742

Kamarátka má presne to isté... skúšala psychológa aj psychiatra... nepomohlo. Treba ísť na to postupne, snažiť sa cestovať na menšie vzdialenosti a častejšie.

karolinka122

letec mas pravdu..ale vysvetli to mojmu dietatu a muzovi,ktori su velki vyznavaci dovolenky pri mori aspon kazdy druhy rok ked sa nasetri , ze nepojdeme, aj tak to muz nechape a vzdy tvrdi , ze mi to prejde, ja to tiez sama nechapem este roky dozadu som sa tesila ako male dieta na dovolenky..no a pustit mojho muza s malym dietatom len samych k moru, to by bola nocna mora pre mna, on si rad podriemkva na plazi..

letec

a naco sa trepes na dovolenku ked mas potom take stavy? Myslis ze ten predcestovny stres ti robi dobre pre telo? Tolko adrenalinu telu skodi. Vsak cestujte len niekam do okolia kde nebudes tak stresovat.